Mini-recensies: 4x Engelse boeken

Vorige maand verscheen er hier een column online waarin ik vertelde over dat ik Engelse boeken over het algemeen hoger waardeer dan Nederlandse boeken. Het afgelopen jaar ben ik steeds meer Engels ga lezen en hoewel het grootste gedeelte nog steeds Nederlands is, worden het er wel steeds meer. Ik ben (nog) niet van plan om uitgebreide recensies te schrijven van de Engelse boeken die ik lees, maar af en toe zal ik hier een overzichtje wat mini-recensies delen. Dit is de eerste! 

Royally Screwed – Emma Chase
Rondom de feestdagen kon je een gratis verhalenbundel downloaden van o.a. Emma Chase. Het enige wat je daarvoor hoefde te doen was je in te schrijven in de nieuwsbrieven van de deelnemende auteurs. Een tijdje geleden kreeg ik de eerste nieuwsbrief van Emma Chase en daarin kon je gratis Royally Screwed downloaden, het eerste boek in haar Royally-serie. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen, want ik was al een hele tijd nieuwsgierig naar dit verhaal. En ik ben niet teleurgesteld!

Hoewel ik van tevoren had verwacht dat Nicholas een arrogante klootzak zou zijn die geen nee gewend is, valt het eigenlijk reuze mee! Hij is juist een lieverd die doet wat hem opgedragen is, maar daar eigenlijk helemaal niet zo gelukkig mee is. Maar vanaf het moment dat hij Olivia ontmoet bloeit hij op en dat heeft Emma Chase echt op een toffe manier neergezet. De schrijfstijl van deze auteur kende ik al van de Tangled-serie (die in het Nederlands is verschenen als Gebonden) en ook in dit boek is het speels, grappig en lief. De koninklijke twist maakt het verhaal aan de ene kant leuk, maar ook niet bijster origineel. Desondanks is dit verhaal wel echt een aanrader als je fan bent van een lief, hilarisch verhaal waar seks absoluut niet wordt geschuwd.
Waardering: 4,5 ster! 

Hello Forever – Sarina Bowen
Begin vorig jaar ontdekte ik een heel nieuw genre, namelijk M/M romance, en dan vooral de NA’s in dit subgenres. Je snapt het waarschijnlijk al, steamy romance met twee mannen. In het begin wist ik niet helemaal wat ik er van moest vinden, maar na een tijdje werd het zo ontzettend goed! Mijn kennismaking en nog steeds ultieme favoriet is Him van Sarina Bowen & Elle Kennedy, maar Hello Forever van Sarina Bowen is er ook zeker eentje voor de boeken.

Hoewel het een tweede deel is in de serie (oeps, kwam ik pas na het lezen achter) heb je het eerste boek (Goodbye Paradise) niet nodig om helemaal in Hello Forever te verdwijnen. Het verhaal draait om Cax en Axel die elkaar van vroeger kennen, maar elkaar uit het oog zijn verloren. Als ze elkaar dan weer tegenkomen is Cax uit te kast en compleet verliefd op Axel. Die voelt zeker hetzelfde voor Cax, maar zit nog diep in de kast verstopt en is veel te bang om eruit te komen. Die struggles zijn zo goed op papier gezet, love it! Yes, absoluut een aanrader!
Waardering: 4 sterren 

The Wall of Winnipeg and me – Mariana Zapata
Twee jaar geleden las ik op vakantie Kulti, voor mij het eerste boek van Mariana Zapata. Een fantastische slow burn romance, die ik niet anders dan 5 sterren kon geven. Ik was gelijk fan van deze auteur en daarna las ik ook met veel plezier Dear Aaron en The Wall of Winnipeg and me. En van die laatste lees je vandaag een mini-recensie.

Net als in Kulti lees je in The Wall of Winnipeg and me hoe een relatie van pure minachting tussen twee personen omslaat in een fantastische romantische liefde. En dit gebeurt op een hele mooie, maar hele langzame en daarmee ook een geloofwaardige manier. Het verhaalt telt bijna 700 pagina’s en eigenlijk is geen enkele pagina te veel. Vanessa werkt als assistent van footballster Aiden, a.k.a The Wall of Winnipeg en hij behandelt haar alles behalve goed. Als ze uiteindelijk ontslag neemt verwacht ze niet dat ze hem ooit nog zal zien. Maar hij eindigt bij haar op de stoep en vraagt haar om het onmogelijke. Kan ze dat? Nu ik deze recensie schrijf heb ik gelijk weer zin om dit boek te herlezen, want het is zo fijn! Ondanks de vele pagina’s vlieg je echt door het verhaal heen en eindig je met twee toffe personages in je hart. Ik hoop dat de boeken van Zapata ooit vertaald gaan worden, maar ik ben er bang voor.
Waardering: 5 sterren 

Hate Notes – Vi Keeland & Penelope Ward
Een van mijn favoriete Engelse boeken die ik vorig jaar las was Hate notes van Vi Keeland & Penelope Ward. Inmiddels heeft Vi Keeland de Nederlandse markt ook bereikt met haar eerste vertaalde boek De Baas, maar stiekem vind ik Hate notes nog net iets leuker. Ik vind het heel erg knap hoe deze dames het voor elkaar krijgen om een boek heel erg luchtig en fijn te houden, maar tegelijk behoorlijke heftige en zware thema’s in het verhaal weten te verwerken. Zoals Keeland in De baas deed met het verleden van de mannelijke hoofdpersoon, weet ze dat in Hate notes ook te doen. Ik wil niets verklappen over de inhoud van dit thema, maar ik weet zeker dat je versteld zult staan. Ook de invalshoek en hoe het boek begint is zo fijn en heeft een mooie, originele twist. Ik hoop zo dat Volt dit boek als volgende gaat vertalen!
Waardering: *****

Zou jij een van deze boeken willen lezen? Let me know!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb nog genoeg boeken om te lezen, dus zet ik natuurlijk het langste boek uit dit rijtje ook op mijn TBR :’) Thanks Marleen, dat klinkt precies als een boek voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.