9x films die ik de laatste tijd heb gekeken

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update deelde met films die ik heb gekeken. De afgelopen maanden keek ik weer een aantal toppertjes die ik graag met je wil delen. Van actiefilms tot fijne romantische komedies, voor iedereen zit er vast wel iets tussen! Kijk je gezellig mee?

Mary Poppins Returns
Confession: ik heb de originele Mary Poppins nooit gezien. Natuurlijk ken ik de liedjes wel (It’s supercalifragilisticexpialidocious!), maar de film had ik nooit gezien. Toch was ik heel erg nieuwsgierig naar het vervolg met Emily Blunt. Tijdens onze trip naar Antwerpen tijdens de jaarwisseling gingen we op oudjaarsavond (wordt bijna een traditie) naar de film en wat was ‘ie leuk! Ik heb constant met een enorme grijns naar de film zitten kijken en wat zitten er heerlijke liedjes in. Mijn favorieten? A cover is not a book en Trip a little light fantastic. Ik kan echt niet wachten totdat deze film op Videoland of Netflix staat, want ik ga ‘m sowieos nog heel vaak kijken!
Waardering *****

Aquaman
Ik ben echt compleet niet thuis in de wereld van DC Comics en dat soort films. Ik weet de volgorde  niet en heb geen idee wat er wel of niet bij hoort. Wederom in Antwerpen keken Aquaman en ik vond ‘m echt verrassend leuk. Mijn vriend vond deze niet heel bijzonder, maar hij zat sterk in elkaar en zag er gewoon heel erg tof uit. Hoewel ‘ie wel een beetje lang is, heb ik geen enkel moment het idee gehad dat het te lang duurde. En o, mag ik even zeggen dat ik die acteur echt verschrikkelijk knap vind?Waardering: ****

Triple Frontier
Afgelopen week keken we de vrije nieuwe Triple frontier, een Netflix Original. Ik had al verschillende voorstukjes gezien en was echt benieuwd. Het verhaal draait om 5 ex-militairen die na hun leven in het leger maar een beetje rondsukkelen. Een van hen krijgt een kans om een van de gevaarlijkste drugsbaronnen in Zuid-Amerika te overvallen en trommelt zijn vrienden op. De film is eigenlijk vanaf het begin spannend en er hangt constant een onheilspellende sfeer. Wat ik vooral erg sterk vond is hoe hebzucht zich ontwikkelt en wat voor gevolgen dit heeft op mensen. Wat mij betreft een aanrader!
Waardering: ****

Everything Everything
Een hele tijd geleden las ik Alles wat je lief is van Nicola Yoon en Everything Everything is daar de verfilming van. Sinds een tijdje staat deze film op Videoland en toen wilde ik ‘m natuurlijk kijken. Deze film is lief en vooral erg klein en wat mij betreft een hele goede boekverfilming. Ook de acteurs waren perfect gecast! In principe is het verhaal echt identiek aan het boek, dus zeker een aanrader, ook als je het boek niet hebt gelezen.
Waardering: ****

Life as we know it
Ik denk dat ik deze film al 10 keer heb gezien. Ik ben echt fan van films met Katherine Heighl en ik ben ook echt fan van Josh Duhamel. Een film met deze twee samen kan niet anders dan een favoriet zijn. Een tijdje geleden was ik een avond alleen thuis dus besloot ik deze film weer eens te kijken. Via Pathe thuis huurde ik ‘m voor €2,99 en wat was het weer genieten. Hij is grappig, maar vooral met een zwart randje. Ik vind het in ieder geval een echte must see!
Waardering: *****

Tag
Deze film draaide vorig jaar in de bioscopen, maar door tijdgebrek zijn we toen niet geweest. Wel staat ‘ie al tijden op Pathe Thuis dus prima om deze een keer thuis te bekijken. En hij is leuk! Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin een stel volwassenen vanaf kinds af aan een paar weken in het jaar tikkertje spelen. Echter nemen ze dit ontzettend serieus met spelregels. Ik vond ‘m eigenlijk nog leuker dan ik had verwacht en het is ook zeker een film die je nog een keertje gaat kijken.
Waardering: ****

Instant Family
Het lijkt wel alsof deze lijst alleen maar toffe aanraders kent, want Instant family is er ook weer zo´n eentje. Deze keken we in de bioscoop en ik heb zelfs een paar tranen moeten laten. De film draait om een kinderloos stel dat vrij plotseling besluit om een stel pleegkinderen in huis te halen. En dat gaat natuurlijk niet helemaal zoals het zou gaan. De film is hilarisch, maar kent ook zeker emotionele momenten. Ook zijn de acteurs, Rose Byrne en Mark Wahlberg, echt goed op elkaar ingespeeld, dus het is echt een feestje om naar te kijken!
Waardering: ****

Isn’t Romantic
Deze film zou ik eigenlijk een keertje met mama kijken, maar ik kon niet wachten (sorry mama). Eerst dacht ik dat deze romantische komedie in de bioscoop te zien zou zijn, maar vanaf 28 februari staat ‘ie op Netflix, score! En hij is zoveel leuker dan ik had verwacht/gehoopt! Rebel Wilson speelt haar rol fantastisch en dit is gewoon een film die je maar blijft kijken. In de film nemen ze romantische komedies enorm op de hak, maar zitten er ook een aantal belangrijke lessen subtiel in verwerkt. Daarnaast speelt Liam Hemsworth een rol, dus sowieso het kijken waard! 😉
Waardering: ****

What Men Want
Ook deze film keken we afgelopen week en was er eentje waar ik heel erg naar uit heb gekeken. Maanden geleden al zag ik de trailer en ik was gelijk nieuwsgierig. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog. Hoewel deze film echt wel heel erg leuk is en ook zeker een aanrader is, had ik er meer van verwacht. Ik had meer humor verwacht, denk ik. Het was ook een stuk serieuzer (niet perse slecht, overigens) dan ik had gedacht. Desondanks een fijne film die je ook echt prima met je vriend kunt kijken en die nu nog in de bioscoop draait!
Waardering: ****

Dat was het lijstje alweer! Heb jij al een van deze films gekeken? En welke zou je nog graag willen zien?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.