Royals – Rachel Hawkins

Een combinatie van De selectie en De royals van Erin Watt? Count me in! Eigenlijk sinds ik dit boek in de zomercatalogus van de uitgeverij zag staan was ik al nieuwsgierig. Toen het boek bij verschillende leuke bloggers voorbij kwam, was ik helemaal benieuwd of het boek iets voor mij zou zijn. Ik besloot mijn Bol.com bon te gebruiken die al maanden in de la lag en begon gelijk met lezen! Vandaag lees je mijn recensie.

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.

Ik kan het alleen maar beamen, Royals van Rachel Hawkins is een perfecte mix tussen bovenstaande boeken. Het heeft het sprookjesachtige karakter met mooie jurken en kleding die we bij De selectie veelvoudig zien, maar ook weer het realistisch en het hoge drama gehalte van De Royals van Erin Watt. Ik hou er van! Een hoog drama gehalte kan in een boek al vaak too much zijn, maar is in Royals juist precies goed. Alles rondom het Schotse koningshuis komt erg geloofwaardig over en trekt je helemaal mee het verhaal in. De sfeer is ontzettend fijn en het is simpelweg gewoon genieten! ♥

Hij is lang, zijn hele bovenlichaam heeft zo’n perfecte v-vorm dat ganzen hem waarschijnlijk bestuderen om hun vliegformatie te optimaliseren, en hij draagt een grijs shirt met lange mouwen en een spijkerbroek die overduidelijk speciaal voor hem is gemaakt, waarschijnlijk door nonnen die zich als levensdoel hebben gesteld jongens er zo zondig mogelijk uit te laten zien, zodat wij precies weten hoe gevaarlijk ze zijn, en hij is… Gewoon een jongens, o mijn god, doe normaal, alsjeblieft. 

Daisy is fantastisch. Ze is hilarisch en ze gooit regelmatig fantastische hersenspinsels of opmerkingen op tafel. Juist haar vaak niet zo heel handige momenten in de buurt van de Schotse koninklijke familie maken dit boek echt een feestje om te lezen. Ze vindt het maar belachelijk dat zij al haar plannen moet omgooien omdat haar zus toevallig trouwt met een kroonprins. Ze heeft helemaal niets met die Koninklijke familie en al hun gebruiken en laat dat ook regelmatig merken. Daisy is echt het perfecte personage die al de drama lekker luchtig houdt. 

Als je de flaptekst leest lijkt het alsof je een simpel hedendaags sprookje in je handen hebt, maar niets is minder waar. Juist dat Daisy ‘slechts’ de zus is van de nieuwe prinses en het haar eigenlijk allemaal weinig kan schelen is een verademing en daarnaast heeft Rachel Hawkins ook een aantal originele en zelfs een beetje onverwachtse plots erin gegooid. Houden we van. Dit zorgt ervoor dat Royals weliswaar je misschien niet van originaliteit van je sokken zal blazen, maar wel dat het echt iets meer is dan een zoveelste simpel romannetje. 

Mocht je fan zijn van lieve en romantische contemporary YA dan is Royals echt iets voor jou. Het boek heeft alles wat je in zo’n verhaal mag verwachten en krijgt net dat beetje extra door de hilarische Daisy. Tel daarbij wat knappe Royal wreckers bij op en het nodige drama en je hebt gegarandeerd een aantal uren leesplezier. Enjoy! 

Lees jij graag YA’s met een fijne dosis drama?

Liefs,
Marleen

Titel: Royals ♥ Auteur: Rachel Hawkins ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789000363711 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat een heeeerlijke recensie! Helemaal nu jij zegt dat hij in de buurt van the royals van Erin Watt komt wil ik hem nog sneller lezen! Ik ga toch maar eens kijken of ik hem binnenkort kan aanschaffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.