This month’s Favoritez #22 – Mei 2017

Laten we er op deze zondag maar gelijk een cliché in gooien, maar wat gaat de tijd snel! Ongelofelijk dat we al weer in juni zitten! De tijd vliegt voorbij en ik kan niet wachten om straks echt vakantie te hebben. De maand mei stond in het teken van ons nieuwe huis, studeren voor de allerlaatste tentamens en wat fijne dagjes uit. Tijd om eventjes terug te blikken op een fijne maand mei, kijk je mee?

Eind april kochten we een huis, maar omdat niet alles zeker was deelde ik dat hier pas in mei. Ik kreeg zoveel leuke reacties, zo lief! Omdat we het een en ander aan het huis willen verbouwen en er een behoorlijke levertijd op meubels en dergelijke zit waren we afgelopen maand behoorlijk druk met ons huis. Ook tekenden we het voorlopig koopcontract, hebben we een afspraak gehad bij de notaris en kregen we afgelopen donderdag te horen dat onze financiering rond is, yes! Alles rondom het huis is hartstikke leuk, maar ook zeker soms vermoeiend want er komt zoveel bij kijken! Binnenkort deel ik in een update iets meer over de verhuizing!

Zoals ik al zei gingen we in mei regelmatig op zoek naar leuke meubeltjes en als boekenwurm moet er natuurlijk een mooie boekenkast in ons huis staan! Ik wil graag een aantal witte Billy’s van de Ikea en waarschijnlijk wordt het deze opstelling. We hebben een extra slaapkamer waar deze kasten komen te staan en deze ruimte wordt ons kantoor/mijn boekenkamertje! Ik hou er nu al van!

In mei vierde mijn vriend een heel klein beetje zijn verjaardag en natuurlijk maakte ik taart! Mijn taartenchallenge schiet er dit jaar een beetje bij in, maar dat heb ik ruimschoots goed gemaakt met deze fantastische cheesecake! Hij was zo zo zo lekker, zeker voor herhaling vatbaar. De taart is van een recept van Chickslovefood.nl.

Hoewel ik eind april mijn laatste werkdag had bij Starbucks mocht ik nog wel op het laatste personeelsfeestje begin mei. Vorig jaar zijn we tweede geworden met de landelijke winkelwedstrijd (#topteam) en samen met twee andere winkels gingen we naar Utrecht. Hier deden we in verschillende teams een soort speurtocht door de stad en sloten we af met een etentje. Het was ontzettend gezellig en ik heb genoten van deze dag met alle lieve (ex-)collega’s. Ik ga ze missen!

Hemelvaart is eigenlijk een dag waarop je fietst (doen wij nooit), maar wij besloten om naar een braderie/boekenmarkt in de buurt te gaan. Nooit geweten dat er zo’n grote boekenmarkt in de buurt zit op deze feestdag, maar het was leuk! Samen met mijn vriend en schoonmoeder struinden we de markt af en ik ging natuurlijk niet met lege handen naar huis! Ik scoorde deze drie titels voor een leuk prijsje, happy book wurm!

Tijd voor weer een ouderwets filmavondje! Samen met mijn vriend ging ik naar de film Overboard, een leuke en grappige komedie. Niet perse de beste film die ik ooit heb gezien, maar zeker de moeite waard.

En daarnaast moest ik studeren, heel veel studeren. Op dit moment heb ik twee tentamens gehad en heb ik woensdag mijn laatste. Als ik deze drie allemaal in één keer heb gehaald (#fingerscrossed) heb ik daarna vakantie én mijn bachelor binnen. Yes!

In mei stond er ook weer een dagje uit gepland en deze keer gingen we naar Gouda. We hadden een bon gekocht voor een rondleiding in een siroopwafelfabriek en besloten Gouda verder nog een beetje te verkennen. We waren er allemaal nog nooit geweest, maar wat een toffe stad! Zeker nog een keer voor herhaling vatbaar om deze stad te bezoeken. Na Gouda reden we naar Zutphen voor een escape room (een toffe, maar het was er echt veel te heet voor) en we sloten de dag af met een etentje in Deventer. Perfect dagje, hoor!

Zoals ik hierboven al schreef gingen we in Gouda naar de siroopwafelfabriek van Kamphuizen. Deze fabriek staat er al eeuwen en door middel van een rondleiding krijg je veel informatie over de geschiedenis van deze lekkere siroopwafels. Zo krijg je bijvoorbeeld te horen wat nu eigenlijk het verschil is tussen stroopwafels en siroopwafels, mag je verschillende soorten siroop proeven en kun je een eigen wafel maken. Wij hadden de Deluxe rondleiding, gekocht via een veiling en voor die prijs was het leuk. Hoewel we ons vermaakt hebben, zouden we er geen €24,95 per persoon voor willen betalen. Mocht je in de buurt zijn en nog via een social deal of veiling kaartjes kunnen bemachtigen kan ik je dit zeker aanbevelen!

En in mei gingen we nog meer meubels kijken, haha. Op deze foto zie je de boekenkasten die ‘m hoogstwaarschijnlijk gaan worden! Deze hele collectie is ontzettend gaaf en ik ben heel benieuwd hoe onze woonkamer er straks uit komt te zien!

En dat was mei alweer! In juni hoop ik mijn bachelor te halen en dat natuurlijk te vieren, lekker vakantie te vieren en staan er een aantal leuke dagjes uit gepland! Heel veel zin in! ♥

Hoe was jouw maand mei? Heb je leuke dingen kunnen doen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.