Boeken die ik twee keer of vaker heb herlezen

Twee weken geleden verscheen er hier een artikel op de blog over het herlezen van boeken. Ik kreeg daar ontzettend leuke reacties ook (ook via Instagram trouwens), dat ik besloot om hier nog iets verder mee door te gaan. Zoals ik in dat artikel al schreef ben ik dol op het herlezen van boeken. Er staan boeken in mijn kast die ik gerust meerdere keren kan lezen. Ik dook mijn kast in en maakte een lijstje. Lees je mee? 

Voor jou – Jojo Moyes
Natuurlijk mag mijn favoriet aller tijden niet in dit lijstje ontbreken. Toevallig heb ik afgelopen week dit boek voor de 4e (of misschien zelfs wel 5e keer) herlezen en ik hou er nog net zoveel van. Het prachtige, emotionele verhaal wist nog net zoveel emoties op te roepen als al die andere keren. I love it (and I love Will). Mijn recensie van deze tranentrekker verschijnt morgen online!

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas
Mijn favoriete YA-serie slechts één keer lezen? Echt niet! Het eerste en tweede deel heb ik ondertussen allebei twee keer gelezen en ik kan ze zo nog een keertje herlezen. De wereld die Maas in deze boeken heeft geschept is zo mooi, zo perfect, daar wil je gewoon nog een keertje heen. In mei verschijnt een novelle in de serie, dus het zou zomaar kunnen gebeuren dat ik de serie (inclusief deel 3 natuurlijk!) weer ga herlezen!

Hier lees je de recensies van deze serie:
Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas (#1)
Hof van mist en woede – Sarah J. Maas (#2)
Hof van vleugels en verwoesting – Sarah J. Maas (#3)

Hou je mond – Sophie Kinsella
Ik denk dat ik deze titel het vaakst herlezen heb. Het precieze aantal weet ik niet precies, maar in ieder geval vijf keer. Dit is echt mijn favoriet (al komt Mag ik je nummer even ook heel dicht in de buurt) van Sophie Kinsella en als ik toe ben aan een fijn, grappig boek, dan pak ik altijd dit boek erbij. Yes, hilariteit tot het hoogste niveau! ♥

Wacht op mij – Jennifer L. Armentrout
Ook het eerste deel van deze fijne NA-serie heb ik heel vaak herlezen (want: Cam ♥). Vaak pakte ik dit boek eerst op voordat nieuwe delen uitkwamen, dus kun je voorstellen. Ook voor de rereadathon die Zomer & Keuning afgelopen zomer organiseerde voor het bezoek van Jennifer L. Armentrout (heb je mijn interview met haar al gelezen?) heb ik Wacht op mij (en alle andere boeken) opnieuw gelezen. Zo fijn!

Hier lees je de recensies van deze serie:
Wacht op mij – Jennifer L. Armentrout (#1)
Ga voor mij – Jennifer L. Armentrout (#2)
Blijf bij mij – Jennifer L. Armentrout (#3)
Val voor mij – Jennifer L. Armentrout (#4)
Kies voor mij – Jennifer L. Armentrout (#5)
Vertrouw op mij – Jennifer L. Armentrout (#6)

Prachtige rampspoed – Jamie McGuire
Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik heb er nu al weer zin in. In dit artikel met verborgen pareltjes deelde ik mijn liefde voor deze titel al, want het is zo zonde dat deze NA niet wat meer bekendheid heeft! Ik kan me ook heel vaak in de bijzondere liefde tussen Abby en Maddox verliezen, yes please!

Ondenkbaar – Christina Lauren (Stouter)
Dat ik fan ben van deze serie is ondertussen geen verrassing! Ik kan echt geen genoeg krijgen van deze serie en als een serie is afgelopen kun je niet anders dan herlezen, toch? Afgelopen jaar besloot Xander Uitgevers ook de andere delen te vertalen, yes! Daarvoor had ik de eerste drie delen al meerdere keren gelezen en om weer helemaal in de serie te komen las ik ze gewoon nog een keer. Inmiddels is de serie dan nu echt afgelopen (#huilen), maar ga ik vooral mijn favorieten snel een keertje herlezen!

Hier lees je de recensies van deze serie:
Ondenkbaar – Christina Lauren (#1)
Onverwacht – Christina Lauren (#2)
Ongebonden – Christina Lauren (#3)
Onbetrouwbaar – Christina Lauren (#4)
Ongedwongen & ongezien – Christina Lauren (#1,5 & #2,5)
Onafscheidelijk & onbereikbaar – Christina Lauren (#3,5 & #3,6)
Onbezorgd & onbepaald – Christina Lauren (#4 & Stouter 4,5)

De selectie – Kiera Cass
Ook met dit boek (en eigenlijk de hele serie) is het al behoorlijk lang geleden dat ik ze heb herlezen, maar een aantal jaren geleden heb ik ze behoorlijk vaak herlezen. Toen was het relatief nieuw en vond ik het heerlijk om me weer even in de wereld van America en Maxon te verliezen. Misschien tijd om deze er binnenkort weer bij te pakken.

Welke boeken kun jij meerdere keren lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.