Eens gegeven – Charlotte de Monchy

Yes, eindelijk weer een nieuw boek van Charlotte de Monchy. Vorig jaar maart, tijdens het Best of Romance event sprak ik Charlotte al kort en ze vertelde me dat haar nieuwe boek in januari zou verschijnen. En nu is het dan eindelijk zo ver! Ik mocht een vooruitleesexemplaar ontvangen voor WLFG en vandaag lees je mijn recensie hier!

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Yes, zoals gezegd eindelijk weer een boek van Charlotte de Monchy en het is gelijk echt een chicklit. Het bevat leuke en fijne personages en het is allemaal lekker Nederlands en het speelt zich af in Amsterdam. Charlottes vorige boeken speelden zich beide af in Ierland, maar dit keer hield ze het iets dichter bij huis en beleefden haar personages allerlei avonturen in Amsterdam. Waarbij ik bij de verhalen in Ierland niet altijd het idee had dat het door een Nederlandse auteur was geschreven, vond ik dat hier wel opvallend. Af en toe was het allemaal net iets te Nederlands, maar dit stoorde me niet. Het was eigenlijk wel fijn om een keer een echte ‘Amsterdamse’ chicklit te lezen.

Het is een tijdje geleden dat ik Charlotte’s eerste boeken heb gelezen, maar ik kan me niet herinneren dat ik de schrijfstijl zo simpel en ergens een beetje amateuristisch vond. Ik ergerde me er niet aan tijdens het lezen, maar het viel op. Je zou in ieder geval niet zeggen dat ze al andere titels op haar naam heeft staan. Desondanks is het gewoon een hele fijne read, waarbij ik elke keer weer uitkeek als ik verder mocht lezen.

Het verhaal draait om Feline die een schilderij van een wildvreemde krijgt en deze verkoopt om haar huis op te knappen. Je zou denken dat het hele verhaal om Feline draait, maar haar beste vriendin Evi heeft ook een rol en komt regelmatig aan bod. Vooral in het begin vond ik haar verhaal niet iets toevoegen, maar uiteindelijk was het een leuk extraatje. Echter kon dit verhaal wel iets beter uitgewerkt worden. Uiteindelijk was het verhaal van Feline zo goed als ‘klaar’ en toen moest er nog een einde aan het verhaal van Evi worden gebreid. Zonde, want het had heel erg mooi afgemaakt kunnen worden.

Ik heb erg lang uitgekeken naar dit deel, maar ik ben absoluut niet teleurgesteld! Wederom heeft Charlotte de Monchy een fijne, maar vooral Nederlandse chicklit geschreven die door een andere setting en andere schrijfstijl niet heel veel lijkt om haar vorige titels. Alsnog een echte must read! ♥

Lees jij graag chicklits van Nederlandse bodem?

Liefs,
Marleen

Titel: Eens gegeven ♥ Auteur: Charlotte de Monchy ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 334 ♥ ISBN: 9789022580561 ♥ Waardering: ****
Ik heb een vooruitleesexemplaar mogen ontvangen voor een groepsrecensie op WLFG. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.