Hoofd, hart, haggis – Vanessa Gerrits

Vorig jaar ontdekte ik een hele fijne serie, namelijk de North Ness Inn serie van Vanessa Gerrits. Inmiddels is het laatste en vierde deel verschenen en uiteraard vertel ik je ook wat ik van dit boek vind, lees je mee?

In Hoofd, hart, haggis van Vanessa Gerrits heeft Esme een volle agenda. Haar eerste vakantie samen met Rory is geboekt – ze gaan naar Walt Disney World in Florida – en in het voorjaar gaat haar stage in het zonnige Turkije van start. Nu haar studie vlot en haar relatie serieuzer wordt, begint het aan haar te knagen: hoe overbruggen zij en Rory de afstand in hun relatie? Zal ze uiteindelijk naar Drumnadrochit verhuizen? Gelukkig kan ze haar twijfels delen met Shaena, die zo haar eigen zorgen heeft over haar woonsituatie. De bakster gaat tot het uiterste om van haar donutwinkel een succes te maken, want een goedlopende zaak betekent ook dat ze weer een eigen appartementje kan huren. Wanneer ze de kans krijgt om haar donuts internationaal onder de aandacht te brengen bij een bakwedstrijd in Las Vegas, móét ze dus wel meedoen…

Ik vind het zo jammer dat deze serie voorbij is! Het is zo’n fijne, lieve serie waar ik eigenlijk maar moeilijk afscheid van kan nemen. Gelukkig is Hoofd, hart, haggis wel een prachtig einde van deze serie en doet de serie ook echt recht. Waar je de vorige delen of enkel vanuit Shae of enkel vanuit Esme leest, lees je dit laatste deel vanuit beide dames. Heel knap hoe de auteur beide vrouwen echt een compleet eigen stem heeft gegeven.

Wat zo tof is aan deze serie is dat het een niet zo ongeloofwaardig romantisch is. Don’t get me wrong, ik hou echt op zijn tijd van een enorm fijne romance waarbij alles perfect in elkaar past, waarbij de hoofdpersonen alles uit hun handen laten vallen voor hun happy ending en aan het eind leeft alles en iedereen nog lang en gelukkig. Heel fijn op zijn tijd, maar soms schort het wel aan geloofwaardigheid. Dat is in deze serie absoluut anders en vooral verademend. Ja, de serie wordt op een prachtige wijze afgesloten, maar wel op een realistische manier.

Als Shae aan een PMS lijdende T-Rex was, dan was Esme het hormonale equivalent van een pterodactylus – je weet wel, zo’n vliegend exemplaar.

En eigenlijk ben ik verder gewoon een fangirl over deze serie. Het is fijn, het is grappig, het is lief en het is gewoon perfect. Met elk deel wil ik nog liever naar Schotland en ik hoor de personages in mijn hoofd met een mega Schots accent praten. O en ik had continu zin in donuts. Wat wil je nog meer?

Als je nog niet bent begonnen aan deze serie, please do! Je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Dompel je dus met vier fijne boeken onder in het mooie Schotland. Happy reading!

Ben jij al begonnen in deze serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Hoofd, hart, haggis ♥ Auteur: Vanessa Gerrits ♥ Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 269 ♥ ISBN: 9789047205968 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.