Zoek de zon op – Jenny Colgan

Eerder dit jaar las ik met veel plezier Op goed geluk, het eerste deel in een nieuwe serie van Jenny Colgan. Inmiddels is het ook het tweede (en ook het derde) deel verschenen en ik leende het boek via de bibliotheek. Ik kan je alvast verklappen, ook dat was weer genieten. Lees je mee met mijn recensie?

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

Zoals ik al schreef, ook dit verhaal was weer enorm genieten. Het verhaal is lief en fijn en bijna net zo leuk als het eerste deel. De liefde voor boeken en lezen spat echt van de pagina’s af en is zo’n feestje om te lezen als boekenworm. Zoë is een heel ander personage dan Nina, maar net zo’n boekenliefhebber en dat laat ook weer zien dat er zoveel verschillende lezers zijn. Wel spelen boeken hier een net iets minder groter rol. Waar het in Op goed geluk grotendeels om Nina’s boekenbus gaat, heeft Zoë meer om handen en dat maakt het verhaal weer net iets anders.

Wel lijken de verhaallijnen heel erg op elkaar. In grote lijnen zijn het bijna kopieën van elkaar, maar gelukkig zitten er genoeg leuke en vooral nieuwe dingen in om het allemaal interessant te houden. Zo vond ik het gezin waarin Zoë als au pair terecht komt echt een heerlijke toevoeging. Het is weliswaar niet het meest originele idee, maar de uitwerking inclusief de humor van Colgan klopt als een (boeken)bus.

Ik kan er eigenlijk niet zo goed mijn vinger op leggen waarom ik nou zo heb genoten. Het is een heel fijn verhaal waar je je compleet in kan verliezen. Het draait meer dan alleen om romantische liefde, maar het gaat om onvoorwaardelijke liefde voor kinderen, liefde voor boeken en hoe je tegenslagen kunt gebruiken om er zelf sterker uit te komen. Niet alleen de hoofdpersonen heb ik mijn hart gesloten, maar ook de vier kinderen die een grote rol spelen.

Ik kijk nu enorm uit naar het laatste deel. Deze serie is echt mijn favoriete serie van Colgan en ik kan niet wachten om dit deel toe te voegen aan mijn kast. Echt, elke boekenliefhebber wil deze serie lezen.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Zoek de zon op ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 432 ♥ ISBN: 9789024590940 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.