Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Een van de boeken waar ik in juni naar uitkeek, was het nieuwe boek van Marijke Vos. Vorig jaar heb ik Ik pleit voor jou! met veel plezier gelezen, dus haar nieuwste boek belandde automatisch op mijn TBR! Daarnaast is de cover ook een absoluut feestje. Het boek kwam anderhalve week geleden binnen en ik begon bijna direct! Lees je mee met mijn recensie?

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!
Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Zoals ik al in eerdere recensies van de boeken van Marijke Vos schreef, ze heeft een heerlijke, fijne en vooral vlotte schrijfstijl. Ook in Wedden dat ik blijf heeft ze dat weer laten zien. Hoofdpersoon Debby verhuist van Amsterdam naar het Brabantse platteland en dat gaat niet zonder slag of stoot. De humor die Marijke er in heeft verwerkt is echt heerlijk en zorgt voor veel leesplezier. Daarnaast is dit boek ook heel erg lief. Het kan bijna niet anders dan dat jij na het lezen ook een paar alpaca’s in de tuin wilt hebben, haha!

Zoals ze ook in het dankwoord schrijft (en tijdens de boekpresentatie vorige week woensdag, was jij erbij? :)), is het verhaal gebaseerd op een vrouw die daadwerkelijk de randstad heeft ingeruild voor een alpacaboerderij. Het is een heel grappig en tof idee voor een verhaal en dat heeft de auteur echt heel erg goed uitgewerkt. Niet alleen Debby is goed uitgewerkt en heel erg goed neergezet, maar ook alle andere bewoners van het dorpje. Ik vond het heerlijk om over de andere mensen te lezen en ook hoe Marijke de problemen van de dorpsbewoners er subtiel heeft in gefietst. Hierdoor worden ook zij levensecht.

Het enige waar ik wel moeite mee had, was de love triangle. Nu heb ik daar sowieso echt helemaal niets mee, maar in Wedden dat ik blijf merkte ik dat het me af en toe wel uit de leesflow haalde. Daarnaast zorgde het soms ook voor minder sympathie voor hoofdpersoon Debby, en dat vind ik ook jammer. Ze is namelijk echt een leuke vrouw, maar hoe ze af en toe reageerde op de twee mannen in haar ‘driehoek’? Helaas, niet echt mijn ding. Maar goed, dat is een compleet persoonlijk dingetje, dus wie weet is dit wel helemaal iets voor jou!

Ondanks de love triangle heb ik wel genoten van dit verhaal. Het kon net niet tippen aan Ik pleit voor jou! maar het zorgde er wel voor dat Marijke Vos absoluut op mijn radar blijft staan! Een heerlijk boek voor deze zomer, inclusief fluffy alpaca’s. Do you need more? 

Heb jij al eens een boek gelezen van Marijke Vos?

Liefs,
Marleen

Titel: Wedden dat ik blijf ♥ Auteur: Marijke Vos ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789402708240 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins!  

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Deze staat al klaar op mijn e-reader. Ik heb al meer van Marijke Vos gelezen. ‘Van Chanel naar Flanel’ wat zich afspeelt in Rainbow Lake vond ik geweldig! En natuurlijk ‘De weddingplanner’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.