15x films van de laatste tijd

Sinds wij een Vue Movie Pass hebben gaan we vaker naar de film dan ooit. Bijna elke zondag zijn we bij de Sneak Preview te vinden en ook duiken we regelmatig doordeweeks de bioscoop in. Ook stonden er een aantal nieuwe films op Netflix! Er zaten een aantal toppertjes tussen, maar ook een aantal tegenvallers. Vandaag deel ik weer een (behoorlijk lang) lijstje!

Aladdin
De Disneyfans onder ons (yes, me included) konden dit jaar losgaan. Er kwamen maar liefst 3 live-action films in de bioscopen en Aladdin was de tweede. Inmiddels heb ik ook The Lion King gezien en hoewel ik het minst uitkeek naar Aladdin is die film toch echt wel mijn favoriet! Wat een fantastische special effects, perfect gecaste acteurs en love de muziek! Verder wil ik er eigenlijk niet al te veel over vertellen, want het is gewoon een film die je zelf gezien moet hebben. In een aantal bioscopen is Aladdin nog steeds te zien, dus hup naar de bioscoop!
Waardering: *****

Spiderman: Far From Home
Wij hebben dus heel erg weinig met films met superhelden. Ik weet grotendeels wie iedereen is, maar daar houdt het ook wel op. Toch was ik eigenlijk best benieuwd naar de nieuwste Spiderman film. We hadden nog twee gratis kaartjes van Pathé liggen die richting de einddatum gingen dus we besloten in Amsterdam te gaan. De film is me absoluut niet tegengevallen, maar ik moet zeggen dat ik ook een aantal dingen niet begreep omdat ik geen achtergrondinformatie had. Ik kwam er daarna ook pas achter dat dit een direct vervolg is op Spiderman: Homecoming, oeps! Wat ik wel heel erg tof vond is het Nederlandse gedeelte (en verder vertel ik niets meer).
Waardering: ***

Stuber
Stuber is een film waar je niet al teveel van moet verwachten en waar je lekker je verstand op nul moet zetten. Een fijne film voor een avondje uit of gewoon voor op de bank, maar niet eentje die je perse gezien moet hebben. Wel zit er lekker veel (voorspelbare) humor in en dat is af en toe ook gewoon leuk om naar te kijken. Stuber is nu nog te zien bij een aantal bioscopen, dus sla je slag! 😉
Waardering: *** 

The Lion King
Hoewel ik Aladdin beter vond, is The Lion King ook echt wel een van mijn favorieten van dit jaar. Zo’n toffe remake, love it! Met mooie effecten, een te schattig leeuwtje (ik wil mijn eigen baby Simba) en natuurlijk alle personages zoals we ze kennen, maar dan gewoon levensecht. Ja, absoluut een must see, ook voor de niet-Disneyfans (bestaan die?)!
Waardering: *****

The Wolfs Call
Le chant du loup oftewel The Wolfs Call was een van de eerste Sneak Previews waar we heen gingen en de film draait sinds deze week in een aantal bioscopen. Het is een Franse film, dus wel iets waar je wellicht rekening mee wilt houden, maar op zich wel een aanrader. Het draait om Franse nucleaire onderzeeër waar een jonge officier een uitzonderlijk gehoor heeft. Het is spannend en het zit goed in elkaar, dus niet direct een film die je zou moeten afschrijven!
Waardering: ****

Toy Story 4
Ik heb de eerste drie Toy Story films nog nooit gezien en ik was ook eigenlijk niet van plan om naar de vierde te gaan. Maar het was een sneak dus we besloten om gewoon te blijven zitten. Ik vond ‘m niet verkeerd en hij was grappig, maar niet perse mijn favoriete animatiefilm. Waarschijnlijk wel erg leuk als je de voorgangers ook hebt gezien!
Waardering: ***

Yesterday
Dit was dus een film waar ik echt mega naar uitkeek, maar die ik echt zwaar vond tegenvallen. De trailer beloofde zoveel goeds en het concept is zo goed bedacht! Helaas was de uitwerking echt een tegenvaller. Het klopte gewoon niet, zo jammer. Het is op zich nog steeds een leuke film om te kijken, maar het heeft absoluut niet mijn verwachtingen waargemaakt. Ik zou ‘m een keertje thuis kijken! 😉
Waardering: ***

Call Me By Your Name
Een paar maanden geleden las ik het boek Noem me bij jouw naam (recensie verschijnt over twee maanden online, hoezo vooruit plannen? ;)) en dat boek was mooi, maar ook heel erg buiten mijn comfortzone. Ik wilde heel graag snel de film erachteraan kijken, maar helaas had de bibliotheek andere plannen. Vorige week kon ik ‘m eindelijk ophalen en ik ben niet teleurgesteld. Ja, het boek is echt stukken beter, maar ook de film is een pareltje. Wederom buiten mijn comfortzone, maar wel heel fijn om te zien. De film kijkt als een warme, zwoele zomerdag (perfect dus om afgelopen week in het donker te kijken, haha) en Elio en Oliver zijn perfect door de acteurs neergezet. Aanradertje als je van die soort arthouse films houdt, maar het boek is beter, haha!
Waardering: **** 

Murder Mystery
Op zijn tijd kijk ik graag naar een Adam Sandler film, hou ik van. Slechte humor, grappige gebeurtenissen, dat soort dingen. Nu stond er begin vorige maand een nieuwe Netflix Original op de streamingsdient met Adam Sandler en Jennifer Aniston (ook een favoriete actrice). Murder Mystery moet je niet kijken voor de steengoede plots, maar wel voor de humor. De film deed me een beetje denken aan de Orient Express. Echt wel een fijnerd om een keer op een avondje samen te kijken!
Waardering: ****

Rocketman
Ik ben niet een mega Elton John film, maar ik was toch een beetje nieuwsgierig naar zijn levensverhaal. En ik vond de film beter dan verwacht! Taron Egerton speelt Elton echt fantastisch, zo gaaf! Ook vond ik het bizar om te zien wat voor leven deze artiest heeft gehad. Yes, wel een aanradertje!
Waardering: ****

Swiped
Nog een Netflix Original in dit rijtje, maar dan eentje die je echt mag overslaan. Wat een verspilling van je tijd, haha. Ik ben ‘m gaan kijken door Noah Centineo, maar jeetje wat een slechte film. Een slecht plot, slecht geacteerd en gewoon geen humor. Nop, echt overslaan deze hoor!
Waardering: * 

Daarnaast hebben we nog vier films in de sneak preview die je wellicht ook zou willen overslaan. Zo zagen we op de eerste avond Tolkien. Misschien een leuke film als je geïnteresseerd bent in het leven van de auteur, maar voor mij (ons) was het niet een must see. Triple threat is een van de slechtste actiefilms zonder plot en waarbij je aan het eind met heel veel vragen blijft zitten. The professor (met Johnny Depp) is misschien niet perse een slechte film, maar wel eentje waar je van moet houden en dat deden wij niet, haha. We zijn halverwege de film weggegaan. En de film van vorige week is echt wel het toppunt van slecht (ook halverwege weggegaan) en dat was The Dead Don’t Die. Je-zus, dat mensen geld durven te vragen voor zo’n film, haha!

Welke film zou jij nog graag willen zien? En welke heb jij laatst gekeken?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.