Boeken die ik nog wil herlezen

Alweer het derde artikelen in deze reeks over het herlezen van boeken. Allereerst verscheen er een column online waarom ik dol ben op het herlezen van boeken en daarna een lijstje met boeken die ik al meerdere keren had herlezen. Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die ik nog heel graag eens zou wil herlezen (maar ja, wie heeft er tijd?) en ook dit titels wil ik natuurlijk graag met je delen! Lees je gezellig mee? 

De glazen troon – Sarah J. Maas
Twee jaar gelezen las ik het eerste deel in de Throne of glass serie van Sarah J. Maas, nadat ik helemaal fan was geworden van haar Hof van doorns en rozen-serie. Echter kwam ik er pas na het lezen achter dat de serie zes delen zou gaan hebben (uiteindelijk werden het er zelfs zeven) en dat de helft niet naar het Nederland was vertaald. Echter heeft Boekerij op dit moment wel alle delen vertaald (oké, eentje komt eraan dit najaar) dus er is geen enkel excuus meer om de rest van de serie te lezen. Maar voordat ik dat ga doen wil ik eerst wel het eerste deel herlezen. Ik kan me herinneren dat ik ‘m erg tof vond en ik kan niet wachten om helemaal de serie in te duiken!

Did I Mention I Love You – Estelle Maskame
Een van mijn favo contemporary YA-series is toch wel de DIMILY-serie van Estelle Maskame. Noem het een Guilty pleasure, as you wish, maar ik hou er echt van. De relatie tussen Eden en Tyler vind ik helemaal geweldig en ik wil het liefst deze hele serie nog een keertje lezen! Gelukkig komt er later dit jaar (waarschijnlijk november) een vierde deel in de serie uit. Dit boek zal geschreven zijn vanuit het perspectief van Tyler en ik ben heel benieuwd hoe Estelle dat heeft gedaan. Misschien voor die tijd nog een keertje de serie herlezen? 😉

Mijn man – Jodi Ellen Malpas
Dat ik dit boek wilde herlezen kon je al lezen in mijn artikel over de boeken die ik deze zomer wilde lezen. Eind van de zomer verschijnt het hele late (maar zeker niet minder gewenste) vierde deel in de serie uit en ik ben echt fan van Jesse en Ava. Sowieso zou ik graag de boeken willen herlezen om te recenseren zodat ik helemaal klaar ben voor het vierde deel, maar ik vind het ook helemaal niet erg om weer meer dan 1500 pagina’s met deze twee mee te mogen kijken. I love it!

9 november – Colleen Hoover
Bovenstaande boeken (overigens ook de twee boeken hieronder) vond ik echt heel erg fijn en heb ik met heel veel plezier gelezen. Echter is 9 november hier wel een uitzondering op. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar ik vond deze ‘CoHo’ echt een tegenvaller. Echter ben ik waarschijnlijk een van de weinigen die deze mening heeft, dus eigenlijk ben ik stiekem wel benieuwd of het boek me bij een tweede keer wel zal trekken. Ik denk dat deze op mijn stapeltje (of eigenlijk doos, gezien de verhuizing) gaat belanden voor #leesuiteigenkast in september.

Vrees me – Tahareh Mafi
Als ik het me allemaal goed herinner was dit een van de eerste fantasy boeken (als je dit überhaupt al als een fantasy kunt zien) die ik ooit las. Ik weet nog dat ik heel erg lang heb getwijfeld of ik dit boek zou willen lezen en uiteindelijk kreeg ik het boek voor mijn verjaardag van mijn oma (ja, dat weet ik nog, haha). Ik vond het gelijk helemaal fantastisch en heb de andere delen ook verslonden. Ik was dan ook heel erg blij en nieuwsgierig naar het vierde deel dat een aantal maanden geleden is verschenen bij Blossom Books. Het liefst was ik gelijk naar de winkel gerend voor dit boek, maar ik kan me helaas niet al teveel meer herinneren van het verhaal van deze boeken. Daarom wil ik eerst de serie herlezen, voordat ik mezelf trakteer op Heel me.

Perfect chemistry – Simone Elkeles
Dit boek is niet helemaal nieuw op Favoritez, hoewel er geen recensie van online staat. Het is alweer bijna acht jaar geleden dat ik dit boek las (ook dat weet ik nog precies, kun je nagaan hoeveel indruk dit boek heeft gemaakt) en ik ben eigenlijk heel erg benieuwd of het boek nog steeds zo’n indruk op mij zal achterlaten als het toen heeft gedaan. Gelukkig ligt het boek in de kast, dus zou ik het in principe elk moment kunnen oppakken. Daarvoor heb ik overigens nog wel de tijd nodig, dus als iemand wat over heeft?

Welk boek zou jij nog graag willen herlezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een mooi lijstje! Ik wil ook de Did I Mention-serie opnieuw lezen voordat het vierde deel verschijnt, ‘Misschien Ooit’ en ‘Sterrenhemel’ omdat dat mijn favoriete boeken zijn van Colleen. En misschien geef ik ‘Onvoorwaardelijk’ van CoHo ooit nog eens een tweede kans (dat vond ik het minste deel). 🙂

  2. Leuk om te lezen! Ik herlees eigenlijk bijna nooit boeken, ik moet nog zoveel andere boeken lezen! Maar ‘Voor jou’ van Jojo Moyes wil ik nog wel een keer herlezen, haha. En de Harry Potter boeken natuurlijk!

  3. Ik herlees eigenlijk nooit boeken, maar wil deze zomer toch de Hof van Doorns en Rozen serie herlezen. Ik heb namelijk nog nooit het 3e deel gelezen en daar is het hoog tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.