De echtgenotes – Tarryn Fisher

Een hele tijd geleden ontving ik de catalogus van Xander Uitgevers en mijn aandacht werd gelijk getrokken door De echtgenotes, het Nederlandse debuut van Tarryn Fisher. Deze auteur staat al jaren op mijn radar, maar tot nu toe had ik geen enkel boek van haar gelezen. Met De echtgenotes kwam daar verandering in en je leest vandaag wat ik ervan vind!

Je hebt die andere vrouwen nooit ontmoet. Jullie weten geen van allen van elkaars bestaan. Je weet alleen dat je jouw man maar één dag in de week ziet, vanwege zijn drukke bestaan. Maar je houdt zoveel van hem dat dit je niets kan schelen. Dat maak je jezelf tenminste wijs. Maar op een dag, bij het doen van de was, vind je een stukje papier in zijn zak: een notitie over een afspraak met een vrouw die Hannah heet. Op de een of andere manier weet je dat dit een van zijn andere vrouwen is. Je dacht dat je geen moeite had met de manier waarop je samenleefde, maar toch besluit je deze vrouw op te zoeken. Je vindt haar en sluit vriendschap met haar, onder valse voorwendselen. Hannah heeft geen idee wie jij eigenlijk bent. Op een dag zie je Hannah op een van jullie afspraken met een aantal blauwe plekken. Je vermoedt dat zij wordt mishandeld door haar echtgenoot die dus ook jouw echtgenoot is. Maar tegenover jou is hij nooit gewelddadig geweest. Wie is die man van jou eigenlijk? En hoe ver wil je gaan om de waarheid te achterhalen? Zou je je eigen leven wagen?

Op de achterflap staat dat je de tijd voor dit boek moest nemen, dus dat heb ik gedaan. De eerst 100 pagina’s heb ik voor mij doen heel langzaam gelezen, maar daarna werd het te moeilijk om het boek weg te leggen. Er ligt een soort onderhuidse spanning in het verhaal waardoor je gewoon moet weten wat er precies aan de hand is. Er ontstaat zoveel twijfel, bij zowel de hoofdpersoon als bij de lezer, dat je het boek onmogelijk nog kunt wegleggen.

Die twijfel en die sluimerende spanning zorgt voor een grimmige sfeer. Op een bepaalde manier is hoofdpersoon Thursday helemaal niet likeable, maar op de andere manier krijgt de auteur het voor elkaar dat je wel respect en begrip voor haar krijgt. Op een gegeven gooit de auteur er zoveel wantrouwen in dat je niemand meer vertrouwd. Je vertrouwt jezelf zelfs niet meer tijdens het lezen, want je hebt continu het idee dat je misschien iets over het hoofd hebt gezien. Het zorgt voor een hele bijzondere, bijna intieme sfeer tijdens het lezen en daar hou ik wel van!

Ik vind het heel lastig om mijn mening op papier te zetten, want je wordt zoveel kanten opgegooid tijdens lezen. Van all the feels naar schok en van begrip naar complete wtf-momenten. Het is echt een psychologische thriller en past eigenlijk wel goed naast De waarheid van Colleen Hoover. Hoewel dat boek wat mij betreft wel beter is, komt de sfeer heel erg overeen. Ik ben in ieder geval na één boek fan geworden van Tarryn Fisher en kijk halsreikend uit naar andere boeken van haar!

Zoals je kunt lezen ben ik fan, maar ook een beetje door de zogenoemde mangel gehaald tijdens het lezen. Dit boek is een dikke aanrader voor fans van De waarheid van Colleen Hoover en fans voor psychologische thrillers waarbij je jezelf uiteindelijk niet meer vertrouwt. Love it!

Enne, extra leuk! Ik mag een exemplaar weggeven van Xander Uitgevers! Check vanmiddag Instagram voor de voorwaarden en hoe je mee kunt doen!

Liefs,
Marleen

Titel: De echtgenotes ♥ Auteur: Tarryn Fisher ♥ Uitgeverij: Xander
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789045219493 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.