Een fotoboek van Fotofabriek – mijn ervaringen

Ik ben opgegroeid met fotoboeken. Mama maakte van alle vakanties en andere bijzondere dingen altijd fotoalbums en dat is er bij mij een beetje ingebleven. Wel ben ik een stuk minder creatief (en heb ik ook een stuk minder geduld), dus vaak schiet er bij in. Inmiddels is het alweer heel wat reizen geleden dat ik een fotoboek maakte, dus een mailtje van Fotofabriek kwam als geroepen!

Ik kreeg van Fotofabriek* de vraag of ik in ruil voor artikel een fotoboek wilde testen. Eh, ja! Ik besloot een fotoboek te maken van onze roadtrip door Zwitserland, Italië en Frankrijk en inmiddels is mijn fotoalbum binnen. Vandaag vertel ik je alles over mijn ervaringen met Fotofabriek en deel ik uiteraard het resultaat!

Voordat ik het mailtje kreeg van Fotofabriek was ik niet bekend met deze website. Ik ken genoeg grote namen voor fotoproducten, maar Fotofabriek was nieuw voor mij. Ik koos voor een A5 liggende hardcover en ging aan de slag.

Zoals ik hierboven al schreef ben ik niet enorm creatief, dus daarom vind ik het altijd wel fijn als er iets van een thema is waarmee je kunt werken. Gelukkig heeft Fotofabriek een heel scala aan thema’s en kun je voor elke gebeurtenis uit verschillende thema’s kiezen. Zo zijn er babyboeken, trouwboeken en vakantieboeken. Ik hou van simpele pagina’s met weinig poespas, dus daar ging ik voor. Als je een thema hebt gekozen kun je vervolgens al je foto’s in één keer uploaden en laten verdelen of zelf handmatig de foto’s per pagina toevoegen. Uiteraard kun je ook zonder thema werken en zelf je hele fotoalbum vormgeven.

Vervolgens voeg je je foto’s toe. Per pagina kun je aangeven hoeveel foto’s je wilt toevoegen (tot wel 18 foto’s per twee pagina’s) en vervolgens sleep je heel gemakkelijk je foto’s naar de gewenste plek. Een heel makkelijk en snel proces! Het uploaden van de foto’s duurde bij mij bijna nog langer dan het daadwerkelijk maken van het album, haha! Het enige wat ik een beetje jammer vond is dat de thema’s niet meegaan als je extra pagina’s toevoegt. Gelukkig had ik een vrij simpel thema waar ik zelf nog wel wat van kon maken, maar dit miste ik wel een beetje.

Naast je foto’s heb je ruimte en de mogelijkheid om teksten en decoraties toe te voegen. Vooral de decoraties zijn echt uitgebreid. Ook hierin zijn enorm veel thema’s, denk bijvoorbeeld aan vlagen van verschillende landen, reizen, eten, zomer, you name it! Ik hou van rustige pagina’s, dus ik heb de decoraties veel links laten liggen, maar voor andere fotoalbum zou ik uren zoet zijn bij het neuzen tussen alle decoraties!

Als je helemaal tevreden bent drop je het in je mandje en kun je gelijk bestellen. Hier heb je nog de keuze voor verschillende soorten papier, de omslag, schutbladen en of je het album ingepakt wil hebben. Vanaf €35,- heb je gratis verzenden, anders betaal je €3,95. Vervolgens heb je je fotoalbum binnen een paar dagen in huis!

Ik vind het album echt heel leuk geworden. Het is niet zo groot en helemaal perfect voor de foto’s die we hebben gemaakt tijdens onze trip. Love it!

Ik ben echt te spreken over het proces én het resultaat van mijn fotoalbum. Ik ben ook heel benieuwd naar de andere producten van Fotofabriek. Zo kun je verschillende fotocadeaus ontwerpen bestellen, maar kalenders en zelfs mondkapjes! Ik hou ze zeker in mind als ik weer een fotoproduct wil gaan bestellen!

Maak jij wel eens fotoalbums? Heb je wel eens van Fotofabriek gehoord?

Liefs,
Marleen

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fotofabriek. Deze samenwerking heeft mijn mening in het artikel niet beïnvloed.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.