Zoektocht terug – Marina Folkers

Een tijdje geleden mocht ik meedoen aan een blogtour rondom het tweede boek van Marina Folkers. Ik had haar eerste boek met veel plezier gelezen en was erg benieuwd of haar nieuwe boeken ook voor veel leesplezier zou zorgen. Het boek heb ik al een tijdje uit en hoewel je al een lijstje met 10 dingen hebt gelezen rondom het boek en de blogtour is er nog geen recensie online verschenen. Dus bij deze! 

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan – filmster en befaamd charmeur -, die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet.
Via het bruisende uitgaansleven van Londen en de stranden van Cornwall raakt Caitlin het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?

Met Faye & Sean, A love story heeft Marina laten zien dat ze weet hoe ze een fijn, lief en romantisch verhaal moet neerzetten. Ook Zoektocht terug staat bol van mooie momenten en lieve personages. Het verhaal kent een fijne sfeer en is simpelweg een heerlijke easy read. Met dit boek ben je gegarandeerd van een paar uurtjes leesplezier!

Ik vond de sfeer echt fijn in het boek en heb ook genoten tijdens het lezen, maar ik heb me ook krom geërgerd aan Caitlin. Ze was een zeur en twijfelde veel te veel. Ik wilde haar echt door elkaar schudden dat ze die flapdrol van een ex achter zich moet laten. Marina is er echt goed in om een personage neer te zetten waar je gelijk een hekel aan hebt (jeetje, ik kon Steven wel schieten), maar ik vond het jammer dat ze Caitlin nog zo lang achter hem aan liet lopen. Eerlijk gezegd vond ik dat Caitlin Max niet eens verdiende, maar goed.

De sfeer in het boek is heel erg fijn en Marina heeft ook heel goed London en Cornwall neergezet. Tijdens het lezen heb je echt het gevoel dat je er daadwerkelijk bent en langs alle mooie straten en plekjes dwaalt. Vooral hoe ze Cornwall beschreven zorgde ervoor dat ik gelijk op het vliegtuig wilde stappen.

Net als alle andere romantische verhalen eindigt Zoektocht terug lekker romantisch en met een fijn happy ending. Helaas was het allemaal net iets teveel van het goede. Het einde kwam te snel en was too much. Natuurlijk gunde ik Max en Caitlin een fijn samenzijn, maar hoe het boek eindigde was te romantisch en te ongeloofwaardig. Beetje jammer!

Als je op zoek bent (see what I did there? ;)) naar een fijn verhaal in een heerlijke setting is Zoektocht terug echt iets voor jou! Helaas wist Caitlin mij niet helemaal het verhaal in te trekken omdat ik me teveel aan haar ergerde. Door haar en door het mindere einde heeft het boek 3 sterren gekregen!

Lees jij wel eens een boek van een Nederlandse auteur?

Liefs,
Marleen

Titel: Zoektocht terug ♥ Auteur: Marina Folkers ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Ellessy
Aantal woorden: ♥ ISBN: 9789086603367 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar als onderdeel van de blogtour

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.