Heks & jager – Shelby Mahurin

Vorig jaar ergens kocht ik het e-book van Heks & jager. Het boek klonk heel tof, maar toch bleef het heel erg lang ongelezen op mijn e-reader staan. Tot ik niet zo lang geleden ook het vervolg kocht (ja, zonder het eerste deel te hebben gelezen). Daarom besloot ik op vakantie dit e-book te lezen en ik heb daar zeker geen spijt van. Vandaag lees je mijn recensie!

Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine, waar ze alle magie achterwege liet en leefde van wat ze kon stelen. In Cesarine worden heksen als Lou echter opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand… Reid Diggory, beëdigd als Heksenjager, heeft zijn hele leven één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het was nooit de bedoeling dat zijn pad dat van Lou zou kruisen, maar een slechte daad dwingt hen tot een onmogelijke heilige verbintenis. De oorlog tussen heksen en de kerk is eeuwenoud en Lou’s gevaarlijkste vijanden zorgen voor een lot dat nog erger is dan het vuur. Niet in staat om haar groeiende gevoelens te negeren, maar machteloos om te veranderen wie ze is, moet ze een keuze maken. En liefde maakt ons allemaal blind…

Ik las dit boek toen we een klein week onderweg waren in Spanje en het was het eerste boek dat ik echt tof vond. Gelukkig maar, haha. Het was een hele tijd geleden dat ik in een compleet nieuwe fantasy wereld was gedoken, maar het wende verrassend snel. De wereld die de auteur heeft geschetst is – ondanks het fantasy tintje – toch heel geloofwaardig en levensecht. De sfeer is ook heerlijk en ik ben dol op het Franse tintje. Ondanks dat ik het heerlijk had in Spanje, wilde ik door dit boek ook graag naar Frankrijk, haha.

Een van de grote pluspunten aan dit boek vond ik de toffe invalshoek. Verschillen tussen mannen en vrouw en (het gebrek aan) rechten voor vrouwen zijn op een spannende manier neergezet. Op een laagdrempelige manier zijn actuele onderwerpen in het verhaal gefietst, waardoor het ook nog een boek wordt waar er belangrijke lessen uit kunnen worden gehaald. Maar ook het heksengedeelte vond ik tof. Ik heb nog niet veel boeken over heksen gelezen, dus dat is een fijne afwisseling!

Ik ben een mega sucker voor enemies to lovers, dat is echt met afstand mijn favoriete trope. En die is in dit boek echt heerlijk uitgewerkt. Ik had misschien net iets meer van de chemie tussen Reid en Lou willen lezen, maar verder wordt hun relatie echt goed opgebouwd en neergezet. Richting het einde zit er enorm veel vaart en spanning in, waardoor ik het zeker vanaf 70% niet meer kon wegleggen. Ik hoef gelukkig niet te wachten op het vervolg, want die staat al klaar. Snel tijd voor maken!

Ik heb echt enorm genoten en snap mezelf niet dat ik ‘m zo lang heb laten verstoffen op mijn Kobo, haha. Een hele sterke YA met actuele onderwerpen en een koppel om verliefd te worden. Love it, op naar deel 2!

Liefs,
Marleen

Titel: Heks & jager ♥ Auteur: Shelby Mahurin ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 447 ♥ ISBN: 9789402758993 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.