Zomer 2017: Boeken waar ik naar uit kijk

Een van de dingen waar je mij heel erg blij mee kan maken zijn catalogi van uitgeverijen. Ik voel me dan net een klein meisje dat net voor de feestdagen de dikke gids van de speelgoedwinkel mag doorbladeren en aankruisen wat er op mijn verlanglijstje komt te staan. Drie keer per jaar verschijnt er bij bijna alle uitgeverijen een catalogus met alle nieuwe boeken die het volgende seizoen zullen verschijnen. De afgelopen weken verschenen langzaam maar zeker de zomercatalogi online en ik spitte ze met heel veel plezier door. Ik maakte een lijstje (zeg maar gerust: LIJST) met boeken waar ik naar uitkijk. Pak je verlanglijstje er maar vast bij, want er verschijnen heel wat pareltjes de komende maanden! 

In de zomer verschijnen heel wat toffe boeken bij uitgeverij Blossom Books. Zo gaan zij door met elke maand een nieuw boek van The Lunar Cronicles van Marissa Meyer uitbrengen. Eind juni verschijnt Winter en in juli verschijnt Alle sterren. Tot nu toe heb ik alle delen gekocht en daar ga ik natuurlijk mee door! 😉 Ben je fan van contemporary ya? Dan heeft Blossom Books goed nieuws voor jou (en ook voor mij, jeey!), want in de zomer verschijnt de vertaling van Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Saenz (vraag me niet om het uit te spreken) en Muggenland van David Arnold. Ik vond The Kids of Appetite fantastisch, dus het andere boek van David Arnold wil ik ook zeker een kans geven.

Ook bij de redelijk nieuwe YA-uitgeverij Young & Awesome verschijnen in de zomermaanden nieuwe boeken. Zelf kijk ik vooral uit naar Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer en The Glittering Court van Richelle Mead. Beide boeken liggen begin juni in de winkels.

Bij Moon gaan ze fans van Eenzaam & extreem ver weg en Jenny Han blij maken, want het tweede boek in de Ventura-saga, De gloed van gedoofde sterren, verschijnt in september (prachtige titel, overigens) en het laatste boek over Lara Jean, Veel liefs, Lara Jean, verschijnt in augustus. Ik kan echt niet wachten om beide boeken te lezen!

Ook bij andere uitgeverijen verschijnen er een heleboel vervolgen. Zo verschijnt in september het tweede boek, The Curses in het tweeluik van Laure Eve bij Best of YA. (En laten we Hof van vleugels en verwoesteling eind mei niet vergeten, whaaah!).

Bij Uitgeverij Q verschijnt in september alweer het derde deel van Phobos, Phobos³. Ook al vond ik het eerste deel niet extreem bijzonder (en heb ik deel twee ook nog niet gelezen), ben ik toch wel van plan om het laatste deel van de trilogie te lezen! Bij Luitingh Sijthoff verschijnt in juni De verrader van de troon, het vervolg op Rebel in de woestijn. 

De zomercatalogus van HarperCollins stond nog niet online, maar via via heb ik toch wel wat boeken kunnen ontdekken die bij de uitgeverij zullen verschijnen. Zo verschijnt IJs als vuur, het tweede boek van Sara Raasch en alweer het vierde deel in de Talon-serie, Strijder, van Julie Kagawa in juni en het vervolg op Eerste levenLevensbloed van Gena Showalter in augustus. Van deze drie series moet ik vorige delen nog lezen, maar ze lijken me stuk voor stuk wel heel tof dus de vervolgen staan ook op mijn verlanglijstje. Whoops! 

Dacht je dat mijn lijstje met YA-boeken lang was? Ha, dan heb jij mijn feelgoodverlanglijstje nog niet gezien! Bij Uitgeverij Fontein verschijnen weer prachtige romans in de warme maanden. Zo kijk ik erg uit naar Honderd stukjes van jou van Lucy Dillon die juni verschijnt. In augustus verschijnt een nieuwe roman van Dani Atkins, Duet met jou, die ik alleen om de cover al zou willen hebben, ha! Voor de liefhebbers verschijnt in september ook een ‘nieuwe’ roman van Jojo Moyes, Dicht bij jou, maar ik heb de vorige editie al dus deze hoef ik niet. Het boek is wel een echte aanrader, dus ren 6 september maar naar de winkel!

Uitgeverij Boekerij is denk ik mijn favoriete uitgever van feelgoodboeken. Ze hebben een aantal van mijn favoriete auteurs in hun fonds, waar weer heel veel nieuwe boeken van verschijnen! In juni verschijnt het laatste deel van Marie Force, Voor altijd gelukkig. De recensie van boek 1 en 2 heb je al online kunnen lezen. Ook verschijnen nieuwe boeken van Lori Nelson Spielman (Hou me vast) en van Jackie van Laren (Opstaan) in die maand. Van Lori heb ik alleen haar tweede boek gelezen, maar die vond ik echt fantastisch. Haar eerste boek staat hier nog in de kast te wachten totdat ik het open sla. De boeken van de Nederlandse Jackie heb ik wel allemaal gelezen en ik ben erg benieuwd naar Opstaan. 

In juli verschijnt het eerste deel in een nieuwe serie van Maya Banks, Overmeesterd. Ook al vind ik de cover ontzettend fout, ben ik toch wel benieuwd naar een nieuwe serie van haar. Haar boeken vind ik niet altijd even goed, maar toch zijn het vaak wel fijne reads. De twee andere delen verschijnen in het najaar. In augustus verschijnt een boek van een andere guilty pleasure-auteur: Overal en altijd van Jennifer Probst. Ik ben in de zomer zo blij met Boekerij! ♥ 

Bij uitgeverij Zomer & Keuning verschijnt in juni een nieuwe NA van Colleen Hoover, 9 november. Een boek waar ik al een hele tijd naar uitkijk dus dat boek staat heel hoog op mijn verlanglijstje. In augustus verschijnt er ook een eerste boek in een nieuwe serie, Stilte van Mia Sheridan. Hier heb ik nog nooit van gehoord, maar ik ben dol op alle NA-boeken van Z&K dus deze zal vast en zeker ook een pareltje worden. Ben je, net als ik, fan van Sophie Jackson? In september verschijnt het 3e deel, Van jou. Ook een boek die ik zo snel mogelijk wil lezen, ha! En nog een extra leuk nieuwtje: Sophie komt in het najaar naar Nederland! Fangirl modus on! 

Dat ik dol ben op boeken met wat steamy scènes weten jullie waarschijnlijk al. Ik vind het dan ook heerlijk dat HarperCollins een nieuw boek van Sylvia Day gaat vertalen, namelijk Een nacht uit duizenden. Ook Uitgeverij Q brengt in juni een nieuwe NA uit, namelijk Spelbreker, het vervolg op Op het spelUitgeverij Xander vertaalt (YES!) de novella’s van de Stouter-serie en brengt de 6 korte verhalen in 3 boeken uit. Het eerste deel, met Ongedwongen & Ongezien, verschijnt in juni. I can’t wait! 

Abbi Glines heeft helaas de Rosemary-serie afgesloten, maar gelukkig heeft ze ook nog andere boeken geschreven. Uitgeverij Karakter brengt in juni Alleen voor haar, een vervolg op Adem op de markt. Ik vond Adem niet bijster geweldig, maar ik ben wel fan van Abbi dus het tweede boek in deze serie zal ik ook zeker lezen.

Als laatste wil ik nog even de nieuwe boeken van Uitgeverij Luitingh Sijthoff erbij pakken. Natuurlijk verschijnt daar dan ein-de-lijk het nieuwe boek van Lisette Jonkman, Helemaal het einde. Het heeft even geduurd, maar ik denk dat het het wachten zeker waard is. In juni verschijnt ook Tussen de sterren van Katie Khan en Miss You van Kate Eberlen. Beide auteurs kende ik niet, maar de flapteksten spreken mij allebei erg aan, dus mijn verlanglijstje is met nog twee extra boeken gegroeid. Oeps!

Jeetje, een hele waslijst met boeken die voornamelijk in juni verschijnen! Ik denk dat ik voor de zomer maar een abonnement neem bij Kobo Plus, ha! Ik hoef me deze zomer niet te vervelen!

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Een behoorlijke lijst, maar zeker allemaal prachtige boeken! Ik heb ook al wat folders doorgespit en kijk onder andere uit naar 9 november, Versplinterd, Duet met jou, Brieven aan de duisternis en Mission Impossible (van Caja Cazemier).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.