Overgave – Melissa Brayden

Uitgeverij Volt is lekker bezig met hun vertalingen van fijne NA’s. Tot mijn grote vreugde halen ze bijvoorbeeld de Off Campus-serie van Elle Kennedy naar Nederland, maar ook met andere NA’s bereiken ze fans van het genre. Zo verscheen vorige maand een nieuwe titel die bomvol diversiteit staat. In plaats van romantiek en steamy moments tussen jongetje-meisje, staan in Overgave  twee vrouwen centraal. Voor een artikel voor de Hebban Feelgood Club las ik deze NA en je leest vandaag wat ik ervan vind.

Anastasia Mikhelson staat op het punt de prima ballerina van het New York City Ballet te worden. Ze heeft keihard moeten werken en veel op moeten geven om een van de besten te worden. Dat veel mensen haar een ijskoningin vinden maakt haar niet uit – alles voor haar carrière.
Natalie Federico kan ontzettend goed dansen. Ze is opgeleid als ballerina, maar ze had meer vrijheid nodig en danst nu vooral modern. Dan krijgt ze onverwacht een plek aangeboden als gastdanser bij het New York City Ballet, en die die kans kan ze natuurlijk niet laten lopen.
De eerste ontmoeting van de twee gaat niet bepaald van een leien dakje. Anastasia vindt dat Natalie niets serieus neemt, terwijl Natalie juist gek wordt van hoe strikt Anastasia is. Wanneer ze samen moeten werken aan een nieuwe voorstelling, vliegen de vonken ervanaf. En niet alleen op het podium…

Zoals ik hierboven al schreef, diversiteit speelt een grote rol in Overgave. Ik ben een groot voorstander van diversiteit in boeken en ik ben blij dat ook in NA’s steeds meer verschillende groepen een stem krijgen. Ik las al eerder (Engelse) boeken over twee mannen, maarOvergave was voor mij een eerste kennismaking met een lesbische romance. Ik kan dus enkel op basis van dit boek spreken, maar ik ben bang dat het niet echt iets voor mij is. De sfeer tussen twee vrouwen wist mij niet zo te pakken. Misschien kwam het ook wel een beetje door de schrijfstijl, maar ik vond vooral de steamy scènes een beetje tegenvallen. De spanning kwam voor mij niet zo goed over en het pakte mij niet zoals een heterostel of zelfs homostel dat normaal gesproken wel doet. Heel erg jammer en hierdoor kwam het hele boek wat minder op mij over. Ook vond ik de diversiteit soms een beetje too much. Ik heb geen idee of het zo is, maar het leek alsof Ana en Nathalie alleen maar lesbische stellen als vrienden hadden. Ongeloofwaardig much?

Wat ik wel heel erg tof vond is de wereld rondom ballet. Ik heb daar dus echt helemaal niets mee, maar dit was zo tof neergepend. Ik vond het een van de fascinerendste delen van het boek. Het is de auteur echt goed gelukt om de hele wereld rondom het ballet mooi en levensecht op papier te zetten. Ik voelde de pijn en de vermoeidheid van de dansers en ik zag alles zo goed voor me. Melissa Brayden schrijft met een bepaalde omschrijvende schrijfstijl en hierdoor zag je alles zo goed voor je, alsof je een film aan het kijken bent. Loved it!

Ik had van te voren verwachten dat de rivaliteit tussen Ana en Nathalie een grote rol zou spelen, maar dat viel een beetje tegen. De spanning en rivaliteit tussen hen verdwijnt al vrij snel. Ook hebben ze allebei niet zo’n sterk en op zich zelf staand karakter en dat is jammer. Ja, ze hebben allebei hun eigen karaktertrekjes en ze zijn echt heel verschillend, maar dit liep niet zo goed door in het hele boek. Ik had juist wat extra spanning en meer ‘geruzie’ tussen die twee willen zien.

Overgave heeft helaas mijn verwachtingen niet helemaal waar gemaakt, maar alsnog is het een fijne en goede toevoeging aan de NA’s die Nederland al rijk is. Ik vond de uitwerking soms iets minder, maar alsnog is het een aanrader als je op zoek bent naar een nieuwe NA die diversiteit bevat.

Heb jij wel eens een boek gelezen waar twee vrouwen de hoofdrol spelen?

Liefs,
Marleen

Titel: Overgave ♥ Auteur: Melissa Brayden ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 318 ♥ ISBN: 9789021416380 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek mogen ontvangen voor een artikel op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.