Onbetrouwbaar – Christina Lauren

De afgelopen tijd heb ik de eerste drie boeken in de Stouter-serie herlezen. De recensie heb je hier, hier en hier al kunnen lezen. Afgelopen week verscheen het vierde deel, Onbetrouwbaar, en ik mocht het al eerder lezen, ontzettend tof! Lees snel verder wat ik van het boek vind!

De Londense Pippa Cox weet niet wat ze ziet als ze haar vriend in bed betrapt met een ander. Om hem uit haar hoofd te zetten gaat ze met vrienden mee op een roadtrip door Amerika. Daar ontmoet ze medereiziger Jensen Bergstrom, een extreem aantrekkelijke man die haar direct doet vergeten wat er in Londen speelde.
Maar Jensen lijkt gereserveerd en afstandelijk. Na een pijnlijke scheiding doet hij niets anders dan werken, wijst hij de liefde af en weigert hij zich te binden. De aantrekkingskracht tussen hem en Pippa valt echter niet te ontkennen… Kan de ondeugende, excentrieke Pippa zijn twijfels wegnemen en deze sexy man voorgoed voor zich winnen?

Onbetrouwbaar is het 5e deel in de serie, maar wordt in Nederland als 4e deel gepresenteerd. Jammer dat ze 4e niet hebben vertaald want je mist een verhaal over twee personages. Gelukkig komen er nog wel boeken dit jaar met daarin verschillende novella’s over alle personages die we tot nu hebben gezien!

De twee auteurs achter het pseudoniem Christina Lauren hebben in eerdere delen al laten zien hoe je levensechte personages moet neerzetten en dat weten ze ook in Onbetrouwbaar te doen. Jensen is wat mij betreft verreweg het meest origineel. Hij is geen standaard bad boy die enkel one night stands heeft, maar hij is juist meer te begrijpen en duikt niet met iedereen het bed in. Hij wordt echt tastbaar en dit maakt hem een stuk geloofwaardiger dan de gemiddelde man in een erotisch verhaal.

Ook Pippa is ‘echt’. Ze is chaotisch, soms pijnlijk eerlijk, maar wel een personage die je direct als je beste vriendin wilt hebben. Christina Lauren heeft haar niet als een schriel meisje afgeschilderd die haar vriend betrapt, maar juist als een toffe en vooral stoere vrouw die zich niet door het veld laat slaan. Girl power, baby! 

Ondanks dat dit een redelijk standaard verhaal is, is het toch wel orgineel. Dit komt mede door de originele en verfrissende personages, maar ook omdat ze geen simpele ‘friends with benefits’-afspraak aangaan, maar gewoon lekker doen waar ze zin in hebben. Ik vond het in ieder geval een heerlijk verhaal en misschien wel het fijnste uit de hele serie. Ik ben heel blij dat Xander toch heeft besloten om dit deel te vertalen!

WINACTIE ONDENKBAAR: [FAVORITEZ VIERT FEEST]

Het enige wat ik echt een minpunt vind, is de vertaalde titel. Dit heeft natuurlijk niets met het boek te maken en heeft verder ook geen invloed op mijn waardering, maar Onbetrouwbaar past helemaal niet bij het boek. Het hele verhaal staat juist bol van het vertrouwen die Jensen en Pippa in elkaar hebben en die eigenlijk een basis is van de hele vriendengroep. Erg jammer, want de titels van de vorige boeken passen juist wel erg goed.

Onbetrouwbaar is een fantastisch deel in een hele fijne serie en ik ben heel gelukkig dat Xander dit deel heeft vertaald. Ik kan dan ook niet wachten op de novella’s die in juni en het najaar zullen verschijnen. Eigenlijk kan ik deze recensie maar met één ding afsluiten: LEES DIT BOEK! ♥

Ben jij al fan van de Stouter-serie van Christina Lauren?

Liefs,
Marleen

Titel: Onbetrouwbaar ♥ Auteur: Christina Lauren ♥ Uitgever: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789401606677  ♥ Waardering: *****
Ik wil Xander Uitgevers heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.