Miss Lattimore’s brief – Suzanne Allain

Een tijdje geleden las ik Mr. Malcolm’s lijst, een nieuw boek in het kostuumdramawereldje. Inmiddels heeft uitgeverij AW Bruna ook het tweede boek van deze auteur uitgegeven. Vandaag lees je mijn recensie van Miss Lattimore’s brief.

ophronia Lattimore zag jaren geleden haar romantische dromen vervliegen. Ze heeft zich inmiddels neergelegd bij haar rol als chaperone van haar nicht. Maar als ze ziet dat een heer op het punt staat om de verkeerde vrouw ten huwelijk te vragen, kan ze niet blijven toekijken. Ze stuurt hem een anonieme brief, die binnen de kortste keren overal het onderwerp van gesprek is, vooral wanneer haar advies precies blijkt te kloppen. Haar identiteit wordt achterhaald en Sophie wordt razend populair vanwege haar ‘expertise’ als koppelaarster.

Een van de personen die haar hulp inroept is de vrijgezelle Sir Edmund Winslow. Terwijl Sophie Sir Edmund helpt bij zijn zoektocht naar een geschikte vrouw, zou ze willen dat ze zichzelf kon aanraden. Maar ze heeft zich plechtig voorgenomen om niet persoonlijk betrokken te raken (niet in de laatste plaats omdat de heer haar gevoelens geenszins lijkt te beantwoorden). Maar wanneer plotseling zowel haar verloren gewaande geliefde als Sir Edmund in haar geïnteresseerd lijken te zijn, weet Sophie niet of ze opnieuw afstevend op een gebroken hart, of toch misschien… het altaar. Hoe kan ze andere mensen in hemelsnaam helpen met hun liefdesleven, als dat van haarzelf zo’n mislukking is?

In mijn recensie van Mr. Malcolm’s lijst schreef ik het al, de schrijfstijl van Suzanne Allain in deze boeken is een stuk minder modern. Waar ik het in het eerste boek fijn vond, vond ik dat in dit deel iets minder. Het voelde soms zelf een beetje oubollig. Het leek voor mij teveel alsof ze in de schrijfstijl van de klassiekers, zoals bijvoorbeeld Jane Austen, wilde kruipen, in plaats van een heerlijk kostuumdrama dat in deze tijd is geschreven. Het zorgde er ook voor dat ik best lang heb gedaan over slechts 224 pagina’s, haha.

Het verhaal an sich is wel erg leuk, maar kon voor mij niet tippen aan de voorganger. Het idee is leuk bedacht en goed uitgewerkt, maar de hoofdpersoon – en ook haar nichtje – houden hun suitors behoorlijk lang aan het lijntje en dat kwam me op een gegeven moment wel een beetje de neus uit. Het verhaal is ook niet heel erg nieuw, een beetje clichématig zelfs, maar wel een feestje om te lezen. Ik vond het leuk dat Sophie wat ouder is, waardoor de sfeer en de toon van het verhaal toch iets anders is.

Deze boeken lees je natuurlijk om de romantiek en gelukkig is de romantiek voldoende aanwezig. Ik vind het sowieso heerlijk om in die wereld te zijn en die heeft de auteur weer heel goed uitgewerkt. Dit boek is een aanrader voor fans van lieve, romantische verhalen met een klassiek tintje. Het is een fijn boek voor de fans van Julia Quinn, maar qua vlotte schrijfstijl en hoog dramagehalte kan dit boek daar niet aan tippen.

Hoewel ik niet zo heb genoten van dit boek als van Mr. Malcolm’s lijst, vond ik het heerlijk om even in het begin van de 19eeeuw te wanen. Een aanrader als je ook van het andere boek van Suzanne Allain hebt genoten.

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Miss Lattimore’s brief ♥ Auteur: Suzanne Allain ♥ Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 227 ♥ ISBN: 9789400514300 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel AW Bruna!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.