Mr Malcolm’s lijst – Suzanne Allain

Een van de fijnste series die ik de laatste tijd heb verslonden is toch wel de Bridgerton-serie van Julia Quinn. Ik heb de serie twee keer gezien en de boeken echt met zoveel plezier gelezen. En niet alleen ben ik fan, van de serie is enorm populair onder lezers. Niet zo gek dat anderen van dit succes van historische romans mee willen profiteren! Met Mr Malcolm’s lijst is er een nieuwe serie op de markt gekomen en ik vertel je vandaag wat ik van dit boek vind!

De eerbare Mr. Jeremy Malcolm is op zoek naar een vrouw, maar niet zo maar een vrouw. Als doelwit van ontelbare moeders en debutantes, wil hij iedereen vermijden die enkel op jacht is naar zijn fortuin. Wat hij zoekt is een zo goed als perfecte echtgenote, een vrouw die aan alle voorwaarden voldoet van zijn zorgvuldig samengestelde lijst. Maar na jaren zoeken lijkt hij die perfectie nooit te zullen vinden. Totdat Selina Dalton haar intrede doet.

Selina, de dochter van een bescheiden dominee en onbekend in de hogere sociale kringen, is extatisch wanneer haar vroegere schoolvriendin Julia Thistlewaite een uitnodiging stuurt om naar Londen te komen. Totdat Selina ontdekt dat het vooral te maken heeft met Julia’s plan om wraak te nemen op Mr. Malcolm. Selina werkt hier liever niet aan mee, zeker nadat ze de onweerstaanbare Mr. Malcolm eenmaal heeft ontmoet. Hij lijkt totaal niet op de arrogante schurk uit Julia’s verhalen.

Maar wanneer Mr. Malcolm ook Selina begint te beoordelen aan de hand van zijn onhaalbare eisen, besluit ze dat zij ook zo haar voorwaarden heeft. En als hij daaraan wil voldoen, moet hij eerst eens de echte man onthullen die schuilt achter… Mr. Malcolm’s lijst.

Zoals ook al op de cover staat vermeld, dit boek is voor lezers van o.a. de Bridgertons. Kan het wat mij betreft tippen aan de boeken van Julia Quinn? Nee, niet perse. Maar is het een fijne read? Absoluut! Waar in de boeken van Julia Quinn humor en steamyness de boventoon voert (en natuurlijk enorm veel romantiek), is dat in Mr Malcolm’s lijst iets minder. Het is iets serieuzer, de schrijfstijl gaat wat meer richting de stijl van die tijd (terwijl Bridgerton echt op een moderne manier is geschreven) en is het een stuk minder steamy. Dat is absoluut niet erg, maar houd er wel rekening mee als je om die reden vergelijkbare boeken wilt lezen.

Suzanne Allain heeft wel een hele fijne schrijfstijl. De stijl is iets stijver, wat perfect bij boeken in dit genre past. Sowieso mag je me altijd voor dit soort boeken wakker maken, want ik hou hiervan. Voor mij gaat er niets boven romantiek in het begin van de 19eeeuw. Wel viel me op dat – vooral in vergelijking met Bridgerton – de auteur best wat vrijheden heeft gepakt met hoe het ging in de periode. Natuurlijk ben ik zelf ook geen historica als het daar om gaat, maar ik vond het bijvoorbeeld opvallend dat de hoofdpersonen zomaar zonder chaperonne met mannelijke suitors mee kunnen.

Ik vond zowel Malcolm als Selina allebei echt heel erg leuk. Ze hebben leuke chemie en zijn ook zeker goed voor elkaar. Wel gebeurde er heel veel in relatief weinig pagina’s. Ik had – zeker op het einde – een beetje het idee dat ik naar een tenniswedstrijd zat te kijken, zo vaak wisselden de personages van mening voor elkaar. Het was zeker vermakelijk, maar had net iets minder gekund. Verder is dit gewoon een heerlijk boek – fijn voor tussendoor met slechts 223 pagina’s – en hebben Bridgerton-fans gelukkig nog wat te lezen!

Fans van Bridgerton hebben een goed alternatief als de serie straks in oktober echt is afgelopen. Mr Malcolm is weliswaar niet de Duke of Hastings of Burggraaf Bridgerton, maar hij mag er absoluut zijn! Een heerlijke aanrader voor fans van historische romans met een flinke dosis romantiek!

Lees jij graag historische romans?

Liefs,
Marleen

Titel: Mr Malcom’s lijst ♥ Auteur: Suzanne Allain ♥ Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 223 ♥ ISBN: 9789400514294 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel AW Bruna!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.