De meest verrassende boeken die ik in 2017 las

Er zijn van die boeken waarbij je van te voren al weet dat je er van gaat genieten. Wat zeg ik? Je gaat ervan houden! Maar er zitten ook titels tussen waarbij je van te voren niet echt weet wat je moet verwachten en dus zijn je verwachtingen niet al te hoog. Vaak is het boek niet al te bijzonder, maar soms zitten er echte uitschieters tussen die je ontzettend tof vindt en die dus ook hele leuke verrassingen zijn! Dit jaar las ik ook een aantal van deze verrassende boeken. Kijk je mee? 

Verraad van Abigail Haas
Ik lees af en toe graag een thriller en soms zijn dat jeugdthrillers. Ze zitten vaak goed in elkaar en laten me ook echt op het moment van lezen op het puntje van mijn stoel zitten, maar dat is dat. Na het dichtslaan denk ik amper nog over het boek na en ben ik al gauw vergeten wat er nu allemaal afspeelde in die spannende thriller. Verraad van Abigail Haas was daar echt een uitzondering op. De personages en de manier van vertellen zorgde voor heel veel vaart in het verhaal en daardoor kon ik het boek ook absoluut niet wegleggen, maar de reden waarom dit boek nou echt zo verrassend is, was het o my god, what the f*ck just happened-einde. Ik moest echt even bijkomen van het boek, maar het bleef ook behoorlijk sudderen in mijn hoofd. Yes, absoluut een aanrader als je van (YA-)thrillers houdt!
Mijn recensie lees je hier

Onverschrokken van Lesley Livingston
Een andere YA waar ik nieuwsgierig naar was, maar niet zulke hele hoge verwachtingen van had, is Onverschrokken. Ik vind Fallon echt een heerlijk personage en kan niet wachten op het vervolg! Ze was lekker stoer en liet niet over zich heen lopen en dat is altijd fijn om vanuit te lezen. Tel daarbij de originaliteit van de setting op en je hebt gewoon een ontzettend toffe YA die zeker een fijne verrassing was begin dit jaar.
De recensie van dit boek is (nog) niet op Favoritez verschenen. Ik mocht het boek voor Bol.com lezen en mijn recensie lees je hier

Geluk bij een ongeluk van Wendy Brokers
Oké, ik geef echt eerlijk toe, mijn verwachtingen bij dit boek waren echt heel erg laag. Ik heb niet de meest geweldige ervaringen met boeken van Nederlandse auteurs en ik keek dan ook niet bijster uit om dit boek te lezen. Gelukkig stelde Renate van WLFG voor om dit boek samen te gaan lezen voor een buddyread en wat ben ik daar blij om! Ik heb echt genoten van het boek en was zo aangenaam verrast! Het zit super in elkaar en heeft twee hele mooie en lieve personages waar ik het liefst nog meer van zou lezen. Yes, dit is denk ik mijn favoriet uit dit lijstje!
Mijn recensie kun je hier lezen. 

Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman
Dit boek stond al jaren op mijn TBR en ook al een hele tijd in de kast, maar ik vond nooit de tijd (en zin) om erin te beginnen. Het leek me een leuk verhaal, maar ook weer niet heel bijzonder. Gelukkig was dat het zeker wel en sloeg ik het boek ontzettend tevreden dicht. Yes, I like! Ik heb dan vorige maand gelijk haar nieuwste boek besteld toen deze bij de Boekenkraam heel erg goedkoop was! Hopelijk vind ik deze net zo leuk.
Mijn recensie lees je hier

Zeik niet zo van Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders
Vraag me niet hoe het kan dat ik dit boek ooit heb opengeslagen, maar ik ben wel heel blij dat ik het heb gedaan. Voordat ik een persbericht kreeg van de uitgeverij had ik er nog nooit van gehoord en daarnaast trok de cover ook echt compleet niet. Maar ja, als je een recensie-exemplaar hebt gekregen moet je die ook lezen dus ik nam ‘m op een maandag geheel zonder verwachtingen de trein in. Maandagavond was ‘ie uit. I loved it en heb ‘m ook al aan verschillende mensen aangeraden. Geluk bij een ongeluk is mijn favoriet uit het lijstje, maar Zeik niet zo is zeker de verrassendste!
Mijn recensie lees je hier

Zout van de zee van Ruta Sepetys
Oké, eerlijk gezegd weten oorlogsromans mij altijd wel te verrassen, want op de een of andere manier ben ik altijd – hoeveel ik ook over de Tweede Wereldoorlog weet – geschokt over alle gruweldaden die zijn gebeurd ruim 70 jaar geleden en hoe mooi auteurs dat op papier hebben gezet. Maar bij Zout van de zee ging het nog een stapje verder. Sowieso vertelt de auteur een behoorlijk onbekend stukje geschiedenis, maar ook op een hartverscheurende manier. Ergens vind ik het een beetje jammer dat het boek niet in mijn boekenkast staat, want ik had het graag een keer opnieuw gelezen (of willen uitlenen aan een aantal mensen!)
Mijn recensie kun je hier lezen. 

Heb jij dit jaar boeken gelezen die je hebben verrast? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.