Jij ik alles – Catherine Isaac

Boekerij is denk ik een van mijn favoriete uitgeverijen op het gebied van mooie, ontroerende romans. Ze deden dat met Het jaar na jou en Zeven perfecte dagen en ik hoopte dat ze het weer zouden flikken met Jij ik alles. Ik had het geluk om een (prachtig pakketje met een) vooruitleesexemplaar te ontvangen en ik kon eigenlijk niet wachten om te beginnen. Inmiddels is het boek verschenen en vandaag lees je mijn recensie!

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.
Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

Yes, ze hebben het weer gedaan, hoor, die mensen bij de uitgeverij. Ze hebben een prachtig verhaal naar Nederland gehaald en ik hoop dat heel veel mensen van dit boek zullen gaan genieten. Het verhaal van Jessica en zoontje William is lief en mooi en ontroerend en ik ben zo blij dat ik het heb gelezen. Jij ik alles is een fijn, lief en klein verhaal in een zomerse setting, die je nu echt even doet verlangen naar mooiere dagen.

Van te voren had ik na het lezen van de flaptekst een beetje een idee waar het verhaal heen zou kunnen gaan, maar ik ben toch blij dat mijn verwachtingen niet helemaal bleken te kloppen. Hoewel je bij een roman vaak het einde een beetje kan voorspellen, vond ik het fijn dat Catherine Isaac toch een andere weg in is geslagen. De auteur heeft heftige onderwerpen met de luchtigheid van een Franse camping in elkaar verweven en dat zorgt ervoor dat je een prachtige roman aan het lezen bent die je af en toe de adem beneemt, maar ook zeker voor een grote glimlach zorgt.

Het enige minpuntje vond ik de relatie tussen Jessica en Adam. Deze werd voor mij op een hele ongeloofwaardige manier opgebouwd. Hoewel deze ontwikkeling een groot deel van het boek beslaat, vond ik het gelukkig niet zo storend dat ik niet meer kon genieten van het rest van het verhaal. Maar voor mij klopte het niet. Soms kwam het over alsof de auteur bepaalde dingen in het verhaal had willen werken, maar dat ze niet helemaal wist hoe ze dit moest doen. Jammer, want er was zoveel meer uit deze relatie te halen.

Jij ik alles is een hele fijne toevoeging aan een rijtje prachtige romans van Boekerij. Hoewel ik een paar opmerkingen heb, heb ik zeker genoten en vind ik Jij ik alles van Catherine Isaac een echte aanrader!

Lees jij graag lieve en ontroerende romans? Welke is jouw favoriet?

Liefs,
Marleen

Titel: Jij ik alles ♥ Auteur: Catherine Isaac ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 345 ♥ ISBN: 9789022585825 ♥ Waardering: ****
Ik heb een vooruitleesexemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.