Spelbreker – Cora Carmack

Zoals je in mijn maandoverzichtje van juli kon lezen, las ik op vakantie een grote stapel boeken weg. Tel daarbij de boeken die ik voor de vakantie las (maar nog niet gerecenseerd had) en je hebt als resultaat een enorme lading met recensies die ik nog met jullie wil delen. Omdat ik (helaas) niet zoveel tijd heb dat ik meer dan vier artikelen per week kan plaatsen, heb ik besloten om vandaag een extra recensie in te voegen. Enjoy! 

Dylan is ervan overtuigd dat ze de wereld een betere plek kan maken, als ze er maar fel genoeg voor strijdt. Om welk goed doel het ook gaat, Dylan staat op de barricaden. Wanneer ze door de politie wordt weggestuurd bij een protest, weigert ze te vertrekken en wordt gearresteerd.
Silas Moore is goed in twee dingen: football en problemen veroorzaken. Na een vechtpartij belandt hij een nachtje in de cel, en daar ontmoet hij wereldverbeteraar Dylan. Hij kent dat soort meisjes, denkt hij, die een gebroken jongen zoeken om te repareren en er de perfecte vriend van te kneden. Maar hij is helemaal niet gebroken. En hij heeft Dylan echt niet nodig. Of toch wel…?

Zoals je in mijn recensie van Op het spel kon lezen weet Cora hoe ze voor uren leesplezier moet zorgen. Ook Spelbrekezorgde ervoor dat mijn vlucht een stuk sneller ging en voor ik het wist was ik al op de plaats van bestemming. De schrijfster is een kei om de seksuele spanning tussen de personages goed op te bouwen en je hierdoor helemaal in het verhaal te trekken. Echter bouwde Cora net iets te lang op, ha! Dylan en Silas worden zo vaak onderbroken dat het een beetje ongeloofwaardig werd.

The Rusk University-serie speelt zich af rondom football. Ondanks dat ik echt geen snars van de sport snap, ondanks de duidelijke uitleg van Cora heb ik echt enorm genoten van het verhaal eromheen. Het blijkt maar dat je niet alles hoeft te begrijpen om wel de spanning en het enthousiasme te begrijpen!

In het begin vond ik Silas een irritante bad boy die ik regelmatig een schop onder z’n kont wilde geven, maar in de loop van het verhaal weet hij je echt je hart te winnen. Ik vond ook dat de problemen die in de New Adult voorbij komen ook iets teveel om Dylan draaiden en ik had juist meer over Silas en zijn issues willen lezen. Het einde kwam voor mij dan ook iets te abrupt.

Spelbreker is weer een heerlijke New Adult die gegarandeerd staat voor heel wat uurtjes leesplezier én hete momenten tussen twee hele leuke personages. Als je hebt genoten van Op het spel is dit absoluut een must read. Heb je het eerste deel nog niet gelezen? Ren dan zo snel mogelijk naar de (digitale) boekhandel. 😉

Heb jij al eens een boek van Cora Carmack gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Spelbreker ♥ Auteur: Cora Carmack ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789021407067 ♥ Waardering: ****
Ik wil Uitgeverij Q bedanken voor het digitale recensie-exemplaar! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.