This month’s Favoritez #12: Juli 2017

Hallo, welkom bij de 12e This month’s Favoritez! Wat is het jaar toch voorbij gevlogen (#cliché). Vandaag geef ik jullie een kijkje in de maand juli. Het artikel niet zo heel erg lang, aangezien ik het grootste gedeelte van de maand in Thailand was. Binnenkort komen er nog artikeltjes online over onze reis en allerlei tips. Kijk je gezellig mee? 

Juli begon heel erg gezellig toen de voltallige Hebban Feelgood Club van 10 naar Breda afreisde voor de eerste Hebban Clubdag. We hadden eerder afgesproken zodat we gezamenlijk konden lunchen en een paar (lees: hele stapels) boeken konden uitwisselen. Na de lunch bij Bagels & Beans vertrokken we samen naar de prachtige boekhandel waar de clubdag werd georganiseerd. Wij waren – heel toepasselijk – compleet in het roze en als enige club helemaal compleet. Ontzettend tof! Benieuwd hoe de rest van de dag is verlopen? Op onze page is een uitgebreid verslag verschenen!

Begin juli ging ik samen met lieve collega’s op kraamvisite bij een andere collega die in juni een zoontje heeft gekregen. Ik was verantwoordelijk voor de cadeautjes en stelde een cadeaupakket samen. Ik ben helemaal verliefd op het knuffeltje en de sokjes! ♥

Ondanks de vakantie is het ook nog gelukt om een taart te maken in juli. Ik maakte (nou ja, probeerde te maken) een witte chocolade cheesecake. Helaas mislukte de taart een beetje, want ik had meer taart in de oven liggen dan in de vorm. Ergens is er iets misgegaan, haha! De smaak was goed, maar een beetje papperig. Ik ben nog steeds op zoek naar een goed cheesecake recept. Heb jij nog tips? 

Ook stuurde ik natuurlijk een kaartje. In juni is het er compleet bij ingeschoten (#schaam) en om het goed te maken stuurde ik twee kaartjes. Zijn ze niet schattig? 

En toen stapten we op het vliegtuig naar Thailand! We hebben een heerlijk, relaxte vakantie gehad en erg leuke dingen gedaan! We vlogen allereerst naar Bangkok waar we de eerste twee dagen hebben doorgebracht. We ontdekten de stad en hebben zo goed als de toeristische dingen over geslagen. ‘Helaas’ misten we onze trein naar Chiang Mai waarop we besloten het vliegtuig te pakken. Persoonlijk vond ik Chiang Mai de leukste plek waar we geweest zijn. We hebben hier 5 heerlijke relaxte dagen doorgebracht bij toffe koffietentjes, olifantjes en leuke restaurantjes! Zeker een aanrader.

Voor de laatste 1,5 van de vakantie reisden we af naar de zuidelijke eilanden. Op Koh Samui lagen we grotendeels aan het zwembad, maar we bezochten per boot ook nog een national park. Na Samui vaarden we naar Koh Tao waar we onze duikbrevet wilden halen. Helaas was het duiken niet iets voor mij, maar mijn vriend heeft wel zijn IDD gehaald, supertof! We eindigden onze vakantie in Bangkok, waarna we een behoorlijk reis weer naar Nederland voor de boeg hadden! 

Zoals je in dit artikel kon lezen had ik een behoorlijke TBR voor Thailand. Nu heb ik niet alle boeken gelezen die ik wilde lezen, maar wel een hele stapel. In totaal las ik 13 boeken in Thailand (en ja, dat is een record voor een vakantie, ha!). We hadden veel reistijd tussen de bestemmingen door, dus ik had genoeg tijd om heel wat pareltjes te verslinden. Ik las:Spelbreker van Cora Carmack. Dit is een recensie-exemplaar en was het eerste wat ik opensloeg op mijn e-reader. Het was weer een fantastisch boek en binnenkort lees je de recensie.

 • De maagd & de miljonair van Jessica Clare. Ik kocht het ebook voor de vakantie, maar helaas viel het boek nogal tegen. Ik ben niet van plan om alle boeken die ik op vakantie heb gelezen te recenseren, dus waarschijnlijk maak ik nog een overzichtje met minirecensies.
 • Bijzonder normaal van Marjolein Zuidema. Ook dit was een recensie-exemplaar. Het boek is me niet tegengevallen, maar het was ook niet ontzettend goed. Uiteraard lees je binnenkort de recensie.
 • Nachten in New York van Sarah Morgan. Ook dit boek had ik voor de vakantie als ebook gekocht en ik vond ‘m verrassend genoeg echt heel erg leuk, haha! Een heerlijke read waar je niet bij na hoefde te denken, perfect voor de vakantie dus! Wat ik verder van dit boek vind lees je binnenkort in een minirecensie.
 • Alleen voor haar van Abbi Glines. Deze auteur is mijn guilty pleasure en ik moest haar nieuwste boek dan ook wel meenemen op vakantie. Ik was een beetje huiverig, want deel 1 (Adem) vond ik niets, maar gelukkig was dit deel wel erg leuk!
 • Stilte van Mia Sheridan. Op vakantie kreeg ik het digitale manuscript opgestuurd van uitgeverij Zomer & Keuning (zo ontzettend lief!) en ik begon echt gelijk. Binnen een dag had ik deze toffe NA uit en je moet dit boek gewoon lezen! Het boek is afgelopen dinsdag verschenen en morgen lees je mijn volledige recensie.
 • Circus Cesaria van Sanne Hillemans. Een hele tijd geleden kreeg ik een mailtje van Sanne of ik haar boek wilde recenseren. Haar boek leek me erg leuk, maar tot de vakantie was ik er nog niet aan toegekomen. In Thailand las ik het dan eindelijk. Binnenkort lees je wat ik er van vond!
 • Sneeuw als as van Sara Raasch. Dit was het enige fysieke exemplaar wat ik mee had genomen en man, wat vond ik dat jammer. Het was echt een tegenvaller, helaas! Ik denk ook niet dat ik het ga recenseren als volledige recensie, want de kans is erg klein dat ik de vervolgdelen ga lezen.
 • Wilde dromen van Rose Winter. Ha, wat een lachertje was dit. Ik had het ebook gekocht voor €0,99, maar wist niet dat het boek maar 99 pagina’s zou hebben. Het hing echt van clichés aan elkaar en zat ongelofelijk slecht in elkaar, erg jammer.
 • Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout. Op 24 juli begon de (her)leesmarathon van de boeken van Armentrout en als fan doe ik natuurlijk mee. Ik had daarom als voorbereiding het eerste deel als ebook meegenomen en las het binnen een paar uur uit. Wat een fantastisch boek is het toch ook. Duizend hartjes voor Cam! ♥
 • Kulti van Mariana Zapata. Op aanraden van Lisa kocht ik het ebook van Kulti. Zij is helemaal weg van dit verhaal en ondanks dat ik geen Engels lees was ik toch wel heel erg benieuwd. Toen onverwachts mijn duikcursus niet doorging had ik twee dagen om te lezen dus ik besloot in Kulti te beginnen. Beste. keuze. ever. Ik las het boek van ruim 500 pagina’s binnen twee dagen uit en ik ben fan! I loved it!
 • Ik geef me over en Voor altijd van jou van Maya Banks. Ik had op vakantie echt zin in een erotische roman en deze stonden toevallig nog op mijn ereader. Deel 1 las ik een hele tijd geleden, maar vond ik verschrikkelijk. Helaas was deel 3 niet veel beter, maar deel 2 was nog wel te doen. Maya Banks weet misschien niet altijd hoe ze bepaalde romantiek moet uitwerken, maar steamy scènes kun je wel aan haar toevertrouwen, ha!

Een behoorlijke lijst met boeken, hè? Ik heb in ieder geval een gat in mijn TBR geslagen (soort van) en ik loop volgens Goodreads nu 10 boeken voor op mijn challenge. Helemaal prima!

Nou, dat was juli alweer! Ik heb genoeg plannen voor de maand augustus. Zo is vandaag de jaarlijkse Deventer boekenmarkt (yes!) en ga ik nog een weekendje weg met mijn vriend naar Den Haag & Scheveningen (iemand tips?). Ook staan er nog wat afspraakjes met vriendinnen gepland, gezellig!

Hoe was jouw maand? Heb jij leuke dingen gedaan?

Liefs,
Marleen

Afgelopen dinsdag bestond Favoritez precies 1 jaar. Daarom was het afgelopen week feest op de blog. Je maakte onder andere kans op Kies voor mij, Mea Culpa, Ondenkbaar en Handlettering journalJe kunt nog steeds meedoen met alle winacties! ♥

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

 1. Oeh, nu ben ik juist benieuwd naar je mening over Sneeuw als as! Ik heb het boek namelijk al een tijdje en ik heb de auteur zelfs gesproken, maar ik hoor er wisselende verhalen over. Je vakantie klinkt in ieder geval goed, en wat knap dat je zo veel hebt gelezen! Ik heb dus maar 5 bladzijdes gelezen tijdens mijn vakantie naar Riga :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.