De 8 leukste series om samen te kijken

Naast lezen en reizen is series kijken een grote hobby. Zo gauw het serieseizoen in de VS begint kijk ik wekelijks met zo’n 5 à 6 series mee. Maar ook mijn vriend vindt het leuk om af en toe een serie samen te kijken. Op die momenten zoeken wij een serie en bingewatchen alle seizoenen achter elkaar. Op deze manier hebben wij al heel wat series verslonden en daarom deel ik vandaag de leukste series die je samen met je vriend (of vriendin) kunt kijken.

Prison Break
Deze serie kenden wij al een tijdje van naam, maar hadden ‘m nooit gekeken. Toen een paar maanden geleden bleek dat er een seizoen 5 van de populaire serie zou komen, besloten we het een kans te wagen. En wat een steengoede serie! Met veel actie, gave personages (en ook heel wat knappe mannen ;)) en een sterk verhaal is dit een serie die je niet mag missen. De serie staat compleet op Netflix dus ideaal om samen met je partner naar te kijken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het voorjaar wanneer het nieuwe seizoen te kijken is!

Scandal
Een andere serie waar wij erg van hebben genoten is Scandal. Scandal gaat over de intriges en scandalen uit The White House en over fixer Olivia Pope die overal een oplossing voor lijkt te hebben. Zelf vind ik Scandal echt helemaal te gek en het is echt een van mijn favoriete series ooit! De intriges in Washington zijn interessant om te volgen, maar ook hoe de hele presidentsverkiezingen en het reilen en zeilen in het Witte Huis komt uitgebreid naar voren. De serie staat helaas niet op Netflix maar de meeste seizoenen zijn wel te koop.

Elementary
Aan deze serie zijn wij net begonnen en wij zijn nu al fan! We hebben afgelopen weekend net de laatste afleveringen van het eerste seizoen gekeken en kunnen niet wachten om te beginnen aan seizoen 2! Elementary is een misdaadserie met te gekke personages! Het is een soort moderne hervertelling van Sherlock Holmes en zijn hulpje Watson. Geniaal gedaan! Seizoen 5 begint in november in de VS. Op Netflix staan de eerste drie seizoenen!

Suits
Ik denk dat bijna iedereen deze serie wel kent, maar ik zet ‘m er toch even tussen. Deze serie kijk ik niet samen met mijn vriend maar het is wel een perfecte serie om samen te kijken. Als rechtenstudent moet je deze serie eigenlijk ook gewoon gezien hebben (en ook bijna alle rechtenstudenten hebben deze serie ook gezien), maar ook als niet-rechtenstudent is deze serie een must om te kijken! Eigenlijk heb je hier maar één reden voor nodig: Harvey Specter! (O, de serie zit zelf ook echt ijzersterk in elkaar en is echt verslavend!) De serie staat tot met seizoen 4 op Netflix, seizoen 6 is nu wekelijks op de Amerikaanse televisie te zien.

Breakout Kings
Nadat je iets hebt gekeken op Netflix krijg je een aanrader voor een volgende serie of film. Nadat wij Prison Break hadden gekeken hadden wij een 90% ‘match’ met Breakout Kings, een serie van de makers van Prison Break. De serie heeft 23 afleveringen in totaal dus besloten de serie te kijken. De serie gaat over drie criminelen die de US Marshalls helpen ontsnapte gevangenene op te sporen. Door de drie verschillende criminelen is de serie ontzettend grappig en zorgt voor aardig wat uurtjes kijkplezier! (Er komt zelfs een personage uit Prison Break meedoen in een aflevering!) De serie is helaas in 2012 al gestopt en het is einde is echt verschrikkelijk. De serie zelf is echter ontzettend leuk om te kijken en echt een aanrader, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb voor het einde! 😉

White Collar
De enige reden dat ik deze serie wilde kijken was de acteur Matt Bomer. Verdorie, wat is die man knap! Alleen daarvoor wil je al vijf seizoenen elke aflevering verslinden. Maar dat is niet de enige reden, de serie zelf is ook erg goed! Matt Bomer helpt de FBI als veroordeelde bij witteboordencriminaliteit. Deze serie gaat zeker niet vervelen en ik vond het echt jammer toen we de laatste aflevering hadden gekeken. Mocht je van knappe mannen houden (welke vrouw niet? ;)) dan is deze serie echt iets voor jou. Maar door de actie en het hoge misdaadgehalte is deze serie ook uitermate geschikt voor le boyfriend! De hele serie staat op Netflix, dus waar wacht je nog op?

Leverage
Dit lijstje bestaat uit alleen maar te gekke series en ik ga er gewoon nog eentje aan toevoegen: Leverage! Dit is een redelijk onbekende serie, maar wat een geweldige! Vijf criminelen zijn een soort moderne Robin Hood’s die stelen van de rijke bad guys en de gedupeerden helpen. Ik ben vooral een groot fan van de blonde Parker, geniale meid dat! Door haar, maar ook door de andere personages, heb ik regelmatig lachend op de bank gezeten. De serie staat helaas niet op Netflix, maar seizoen 1 is in ieder geval voor nog geen €9,- te koop bij Bol!

Revenge
Ook deze serie heb ik niet gekeken met mijn vriend, maar had ik wel graag samen willen kijken. Dit is echt een van mijn favoriete series ooit en was ook diep bedroefd (ha!) toen bleek dat deze serie zou stoppen! Wie deze serie heeft bedacht moet echt een medaille krijgen! Deze serie zat echt ongelofelijk goed in elkaar en ik keek elke week weer uit naar een nieuwe bitch fight tussen Emily Thorne en Victoria Grayson! Helaas staat deze serie ook niet op Netflix (anders zou ik ‘m sowieso nog een keer gaan kijken), maar je kunt wel alle seizoenen kopen via Bol!

Een groot voordeel van de meeste bovenstaande series is dat de serie al is afgelopen. Je kunt dus alle afleveringen kijken zonder dat je hoeft te wachten op vervolgen en je hoeft dus niet te wachten om te weten hoe alles afloopt!

Heb jij een van deze series al gezien? En heb je nog een aanrader voor ons?

Liefs,
Marleen

PS Er is nu ook deel vervolg op deze lijst. Je leest ‘m hier!

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

    1. Ik heb ook de eerste seizoenen van Under the Dome gekeken, maar daarna vond ik het te ongeloofwaardig. Ik moet nog altijd het 3e seizoen kijken, maar weet niet of ik dat ooit ga doen haha! The Big Bang Theory heb ik nooit gezien!

  1. Ik heb nu net Stranger Things gebingewatched. Er zijn helaas maar 8 afleveringen in seizoen 1, en voor seizoen 2 moeten we nog een tijdje wachten. Maar wat een leuke serie!

    1. Ik heb meer goede dingen gehoord over Stranger things maar werd niet echt enthousiast van de trailer haha! Toch maar gaan kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.