This month’s Favoritez #57 – mei 2021

Als ik terugkijk op mei, heb ik echt een fijne maand gehad. Ik heb veel gelezen, een aantal fijne vrije dagen gehad en ik ben ook een aantal keer terras op geweest. Kijk je gezellig mee?

Mei begon goed toen het nieuwste boek van Charlotte de Monchy binnenkwam. Ik begon gelijk de dag er na en mijn recensie staat inmiddels online! Heb jij dit boek al gelezen?

Yes, en het was in mei weer tijd voor een heerlijke date met lieve Janneke! Ze kwam naar Deventer, we hebben boeken uitgewisseld, het eerste terrasje van het jaar gepakt en we doken uiteraard de boekwinkel in! Zo gezellig!

Ik dacht dat ik op Bevrijdingsdag gewoon moest werken, maar ik bleek vrij te zijn (want: rijksambtenaar). Daar kwam ik pas een dag van te voren achter dus ik had een onverwachtse extra vrije dag. Die heb ik compleet gespendeerd aan lezen. Ik las twee boeken uit en had een heerlijke dag met mezelf, love it!

Ik ben begonnen met het maken van Instagram Reels! Je moet een beetje met de tijd meegaan, toch? 😉 Inmiddels staan er een aantal online en ik begin het steeds leuker te vinden!

Op 9 mei was Vin jarig en dat vierden we uiteraard met taart. We maakten deze aardbeienkwarktaart, naar een aangepast recept van Eefsfood. Lekker joh!

En we maakten ook deze bommetjes. Het zijn cookie dough pops met witte chocolade eromheen. Enorm zoet, na twee happen zit je vol, maar wel enorm lekker! Ik werd geinspireerd door dit recept van Eefsfood, maar ik heb een eigen vulling gemaakt van cookie dough met aardbeien en frambozen.

En YES! Eindelijk buiten zitten! Ik heb dit zo enorm gemist! Helaas was het begin mei maar één dagje, maar hopelijk gaan we deze zomer alleen maar dit soort fijne dagen hebben!

Whoops, de pakketbezorger was denk ik niet heel erg blij met mij, want er kwamen vier pakketjes tegelijk binnen, haha. Een drukproef van Zomer & Keuning, twee recensie-exemplaren en een boek dat ik had besteld bij Bol.com. Mijn boekenbuit lees je hier!

We hebben zo lekker gegeten van deze traybake! Het is dit recept en dit gaan we sowieso vaker maken. Erg makkelijk en gewoon verrukkelijk!

Ik heb al sinds jaar en dag een abonnement bij de bibliotheek. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit geen abonnement heb gehad, maar ik merk dat de laatste tijd mijn voorkeur uitgaat naar andere boeken (uit eigen kast, nieuwe boeken of via Kobo Plus) en daarom schieten de bibliotheekboeken er compleet bij, zelfs als ik ze al maanden thuis heb. Misschien moet ik er eens over na gaan denken om mijn abonnement op te zeggen?

Halverwege mei ontmoette ik Jennifer van Jenniferleest voor de eerste keer in het echt. We hebben   al maanden digitaal contact en het was zo gezellig om elkaar ook in het echt te zien! We zijn naar vier boekwinkels geweest, hebben tosti’s gegeten en in de stromende regen onder een parasol op het terras gezeten, haha. Snel voor herhaling vatbaar!

Vorig jaar schreef ik in een artikel mijn ervaringen met de Structuurjunkie planner (light) en die was vol in mei! Ik kan echt niet meer zonder, dus er lag al een nieuwe planner klaar. Heerlijk om in een nieuwe planner te beginnen!

Ik heb echt weken uitgekeken naar het Songfestival en het was wederom leuk om naar te kijken. Extra tof dat het in ons eigen Nederland was, natuurlijk. Heb jij gekeken?

We gingen ook naar oma en daar hebben we gekaart! Guess who won?

Als we bij mijn ouders zijn kan ik het niet laten om te knuffelen met de kleine konijntjes! En het voorjaar is daar natuurlijk de beste periode voor! Kijk dan hoe cute?!

Lekker lezen op de bank, inclusief een decaf cappuccino! En o mensen, dit boek wil je lezen!

Eind vorig jaar was ik aanwezig bij het hele toffe Zin in Feelgood event van LS Amsterdam. Nu organiseert LS het weer en ik mag er weer bij zijn. Het evenement was afgelopen donderdag 3 juni, maar ik kreeg het goodiepakket al in mei, leuk leuk!

Halverwege mei hebben we onze vakantie geboekt en ik had gelijk zin om allerlei nieuwe zomerkleding aan te schaffen. Maar daarvoor hebben we eerst de kasten opgeruimd. Drie volle zakken (en nog een beetje) ging weg!

Gezellig samen lunchen in Deventer op het terras! Ik heb Sjampetter/Eigenwijs zo gemist, dus niet zo gek dat we daar gingen zitten!

En na een rondje in de stad reden we door naar de haven om een drankje te doen bij een nieuwe hotspot, de Zwarte Silo. Helaas was het net iets te fris, maar het is een toffe plek waar ik nog wel een keer een burger wil eten!

Yes, eindelijk goed weer om lekker buiten te zitten! Ik dook in het laatste week van mei de tuin in met een paar boeken (en een manuscript) en heb lekker met Mango buiten gezeten. Heerlijk!

En bij lekker weer horen lekker koude drankjes, toch? We hebben wat plannen gemaakt voor onze volgende reis (eind juni). Ik vertel later deze week waar we (hopelijk) eind van deze maand heen gaan! Stay tuned!

Hoe was jouw maand mei? Heb je een fijne maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.