One true loves – Taylor Jenkins Reid

Yes, er is een nieuw boek van Taylor Jenkins Reid in het Nederlands verschenen en ook nog een plaatje van het boek! Uitgeverij Ambo | Anthos heeft een prachtige editie gemaakt met een gekleurd boekblok én ook nog een handtekening erbij. Die wil je toch alleen daarom hebben? Maar ik ga je met mijn recensie hopelijk overtuigen om ook voor de inhoud dit boek te kopen! Lees je mee?

De twintiger Emma Blair trouwt met haar middelbareschoolliefde Jesse. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op de dag dat ze één jaar getrouwd zijn, raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan.

Gebroken keert Emma terug naar haar ouders. Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Met One true loves heeft bestsellerschrijfster Taylor Jenkins Reid een ontroerende roman geschreven over wat het betekent het om werkelijk lief te hebben. Bestaat er zoiets als de enige ware?

Taylor Jenkins Reid stelt natuurlijk nooit teleur. Ze is echt een van mijn favoriete auteurs en zelfs boeken met thema’s die me echt geen ene mallemoer interesseren (zoals tennis) vind ik enorm genieten. En ook One true loves is weer een schot in de roos. Het is een mooi en ontroerend verhaal en ook nog eens met een mooie vertaling. En hoewel het een enorm emotioneel verhaal is, wist het me toch niet zo enorm te raken als bijvoorbeeld De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo.

Dit is een verhaal over liefde, persoonlijke groei en het loslaten van de mensen van wie je houdt. Het is onmogelijk om niet van Emma te gaan houden, omdat je haar gedurende een hele lange periode van haar leven volgt. Het verhaal is opgedeeld in verschillende momenten/fases in Emma’s leven en zo zie je welke groei ze doormaakt en welke redenen ze voor bepaalde keuzes heeft.

Uit de flaptekst blijkt al, Emma moet kiezen tussen haar verloofde en haar echtgenoot. Wat voor onmogelijke keuze is dat? En het is zo knap hoe de auteur gedurende het hele boek eigenlijk niet laat doorschemeren waar de keuze op zal vallen. Je hebt hoogstwaarschijnlijk zelf een voorkeur, maar anders bij andere love triangles (bah), weet je niet vanaf de eerste pagina voor wie Emma uiteindelijk zal gaan. En ik denk dat TJR echt een van de enige auteurs is die dat voor elkaar kan krijgen.

Niet heel verrassend, maar dit boek is uiteraard weer een dikke tip! Fans van Taylor Jenkins Reid zullen hun hart ophalen, want dit is weer een pareltje van een boek.

Heb jij deze al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: One true loves ♥ Auteur: Taylor Jenkins Reid ♥ Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789026365614 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Ambo | Anthos!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.