This month’s Favoritez #13 – Augustus

Eerste zondag van de maand, dus tijd voor een maandoverzichtje! Ondanks dat augustus ontzettend slecht was voor mijn reading challenge en ik ook in een klein blogdipje zat, heb ik genoten van augustus. De maand zat vol met leuke momenten en toffe dagjes uit. Zo vierde ik mijn eerste blogverjaardag, ging ik een weekendje weg en was natuurlijk de jaarlijkse Deventer boekenmarkt! Kijk je gezellig mee? 

Begin augustus vierde ik mijn eerste blogverjaardag en ik mocht dit vieren met 4 hele toffe winacties. Samen met uitgeverij Moon, Zomer & Keuning, Xander Uitgevers en Uitgeverij Fontein heb ik 6 dames heel erg blij mogen maken. De winnaars hebben ondertussen allemaal bericht gehad en de meeste hebben ook hun cadeautje al binnen. Bedankt allemaal voor het afgelopen jaar. Zonder jullie had Favoritez nooit kunnen bestaan! 

De eerste zondag van de augustus stond natuurlijk helemaal in het teken van de Deventerse Boekenmarkt. Ik had er echt maanden naar uitgekeken en liep rond met de een enorme waslijst. Helaas heb ik niet veel boeken van mijn lijstje gevonden, maar alsnog ben ik erg tevreden over mijn uiteindelijke buit. Door mijn leesdip heb ik helaas nog geen enkel boek gelezen, maar daar hoop ik snel verandering (nou ja, na september dan) verandering in te brengen! 

Halverwege augustus gingen mijn vriend en ik een weekendje naar Den Haag. Scheveningen is onze favoriete plek in Nederland dus het was heerlijk om een vol weekend dichtbij de kust te mogen doorbrengen. We hadden een hotel midden in het centrum en konden overal met het openbaar vervoer naar toe. We hebben een beetje gewinkeld (zie mijn aankopen hieronder), heerlijk op het strand gezeten en genoten van het Vuurwerkfestival! Ook hebben we heerlijk gegeten bij leuke restaurantjes aan de boulevard en ons geluk beproefd in het casino. Een heerlijk weekend en zeker voor herhaling vatbaar!

Verder ging ik ook nog een middagje gezellig met mijn moeder op pad en we hebben heerlijk geluncht in Deventer. Aan het eind van de maand ben ik nog een dagje met mijn oma op pad geweest. Helaas was het veel te warm om echt leuk te winkelen, maar we hebben meerdere keren een terrasje gepakt en al met al een heerlijke dag gehad. Snel nog een keertje doen! 

Met een vriendinnetje van de middelbare school heb ik Rotterdam verkend. Zij woont al drie jaar in deze stad en samen hebben we toffe plekjes bezocht en ontdekt. Het was ontzettend gezellig en we hebben heerlijke dingen gegeten, haha! Gaan we zeker nog een keertje doen. Binnenkort deel ik mijn tips voor Rotterdam in een apart artikel! 

In augustus heb ik ook erg veel gewerkt en leuke kansen gekregen. Zo ga ik in september mee doen aan de Barista Championship en hopelijk kom ik een ronde verder! 😉 Ik moet onder andere mijn latte art laten zien, een coffee tasting doen en een eigen bedacht drankje presenteren.

Daarnaast ga ik ook beginnen met een coffee master (ga ik toch nog met een master beginnen dit jaar, ha!) en hoop ik in november deze te behalen. In augustus heb ik al een aantal coffee seminars gegeven en zodra ik echt coffee master ben, zal ik er meer kunnen geven. Superleuk en ik ben heel benieuwd! 

Yes, en natuurlijk bakte ik taart! Ik maakte deze lemon merengue taart en hij was best lekker! Eindelijk een taart die én er mooi uit ziet én die lekker was. Win-win! 

En ik stuurde drie kaartjes! Mijn nichtjes beginnen morgen op de middelbare school en ik bedankte mijn oma voor de leuke dag die we hebben gehad! ♥

Augustus was echt heerlijk en ik ben heel benieuwd wat september allemaal zal brengen! Ik kan in ieder geval niet wachten om nog een heerlijke maand vol leuke dagen in te gaan!

Hoe was jouw augustus?

Liefs,
Marleen

PS. Vandaag spendeer ik mijn dagje ‘unplugged’. Doe jij ook mee? 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een leuke en gezellige maand weer! Supergaaf dat je mee gaat doen aan het Barista Championship. Ik word altijd zo blij van latte art 🙂 En succes met je dagje unplugged!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.