Leuke serie: Chicago Fire

Een tijdje geleden verscheen er een artikel online met daarin leuke series die je samen met je (vriend)in kon kijken. Daarin vertelde ik dat mijn vriend en ik het heerlijk vinden om af en toe een serie te bingewatchen. Nu zijn we het stadium van af en toe wel gepasseerd en gaan wij van de ene naar de andere serie. Als we eenmaal helemaal hooked van een serie zijn dan is er weinig anders dat we kijken. Op dit moment zijn we helemaal fan van de serie Chicago Fire en dus vandaag iets anders: een recensie van deze te gekke serie! 

Volg de mannen en vrouwen van Chicago Firehouse 51; de heldhaftige brandweerlieden, reddingsbrigade en paramedici wiens acties het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood.

Chicago Fire is een actie serie met in de hoofdrol de fire fighters van de Chicago Brandweer. In de serie volg je het dagelijks leven van de brandweermannen van de brandweerkazerne 51 en de paramedici die hierbij horen. Regelmatig wordt je meegenomen op een reddingsmissie in een brandend gebouw of instortend huis. Deze helden zitten echt geen moment stil.

Natuurlijk weet ik niet hoe het er werkelijk aan toegaat bij de brandweer in de Verenigde Staten, maar de serie komt wel erg geloofwaardig over. Ze laten van alles zien en hoe het er ook werkelijk aan toegaat. Ze laten zien dat de brandweer niet alleen het blussen van branden inhoudt, maar ook het redden van mensen uit gecrashte auto’s of uit gevaarlijke machines. En natuurlijk, net als in het echte leven, gaat er wel eens wat mis. Wij zijn nu in seizoen 4 belandt en een aantal personages hebben het veld al moeten verlaten, helaas!

Dat is tevens een groot pluspunt (niet dat er mensen doodgaan, natuurlijk). In de serie gaan er een aantal mensen dood en hier wordt soms op een hele mooie manier bij stil gestaan. De mannen en vrouwen de brandweer zijn niet bang om hun emoties te laten zien. Dit is echt heel mooi om te zien en zorgde er een aantal keren voor dat ik ook met natte oogjes zat te kijken. Ook al is het een spannende actieserie (met dus wat drama) toch zijn de stoere personages niet bang voor wat tranen.

Wat ik wel een beetje jammer vind aan de serie is het feit dat ze heel veel zaken en gebeurtenissen afraffelen. Iemand raakt bijvoorbeeld ernstig gewond aan het eind van de aflevering, je bent helemaal hooked of hij het wel overleefd en de volgende aflevering staat ie weer te springen op de brandweerwagen. Soms is dit best jammer en had ik best meer achtergrondinformatie willen hebben. Ze maken niet altijd alles mooi af en dat had best beter gekund.

Wat een leuke toevoeging van de serie is, zijn de twee (de derde is in de maak) spinoffs van de serie, Chicago PD en Chicago Med. In de serie zie je de personages uit de politie en het ziekenhuis al af en toe voorbij komen en in de spinoffs leer je deze mensen nog beter kennen. Als wij klaar zijn met seizoen 4, gaan we direct verder met Chicago PD (en vervolgens natuurlijk met Chicago Med, waar overigens ook erg leuke mannen in meespelen…)

Op dit moment draait seizoen 5 in de Verenigde Staten, maar je kunt je vermaken met de 92 afleveringen die de eerste vier seizoenen tellen. Nog steeds geen genoeg van deze helden? Je kunt je hart dus ook ophalen met de series Chicago PD en Chicago Med (met 66 en 24 afleveringen).

Heb ik je nog niet overgehaald om deze serie te kijken? Misschien is dit een manier om (vooral de dames) over te halen om te gaan kijken… 😉 You’re welcome! 68932f04-0a44-435c-9122-4799b68e4ed9

Kende jij deze serie al?

Liefs,
Marleen

Serie: Chicago Fire ♥ Netwerk: NBS ♥ Aantal seizoenen/afleveringen: 5/95
Cast: Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund en anderen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.