Reading challenges 2020 – Update #1

Ongelofelijk dat de eerste drie maanden van 2020 alweer voorbij zijn. Ik begon 2020 op leesgebied niet heel erg lekker, maar dat werd gelukkig in maart stukken beter. Ik vertel je vandaag alles over de eerste drie maanden van mijn leesjaar, hoeveel ik tot so far heb gelezen en wat mijn favorieten zijn. Lees je gezellig mee?

De eerste drie maanden van het jaar stonden vooral in het teken van veel boeken tegelijk lezen (soms wel vijf) en vooral veel middelmatige titels. Er zaten echt weinig toppers tussen en mijn eerste vijf-sterren boek van het jaar las ik pas in maart (De waarheid). Ik las overigens wel lekker veel boeken de afgelopen drie maanden, de teller staat nu op 45 gelezen boeken. In januari las ik 12 boeken (vrij weinig voor mijn doen), in februari 18 en in maart 14 (maar maart is nog niet voorbij…). Een heerlijk begin van het jaar!

Ook was het een heel gemengd eerste kwartaal. Zo las ik behoorlijk veel uit eigen kast, lekker veel boeken van de bibliotheek en ook veel via Kobo Plus. Ik heb nog steeds mijn abonnement en heb besloten deze nog iets langer te houden door het hele coronagebeuren, want ik vind mijn e-reader heel erg fijn om thuis te gebruiken.

Zoals ik al schreef heb ik 45 gelezen tot nu toe en daarmee loop ik 10 voor op schema. Mijn challenge van 2020 is 150 boeken en als ik op deze manier verder ga gaat dat met gemak lukken. Het scheelt dat ik vanaf januari weer in Almere werk (dus ruim 2,5 uur reistijd per dag), maar die heb ik nu natuurlijk niet met het thuiswerken. Wel probeer ik ’s ochtends voor het werk eerst nog even een half uurtje te lezen en ’s middags ook een uurtje. Gelukkig heb ik genoeg toffe boeken om de quarantaine door te komen!

Mijn favoriete boek van de afgelopen maanden is met stip De waarheid van Colleen Hoover. Dat boek is het enige boek so far dat 5 sterren van mij heeft gekregen. Daarnaast waren de volgende boeken ook favorieten:

China Rich Girlfriend – Kevin Kwan (nog beter dan de eerste!)
♥ Noel – Linda Kage (die chemie is echt fantastisch, boek is te lezen op Kobo Plus!)
♥ Inappropriate – Vi Keeland (heel veel liefde voor deze auteur)
Een vorstelijk aanbod – Julia Quinn (mega guilty pleasure)
♥ Raak me. Niet – Laura Kneidl (ik mocht het manuscript ontvangen, loved it!)
♥ Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens (ik had compleet geen verwachtingen, maar dit boek was zo mooi!)
♥ Stiefzus – Jennifer Donnelly (zo origineel en sterk!)

Zo, ik hou echt van zo’n begin! Laat de rest van het jaar maar komen. Hoe was jouw begin van 2020 op het gebied van lezen? Wat is jouw favoriete boek so far?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.