Wat een tijd om alleen te zijn! – Chidera Eggerue

Een hele tijd geleden ontving ik een persbericht over Wat een tijd om alleen te zijn. Een non-fictie boek geschreven door Chidera Eggerue, op Instagram ook wel bekend onder de naam The Slumflower. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van haar had gehoord, maar het boek zag er zo gaaf uit (I know, don’t judge a book by its cover) dat ik het graag een kans wilde geven. Deze maand lag ‘ie in de bus en vandaag lees je wat ik ervan vind!

We kunnen allemaal ons eigen lot bepalen:
Neem de leiding over je leven.
The Slumflower laat je zien hoe.

Het boek is opgedeeld in drie delen, Ik, Zij en Wij. De auteur vertelt je aan de hand van die drie pijlers hoe belangrijk het is om jezelf te zijn, hoe je de leiding over je leven kunt nemen en hoe je ‘giftige’ mensen uit je leven kunt bannen. Zeker een goed boek en er staan ook een aantal hele belangrijke lessen in waar heel veel mensen wel aan iets kunnen hebben, maar het voelde voor mij alsof het een beetje veroordelend over komt. Het is een beetje kort door de bocht en soms zelfs een beetje naïef. Ja, er zijn heel veel mensen die wat meer voor zichzelf op zouden moeten komen, maar soms is het dat niet altijd te doen.

Ik vond vooral het begin, het eerste deel over Ik het minst. Het hele boek is een beetje chaotisch en hysterisch en daar moest ik echt wel even inkomen. Uit haar woorden blijkt dat de auteur veel heeft meegemaakt, maar ik miste een beetje de diepgang met haar eigen ervaringen. Stukken tekst worden afgewisseld met spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en dat geeft extra vorm aan het verhaal, maar juist het persoonlijke ontbreekt. Nu had dit boek echt door iedereen geschreven kunnen worden en dat maakte het minder.

Als je je schuldig of ongemakkelijk voelt na het delen van goed nieuws, deel je jezelf met de verkeerde persoon.

Zoals ik hierboven al schreef sprak dit boek mij aan door de fantastische vormgeving. Het boek is ook echt prachtig, van binnen én van buiten. De felle oranje en roze kleuren worden afgewisseld met het zwart-witte. Love it! Echter zorgt het er niet altijd voor dat het makkelijk leesbaar is en blijft. Het is een mooi boek om in je kast te hebben en cover lovers zullen gaan kwijlen, maar voor de inhoud hoef je het niet perse te kopen.

Helaas vond Wat een tijd om alleen te zijn ik een beetje tegenvallen. Het boek is een feestje om doorheen te bladeren en voor in je kast, maar de inhoud was niet aan mij besteed. Ik ben hier waarschijnlijk te nuchter voor, maar ik vond het meeste een beetje egoïstisch overkomen. Door het gebrek aan persoonlijke aspecten is dit helaas een beetje een dertien in een dozijn boek. Desondanks bevat het boek wel een aantal mooie tips en lessen die handig kunnen zijn, dus mocht je meer over dit onderwerp wil lezen, zou je dit boek zeker een kans moeten geven!

Heb jij al eens van Chidera Eggerue gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: Wat een tijd om alleen te zijn! ♥ Auteur: Chidera Eggerue ♥ Uitgeverij: Mus
Aantal pagina’s: 192 ♥ ISBN: 9789045324364 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Mus! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.