Blue Monday: 11 blauwe boeken

Maandag 15 januari, vandaag is het Blue Monday. Volgens veel mensen de meest deprimerende dag van het jaar. Geen idee of het daadwerkelijk zo is, maar mijn dag zal niet heel anders zijn dan een andere maandag. Maar om eventjes fijn in de sfeer te blijven, een lijstje met 11 (helemaal niet zulke deprimerende) boeken. Enjoy! 

De Selectie – Kiera Cass
Toe aan een heel fijn en vooral sprookjesachtig verhaal? Dan moet je absoluut De Selectie lezen. Dit boek is het eerste deel in een van de populairste YA-series in Nederland en ook helemaal terecht. Maak kennis met America en Maxon en laat je deze (of enkele andere dag dit jaar) helemaal meenemen in een heerlijk verhaal vol romantiek, drama en vooral mooie jurken! 😉

Dans met mij – Jojo Moyes
Tot mijn grote schaamte heb ik dit boek nog nooit gelezen (en ja, dat noemt zich een hele grote Jojo Moyes fan *ahum*). Het boek past wel heel erg goed in dit lijstje met blauwe boeken en hij staat sowieso op mijn TBR voor dit jaar. Waarom ik het boek nog steeds niet heb gelezen? Ik ben best wel bang om teleurgesteld te worden. Jojo Moyes heeft prachtige boeken geschreven, maar ze kan toch niet alleen maar van die pareltjes afleveren? Maaaar, binnenkort ga ik het dus zelf ontdekken.

Ik zie jou – Clare Mackintosh
Op een deprimerende dag mag er best een spannende verhaal tussen staan, toch? Deze thriller van Clare Mackintosh geeft je niet echt een feelgoodgevoel, maar laat je eerder met een onheilspellend gevoel achter. Je stapt daarna in ieder geval niet meer zonder na te denken de trein of bus in. Benieuwd wat ik van het boek vind? Mijn recensie is al online verschenen.

Zijn jaar – Gayle Forman
Nog een boek die ik nog steeds niet heb gelezen. Dit (en het eerste deel, Haar dag) staat al jaren in de kast, maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Eerlijk gezegd heb ik hier absoluut geen goede reden voor, want ik ben helemaal fan van de schrijfstijl van deze auteur. Hoewel ik er zeker nieuwsgierig naar ben, heb ik zo’n gevoel dat deze in 2018 niet van TBR zal verdwijnen.

De 9 dagen van Rabbit Hayes – Anna McPartlin
Oké, oké, dit boek is absoluut deprimerend, maar wel op een hele mooie en hartverscheurende manier. Past aan de ene kant dus wel heel goed bij deze dag. Als je dit boek nog niet hebt gelezen, ga dat dan echt zo snel mogelijk doen! Plaats een bestelling online, ren naar de boekwinkel, koop het e-book, fiets naar de bibliotheek, maakt me echt helemaal niets uit, maar lees dit boek. Je zult er geen spijt van krijgen. En o, sla gelijk een dozijn tissues in.

Onafscheidelijk & onbereikbaar – Christina Lauren
Ik denk dat je ondertussen niet meer om mijn liefde voor de Stouter-serie heen kunt. Dit deel is denk ik mijn favoriet uit de hele serie, want: O MY GOD, wat zijn Chloe en Bennett hier fantastisch samen. Ik heb nu gelijk weer zin om deze serie (en dan met name dit boek) te gaan herlezen. Mijn (hele enthousiaste) recensie is hier te lezen.

Het Rosie Effect – Graeme Simsion
Eehh… Ook nog niet gelezen. Hoewel ik Het Rosie Project echt geweldig vond, ben ik nog steeds niet in het vervolg gevonden. Echt een gevalletje van too many books and way to little time. Wel een hele mooie, vrolijke blauwe cover.

Zoektocht terug – Marina Folkers
Op maandag eventjes naar Londen afreizen? Met het nieuwste boek van Marina Folkers kan het. Hoewel ik haar vorige boek beter vond, is het ook zeker een fijn boek en al helemaal op een dag als dit. Zei ik trouwens alleen Londen? Ook tripjes naar Cornwall zitten bij dit boek inbegrepen, ook niet verkeerd toch? Ik mocht meedoen aan de blogtour en schreef er dit artikel over. De recensie lees je hier.

Donkerblauwe woorden – Cath Crowley
Een boek met én een blauwe cover én het woordje blauw in de titel? Die moest natuurlijk in dit rijtje. Dit boek is echt helemaal perfect voor deze dag, want je leest een fijn boek die zich ook nog afspeelt in een heerlijke omgeving, namelijk een tweedehands boekenwinkel. Als dat niet optimaal genieten is weet ik het ook niet meer. Mijn recensie kun je hier lezen.

De weeffout in onze sterren – John Green
Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit boek nog niet heeft gelezen (of in ieder geval de film nog niet heeft gezien, was gisteren op tv trouwens en nee, daar heb je nu niets meer aan). Wederom een boek die ik graag wil gaan herlezen, maar wederom een kwestie van veeeeeeeel te weinig tijd.

Nachten in New York – Sarah Morgan
En dan als laatste een donkerblauw boek met een heerlijk verhaal. Als je fan bent van feelgood en fijne romans moet je dit boek en de hele serie echt gaan lezen. Het verhaal speelt zich af in (goh) New York en draait om drie vriendinnen die een eigen bedrijf gaat beginnen. Naast heel veel romantische momenten en toffe personages, heeft het hele business leven ook een grote rol. Vinden we leuk.

Welk blauw boek zou jij nog graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.