De waarheid – Colleen Hoover

Colleen Hoover is een van mijn favoriete auteurs. Bijna elk boek dat zij heeft geschreven ontving van mij de volle vijf sterren. Nu is er een nieuw boek van haar vertaald en met De waarheid is een ze een compleet andere weg ingeslagen dan we van haar gewend zijn. Ze heeft namelijk een thriller geschreven en ik was enorm nieuwsgierig hou ze dat had gedaan. Spoiler: Ze heeft het gewoon geflikt. WAT. EEN. BOEK! Lees snel verder waarom je dit boek zo snel mogelijk moet lezen!

De jonge schrijfster Lowen Ashleigh krijgt een aanbod, dat ze onmogelijk weigeren kant: ze wordt gevraagd de populaire serie van topauteur Verity Crawford af te maken. Verity ligt sinds een zwaar auto-ongeluk in de coma en is verlamd geraakt. Lowen gaat enkele dagen bij het gezin logeren om Verity’s aantekeningen door te nemen. Maar de liefde heeft andere plannen en ze besluit langer te blijven. Tussen de papieren vindt Lowen een onvoltooide autobiografie en al lezend bekruipt haar een naar gevoel. Hoe meer ze leest, hoe banger ze wordt. Lowen wil de biografie verborgen houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Hoe kan ze hem ooit de waarheid vertellen, als ze weet dat Verity’s geheimen hem zullen breken?

We kennen Colleen Hoover natuurlijk van de verslavende en soms hartverscheurende romans, waarin ze heftige thema’s aankaart. Met De waarheid is een ze andere weg ingeslagen, maar nog steeds is dit een op en top Colleen Hoover boek. Ook in deze thriller zijn enorm heftige thema’s verwerkt en deze worden verteld met de kenmerkende, vlotte schrijfstijl waardoor je maar door wilt blijven lezen. Aan de ene kant wilde ik ook met een rotvaart door het boek heen gaan, want ik. moest. gewoon. weten. waar. heen. ging. Maar aan de andere kant wilde ik ook heel lang over De waarheid doen, want die onheilspellende spanning wilde ik blijven voelen.

Ik weet niet hoe ze het doet, maar CoHo heeft een nagelbijtende en zenuwslopend staaltje schrijfwerk neergezet. Vanaf het begin wordt je compleet het verhaal ingezogen en ook vanaf het begin kan het zoveel kanten op gaan en ik had echt geen idee welke kant. Ze zet je op het verkeerde been, laat je tijdens het lezen over je schouder heen kijken en ik betrapte mezelf dat ik regelmatig een bladzijde omsloeg met een versnelde hartslag. Ze was al een favoriete auteur, maar ongelofelijk dat ze dit ook ‘gewoon’ kan. Het is echt angstaanjagend goed.

Maar er is geen licht waar wij naartoe gaan.
Dit is je laatste waarschuwing.
Vanaf dit punt is er enkel duisternis.

Ik kan het bijna niet onder woorden brengen hoe goed dit boek is. Ik ben er compleet ondersteboven van en wil nog meer van dit. Eigenlijk zit de gruwel er vanaf de eerste pagina compleet in en je vertrouwt niets en niemand tijdens het lezen. Het neemt in je greep en laat je niet meer los. Mijn verwachtingen waren hoog en dat is af en toe best een beetje gevaarlijk. Tegen het einde was ik een beetje bang dat het einde de rest van het boek niet recht zou doen, maar dan flikt Hoover het gewoon om er een twist in te gooien die ik niet zag aankomen en waarbij mijn mond letterlijk van openviel.

Ik kan het me niet voorstellen dat je nu niet overgehaald bent om dit boek gelijk te bestellen (of naar de winkel te rennen). Dit boek is nu al een favoriet van 2020 en ik vind het helemaal niet erg dat ik tot maart heb moeten wachten op mijn eerste vijf sterren boek van 2020, because it was worth it. Dit boek is angstaanjagend, onheilspellend en behoorlijk gruwelijk. Voor de fans van Colleen Hoover, maar ook zeker voor de thrillerlezer die normaal gesproken met een boog om deze auteur heenloopt. Met De waarheid heeft Colleen Hoover laten zien dat ze ook in andere genre uitblinkt. Wauw!

Heb je het boek al besteld? 😉

Liefs,
Marleen

Titel: De waarheid ♥ Auteur: Colleen Hoover ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789020536393 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.