Elke dag dichter bij de sterren – Kate Ling

Een van de eerste recensies hier op de blog was van Eenzaam en extreem ver weg, het eerste deel in de Ventura-saga van Kate Ling. Zoals je in deze recensie kunt lezen vond ik het boek niet bijster bijzonder en daarom heb ik ook nooit het vervolg, De gloed van gedoofde sterren gelezen. Echter ontving ik vorige maand geheel onverwachts het derde deel van uitgeverij Moon. Superlief, maar aangezien ik deel 2 (nog) niet had gelezen, was het boek misschien niet helemaal aan mij besteed. Echter blijkt het om een prequel te gaan die je volgens anderen ook prima los van de andere delen kunt lezen. Toen kon ik natuurlijk niet anders dan beginnen, toch? Vandaag lees je wat ik van het derde deel in de Ventura-saga vind!

Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg.

Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd…

In mijn recensie van het eerste deel schreef ik al dat ik hele idee van het leven op een ruimteschip erg origineel vond. Dat vind ik nog steeds, maar to be honest zijn er eigenlijk wel meer boeken die zich afspelen in de ruimte. Echter lees je zelden hoe het allemaal is begonnen en waarmee het allemaal is begonnen. Met deze prequel heeft Kate Ling juist het hele begin een eigen verhaal gegeven en dat was zo tof om te lezen! In de eerste twee delen van de serie ben je jaren en generatie later in het verhaal en lees je hoe het dagelijkse leven is op de Ventura. Maar hoe is het ontstaan? Hoe zijn de eerste mensen eigenlijk op de Ventura gekomen? Langzaam maar zeker krijg je daar in dit boek antwoorden op en het was echt de perfecte toevoeging aan een goed geschreven verhaal en wereld.

Het boek telt niet al teveel pagina’s en combineer dat met een hele vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken en je hebt dit boek zo uit. Voor mij hadden sommige onderdelen net iets beter uitgewerkt mogen worden, maar alsnog was dit een heerlijk boek tussendoor te lezen. Hoewel het boek misschien iets te dun was en overal niet compleet volledig, heeft Kate Ling het wel voor elkaar gekregen om een duidelijk en ontroerend verhaal neer te zetten over een heel erg mooi personage in dus niet al te veel pagina’s.

Waar ik in het eerste deel niet zo heel erg veel had met hoofdpersoon Seren, had ik wel een enorme connectie met Bea. Ik vond haar echt fantastisch. Ze is apart, maar heel bijzonder en weet eigenlijk precies wat ze wil. Ze probeert ijzersterk iets voor zichzelf te maken en komt er ondertussen achter dat ze niet alles kan bepalen en dat sommige dingen gewoon gebeuren. Hoewel je van te voren eigenlijk al een beetje weet hoe het afloopt (mits je – net zoals ik – in ieder geval het eerste deel hebt gelezen) vond ik het einde alsnog hartverscheurend en sloeg ik het boek met een brok in mijn keel. Hoewel het boek me niet aan het huilen heeft gemaakt, weet de auteur toch heel wat emoties los te maken.

Ondanks dat ik het tweede boek (nog) niet heb gelezen (maar wat ik zeker wel ga doen), heb ik genoten van Elke dag dichter bij de sterren en vond ik het nu al een hele mooie toevoeging aan de serie. Ik heb genoten van de avonturen van Bea tijdens haar laatste dagen op aarde en hoe ze langzaam zichzelf echt leert kennen. Een absolute must read voor lezers van deze serie, maar ook zeker aan te raden als je de serie nog niet (helemaal) hebt gelezen!

Was jij al bekend met deze serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Elke dag dichter bij de sterren ♥ Auteur: Kate Ling ♥ Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 284 ♥ ISBN: 9789048828869 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Moon! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.