De 8 leukste series om samen te kijken #2

Een hele tijd geleden schreef ik een artikel met daarin 8 toffe series om samen (met je vriend) te kijken. Dit artikel wordt nog steeds ontzettend goed gelezen en is zelfs het best gelezen artikel ooit op de blog! Hoog tijd voor een deel 2, vind je niet? Mijn vriend en ik hebben heel wat leuke series de afgelopen tijd verslonden en ook heb ik alleen wat series gekeken. Genoeg voor een nieuw rijtje met 8 series die je absoluut een keer moet kijken. Veel kijkplezier! 

The Good Wife
De serie die mijn vriend de afgelopen weekend hebben gebingewatched  is The Good wife. Deze serie staat tot het 6e seizoen op Netflix en het 7e en tevens laatste seizoen wordt aan het eind van het jaar toegevoegd. Mocht je – net als ons – ook heel snel door een serie gaan is het misschien beter om nog eventjes te wachten, maar anders moet je deze serie echt kijken! Het is een soort Suits, maar dan een serie waar ze nog meer in de rechtszaal zijn. Echt een aanrader met leuke personages en hele toffe zaken!

Brooklyn Nine-Nine
Dit is echt zo’n serie waar je af en toe tussendoor een aflevering van moet kijken. Deze serie heeft afleveringen van ca. 20 minuten met heel veel humor en waar verder niet echt veel gebeurd. Wij hebben de serie ongeveer achter elkaar gekeken, maar dan wordt de humor wel een beetje flauw. Het gaat voornamelijk om de levens van de politieagenten van een bureau in Brooklyn, New York.

How to get away with murder
Ik ben een hele grote fan van de series van Shonda Rhimes. Zij heeft onder andere Grey’s Anatomy en Scandal geschreven en dat zijn zulke goede series! Ook How to get away with murder is een steengoede serie waar vooral de rechtenstudie centraal staat. Als rechtenstudent is deze serie een aanrader, maar ook voor de ‘leken’ is dit echt een serie waarbij je elke aflevering op het puntje van je stoel zit.

Scorpion
Deze serie is zo leuk en lief. De serie draait om een handvol veel te slimme mensen met een veel te hoog IQ. Zij lossen onoplosbare zaken op die de overheid van de VS niet kunnen oplossen. In het begin is deze serie heel erg spannend, maar na drie seizoenen gebeuren er niet heel veel nieuwe dingen meer. Zaken zijn vaak wel een beetje hetzelfde, maar nog steeds is de serie ontzettend leuk! Vooral de ontwikkelingen van de slimste mensen is heel leuk om mee te maken!

Blindspot
Dit is gewoon een serie die je moet kijken! Alleen al de tatoeages zijn heel gaaf (en ik hou er niet eens zo van) en alles zit perfect in elkaar. Ook heeft de FBI spannende zaken die je op het puntje van je stoel laten zitten. Gewoon gaan kijken dus!

Chicago PD
Een tijdje geleden schreef ik een artikel over de serie waar mijn vriend en ik helemaal fan van waren: Chicago Fire. We waren door heel wat seizoenen heen, maar gelukkig waren er nog de spinoffs! Chicago PD is er een van en ook een hele toffe serie! Je gaat mee met stoere agenten in Chicago (die zich niet altijd aan de wet houden) en af en toe zie je ook je favoriete personages van het brandweerhuis terug! 😉 Tip: Kijk de series ‘tegelijk’. Soms lopen de series in elkaar door. Zo is er bijvoorbeeld een bepaalde moordenaar die je eerst in Fire ziet en die ze uiteindelijk ‘pakken’ in PD. Via Wikipedia vind je heel gemakkelijk wanneer welke aflevering draaide. De serie is helaas niet op Netflix te zien.

Lie to me
Lie to me
is een serie die ik in mijn eentje heb gekeken, maar ik denk dat mijn vriend hem ook heel tof zou vinden. Het gaat over een man (met een heel leuk accent) die aan mensen kan zien of ze liggen. Het is een grappige serie maar je leert er ook nog iets van! Aanrader!

Crossing lines 
Deze serie is misschien niet zo ijzersterk als een aantal bovenstaande series, maar wel extra leuk omdat het zich hier in Den Haag afspeelt. Een team van Europese rechercheurs (die er bovendien niet verkeerd uitzien) lossen internationale misdaad op. Ze gaan kriskras door Europa en tijdens spannende momenten doe je ook nog inspiratie op voor toekomstige stedentrips. Win-win dus! Op dit moment zijn er drie seizoenen en ze staan alle drie op Netflix. Het laatste seizoen eindigt wel een beetje raar en ik heb ook geen idee of er nog een vierde seizoen komt, maar toch: kijken die hap!

Welke series heb jij al gezien? En welke wil jij nog kijken?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Een vriendin van mij is ook begonnen aan de series How To Get Away With Murder en Lie To Me en ze is er echt heel erg enthousiast over, ik denk dat ik die ook ga kijken! Leuke lijst:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.