This month’s Favoritez #10 – Mei

Wauw, we zitten alweer in juni (en stiekem vind ik dat helemaal niet zo erg, haha!). Op deze manier komt de zomer en onze vakantie natuurlijk heel snel dichterbij! Mei was best een rustig maand, die vooral in het teken stond van lezen en studeren. Ik had een prachtige stapel met boeken die ik vorige maand wilde lezen en dat is (bijna) helemaal gelukt. Lees snel verder wat er daarnaast allemaal in mijn agenda stond voor mei. 

Begin mei was mijn vriend jarig en in tegenstelling tot vorig jaar hebben we het dit jaar wel gevierd. Familie kwam langs en we hebben een gezellige avond gehad! Natuurlijk konden we zijn verjaardag niet voorbij laten gaan zonder taart! Ik maakte dezelfde kwarktaart als met pasen, alleen dan nu met chocoladebolletjes in plaats van eitjes!

Aangezien mijn vriend op een dinsdag jarig was en we zijn verjaardag de zaterdag ervoor hadden gehouden, besloten we om op de dag zelf lekker met z’n tweeën uiteten te gaan bij ons favoriete restaurant, La Cubanita. Ze hadden allerlei nieuwe gerechtjes op de kaart staan (waaronder nacho’s ♥) en ik besloot als toetje een keer voor de cheesecake te gaan, nom nom!

In mei ging ik ook gezellig en ook behoorlijk spontaan met mijn moeder lunchen in Hengelo op een dinsdagmiddag! We besloten te gaan zitten bij Stravinsky (echt een aanrader) en we gingen allebei voor een broodje carpaccio. Vooral de dressing was overheerlijk! 

Ook had ik met mijn moeder al een tijdje een high tea gepland en we hadden gereserveerd bij Roemar in Deventer. Hier kregen we een soort viergangenproeverij, met allerlei lekkere hapjes en verschillende soorten thee. Het was iets heel anders dan we hadden verwacht, maar wel heel erg lekker! We hadden onder andere onderstaand plateau met allerlei lekkere dingetjes. Binnenkort zal ik Roemar nog in een apart artikeltje noemen. 

Zo lijkt het alsof ik in mei alleen maar heb gegeten, haha! Nou ja, misschien is dat ook wel zo! 😉 Naast het eten en al die leuke afspraken heb ik ook behoorlijk wat gelezen. Ik had al een behoorlijke TBR en mijn doel was om deze boeken ook allemaal daadwerkelijk te lezen. Ik ben alleen nog bezig in Honderd stukjes van mij, maar verder heb ik al onderstaande boeken gelezen en daarnaast ook nog Donkerblauwe woorden en De geheimzinnige tuin. De recensie van dat laatste boek verscheen al online en van Donkerblauwe woorden lees je ook snel hier! Enne, heb je de reviews van Het jaar na jouEerste leven en Hof van mist en woede al gelezen? 

Met dit mooie weer kon een barbecue natuurlijk niet uitblijven dus we schoven aan bij mijn ouders. Het was ontzettend gezellig én met lekker drinken. Mijn moeder had iets nieuws in huis gehaald en het was heerlijk! Ik denk dat we met z’n tweeën wel een fles hebben leeggedronken van de Martini Bellini, hihi! 

Halverwege mei organiseerde Blossom Books een garagesale op hun kantoor en ik besloot er heen te gaan. Ondanks dat ik dacht dat we behoorlijk op tijd waren, was het al gigantisch druk en ook een beetje chaotisch. Dat was een beetje jammer en veel afgeprijsde boeken waren al weg, maar alsnog ben ik niet met lege handen naar huis gegaan. Ik kocht Levana, het 4e deel in de The Lunar Cronicles en de bookstagramcards. Met die laatste heb ik gelijk wat leuke foto’s mee proberen te maken. Die zie je binnenkort natuurlijk allemaal voorbijkomen! 😉 

Anderhalve week later reisde ik weer af naar Utrecht voor een brainstormsessie bij Blossom Books. Ik was uitgenodigd als ambassadeur van The Lunar Cronicles (wat een eer!) en samen met vijf andere dames deelden we onze ideeën. We hebben erg veel leuke plannen besproken en ik kan niet wachten om te zien hoe ze allemaal worden uitgevoerd. Mocht je deze boeken nog niet hebben gelezen, zeker doen! De recensie van Cinder en Scarlet lees je hier en hier

Ik sloot de maand mei af met een bespreking voor een leuke samenwerking. Op dit moment kan ik jullie daar nog niets zoveel over vertellen, maar zodra dat kan horen jullie er mee over! Tussen deze afspraak en de brainstormsessie bij Blossom Books werkte ik wat ideetjes uit en las ik in dit fantastische boek van Lisette Jonkman! Zodra dit boek in de winkels ligt, moet je ‘m gaan kopen! 

Hoe was jouw maand mei? Heb jij leuke dingen gedaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.