Onze grote reis van 2020 gaat naar…

Yes, we hebben onze grote reis van 2020 geboekt! Het is al jarenlang een grote droom en dit najaar wordt het eindelijk werkelijkheid: we gaan een roadtrip maken door het Zuid-Westen van de Verenigde Staten! Precies een week geleden boekten we onze tickets en onze route staat zo goed vast. Vandaag vertel ik je alles over onze grote reis van 2020! Lees je gezellig mee?

Een droom die werkelijkheid wordt
Ik heb heel veel landen op mijn bucketlist staan, maar de Verenigde Staten staat toch echt bovenaan en dat is eigenlijk al jaren zo. De afgelopen jaren hebben we elk jaar getwijfeld of die kant op zouden gaan, maar het is helaas niet de goedkoopste bestemming, dus er moest flink voor gespaard worden. Met ons werk wat we nu hebben gaat het dit jaar gelukkig lukken en dus zijn we aan het plannen geraakt. Welke plekken willen we bezoeken? Naar welke steden willen we? Hoe lang blijven we overal? En vooral: hoe lang gaan we in totaal weg? Allemaal vragen die we elkaar de afgelopen tijd hebben gesteld en waar we grotendeels antwoord op hebben. Superfijn en daarom zijn ook vorige week de vliegtickets geboekt! Yaaaaaas! We are going to America!

De route
We hebben een retourtje geboekt naar San Fransisco. Daar begint én eindigt onze reis. Eerst hadden we het plan om te beginnen in SF en te eindigen in Los Angeles, maar ik wilde graag de Big Sur over rijden (de prachtige route tussen SF en LA), dus besloten we ook terug te vliegen via San Fransisco. In totaal zullen we bijna 4 volle weken hier zijn en je begrijpt, we kunnen bijna niet wachten!

We vertrekken halverwege september en komen bijna een maand later weer terug. Op onze route liggen in ieder San Fransisco, Yosemite Park, Las Vegas, de Grand Canyon, San Diego en Los Angeles.

Vooral San Diego en Las Vegas staan echt boven aan mijn lijstje om te bezoeken. San Diego lijkt me echt een heerlijke low back stad vol toffe hotspots. Mijn voorkeur gaat over het algemeen uit naar steden en ik denk dat San Diego echt een fantastische stad gaat zijn die goed bij ons gaat passen. Daarna wil ik ook al eeuwen naar Las Vegas, zeker omdat ik jaren geleden een tijd bij het casino heb gewerkt.

Uiteraard gaan we ook naar verschillende nationale parken. In ieder geval staat voor nu Yosemite, Death Valley, Zion en de Grand Canyon op de planning, maar we staan altijd open voor tips!

En nu?
Zoals ik al schreef, de tickets zijn geboekt. De datum staat vast en we hebben allebei vrij van ons werk (ook altijd wel handig). We zijn nu bezig met hotels en de huurauto. We hebben besloten om met een huurauto te gaan rijden, in plaats van met een camper. Wij houden van fijne hotelletjes en zijn niet echt types om in een camper te slapen, hoewel zo’n huisje op wielen voor een korte periode ook wel tof lijkt.

We zijn nu nog een beetje aan het kijken hoe lang we overal willen blijven, waar het handig is om te slapen in de parken en natuurlijk naar toffe hotspots en bezienswaardigheden die we echt niet mogen missen (mijn favoriete bezienswaardigheid!). Mocht je nog tips hebben voor de nationale parken en hoe lang we overal moeten verblijven, please let me know!

Je kunt je vast voorstellen, wij hebben ontzettend veel zin in het najaar! Het duurt nog even, maar gelukkig hebben we in the meantime nog twee andere tripjes op de planning om te tijd te overbruggen.

Deel je tips voor een roadtrip door de VS hieronder in de reacties!

Ben jij wel eens in de VS geweest? Wat is je favoriete plek?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.