De Graces – Laure Eve

Vorig weekend was Yalfoort en bij dit event was Laure Eve ook aanwezig. Ik wilde graag het boek lezen voordat ik de auteur zou ontmoeten, maar dat is helaas niet helemaal gelukt. Wel heb ik natuurlijk een handtekening! Benieuwd wat ik van het boek vind? Lees dan snel verder!

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

Wauw, wat een heerlijk mysterieus en duister boek. Voordat ik in dit boek begon was ik wel nieuwsgierig naar het verhaal, maar ik verwachtte dat ik het boek niet heel erg bijzonder zou vinden. Wat heb ik me daar in vergist! Ik had dus echt niet verwacht dat ik het boek zo goed zou vinden! Ik heb echt genoten en wilde steeds maar verder en verder lezen.

Dus. Een boek over heksen. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten. Ik had denk ik meer verwacht over het heksen gedeelte, maar dit komt juist helemaal niet zoveel naar voren. Het ligt duidelijk op de achtergrond maar de nadruk ligt niet op het feit dat de Graces heksen (zouden) zijn, maar juist dat ze eigenlijk best normaal zijn. Tijdens het interview met Laure Eve op Yalfoort vertelde ze ook dat het verhaal ook draait om de zoektocht naar jezelf. Hier kan ik het alleen maar mee eens. In het boek is River zo op zoek naar zichzelf dat ze zichzelf soms niet meer herkend.

Het verhaal is een mysterie op zich. Er gebeuren zoveel dingen en je weet bijna nooit wat er nu werkelijk aan de hand is. Laure Eve heeft dit zo knap beschreven, echt onwijs goed. Je wordt constant op het verkeerde been gezet en tijdens het lezen ervaar je zoveel verwarring dat je af en toe niet eens meer weet wat er aan de hand is en je met open mond achterblijft.

Laure Eve had dit boek geschreven als een standalone, maar gelukkig komt er nog een volgende deel. Dit boek kan zo echt niet eindigen, je moet gewoon weten hoe het verder gaat. Deel 2 wordt geschreven vanuit het perspectief van Summer. Ik ben benieuwd!

Heb jij al eens een boek over heksen gelezen?

Liefs,
Marleen

P.s. Het boek (en andere YA’s) zijn nog tot 31 oktober maar €10,-!

Titel: De Graces ♥ Auteur: Laure Eve ♥ Uitgeverij: Best of YA
Pagina’s: 270 ♥ ISBN:9789000348114 ♥ Waardering: *****img_3521

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.