This month’s Favoritez #48 – augustus 2020

Wat hebben we geluk gehad met het weer in augustus. De maand was gevuld met lekker weer, drukke dagen op het werk en eindigde in Italië! Daarnaast was het begin augustus ook feest, van de blog bestond 4 jaar! Vandaag blik ik terug op een heerlijke zomerse maand, kijk je mee?

Op 1 augustus bestond Favoritez precies 4 jaar en dat hebben we goed gevierd! Met 4 hele toffe winacties heb ik vier winnaars blij mogen maken. Dankjulliewel voor al jullie lieve reacties en natuurlijk ook voor de afgelopen jaren, jullie maken het bloggen zo tof!

Blogvriendinnetje Anouk had ik al een jaar niet meer gezien, dus het was hoog tijd om elkaar weer te zien. We spraken af in Utrecht waar gingen brunchen bij Ted’s aan de grachten, we gingen uiteraard even de nieuwe Broese in en we eindigden de gezellige ochtend bij Bagels & Beans met een verfrissend drankje en een kokosmakroon. Gezellig!

Na Utrecht haalde ik mijn vriend op en gingen we naar mijn schoonouders om te barbecuën op de camping. Heel gezellig en het was natuurlijk perfect weer om te barbecuën. Jum!

Favoritez bestond dus 4 jaar en dat moesten we ook een beetje vieren met taart. Ik maakte deze vet lekkere witte chocolade kwarktaart met passievrucht en hij was nog lekkerder dan hij eruit ziet. Het recept is van Chickslovefood, aanradertje hoor!

Met dat mooie weer vond ik het af en toe best lastig om de hele dag binnen aan het werk te zijn. Helaas kan ik met mijn werklaptop niet heel goed buiten zitten, dus daarom zo vroeg mogelijk beginnen en dan lekker ’s middags naar buiten. Of natuurlijk een lekker broodje in de tuin in de pauze!

En zodra mijn werkdag er dan op zit duik ik de tuin in met mijn e-reader of een boek, wat drinken (yes, dat zijn bubbels op de foto) of mijn laptop om wat te schrijven. Love it!

Ik ben niet echt gemaakt voor de hitte, dus tijdens die echte warme dagen had ik er af en toe best moeite mee. Op de valreep kochten we nog een zwembad bij Action en die is best goed gebruikt, haha. Daarnaast lag ik vaak voor pampus in onze zitzakken te lezen, want meer krijg ik er echt op dat soort dagen niet uit.

Ik probeer altijd ca één keer per week wat boekfoto’s te maken en dat doe ik vaak midden op de dag. Maar met 33 graden is dat geen pretje. Moest toch gebeuren, dus ik stond half zwetend naast het bed om wat fotootjes te schieten, haha..

Mango had het ook zwaar, arm beestje..

Barbecue hoort wel bij het warme weer, toch? Wij besloten de grill op tafel te zetten, net wat makkelijker en sneller. Hoewel het lekker was, toch iets te warm haha!

Gelukkig is het ’s ochtends wel een fijne temperatuur en dan zit ik het liefst zo vroeg mogelijk buiten met koffie en een goed boek. Ik herlas Misschien ooit omdat in september het langverwachte vervolg Misschien nu verschijnt.

Over het algemeen zit ik liever achter een bureau, maar heel af en toe een paar uurtjes buiten zitten met een werklaptop is ook wel heel erg fijn. Tot 11:00 uur, dan duiken we weer het kantoor met airco in, haha!

Zomerse avonden achter een laptop met een nieuw project en een glas wijn, pretty perfect!

Samen ijsjes eten, love it! Als ik niet oppas vreet ie zo mijn hele ijsje op!

In augustus ging ik met oma en mama high teaën, heel erg gezellig! We gingen naar de Stiftschuur in Weerselo (een klein dorpje in Twente) en het was echt een prachtige plek. Ook de high tea was een succes, zoveel lekkere dingen!

Een van mijn favoriete dingen is om op zaterdagochtend te ontbijten/brunchen in de stad en dan even de markt over. Dat deden we dan ook lekker in augustus. Ik nam mijn favoriete broodje bij Eigenwijs (FAVORIETE PLEK!) en het was zo genieten! Niet al te warm meer en gewoon pure perfectie!

Ik haalde speciaal voor Mango dubbellikkers en het is gewoon te cute om het niet nog een keer te delen! Zo schattig hoe hij zijn pootjes op de zitzakken zet! #swoon

Met zomers weer hoort natuurlijk een barbecue dus we gingen gezellig bbq’en bij mijn ouders met een home made (te lekker) toetje!

De maandag voordat we op vakantie gingen had ik een dagje verlof opgenomen om naar Den Haag te gaan naar Laure. We hadden een heerlijke dag met lunch, taartjes en diner en we hebben ook een beetje gewinkeld. Zo lekker! En ik ging voor het eerst in 23 weken weer met de trein, ook wel weer lekker hoor!

En toen was het tijd voor onze vakantie! In plaats van halverwege september voor vier weken naar de VS te vertrekken, besloten we in de auto te stappen voor drie weken Italië! Een roadtrip door Italië stond al jaren op mijn verlanglijstje en door deze gekke periode was het nu eigenlijk de perfecte tijd om deze te maken! Onze trip begon in Zürich en daarmee hebben we met Zwitserland land 28 afgestreept! Yay! Zürich was helaas niet echt onze stad, maar gelukkig werd het daarna beter!

Onze eerste stad in Italië was Milaan waar we 7,5 jaar geleden al eens waren geweest. Dat was ook de reden dat we er slechts 1 nachtje waren, waarna we doorreden naar Verona. Deze stad heeft echt een plekje in mijn hart gekregen en ik vond het jammer dat we hier ook slechts 1 nachtje waren! Bovenstaande wijn dronken we op een heerlijk terras midden in het centrum van Verona, zo lekker!

Next stop: Venetië! Wij waren allebei nog nooit in Venetië geweest en nu – omdat het een stuk rustiger is – is het eigenlijk de perfecte periode om deze gekke en bijzondere stad te bezoeken. We hebben genoten tijdens de drie dagen dat we er waren, maar het is geen favoriete stad geworden. We zijn heel blij dat we ‘m gezien hebben, maar niet perse voor herhaling vatbaar!

Na Venetië was het tijd voor Bologna, een stad die mij verrast heeft. Van te voren had ik echt weinig verwachtingen, maar het is een relatief kleine en vooral intieme stad met heel veel toffe hotspots! Zo aten we bij een van mijn favoriete ontbijtspots (ever) deze te lekkere croissants! Daarnaast was de koffie ook fantastico!

De laatste bestemming die we in augustus hadden was Florence. Daar hebben we genoten van een aantal hele toffe hotspots, waaronder Foody Farm (hoe leuk is deze cocktail?!) en het was ook een hele mooie afsluiter van een heerlijke maand! Uiteraard eindigde onze roadtrip niet in Florence en inmiddels hebben we ook Pisa, Cinque Terre en Genua bezocht. Binnenkort verschijnen er verschillende artikeltjes online met tips en ervaringen in verschillende plekken in Italië (ik heb zoveel inspiratie gekregen!) en uiteraard lees je in het volgende maandoverzicht over ons tweede deel van de roadtrip! Stay tuned!

Wil je meer lezen/zien over onze roadtrip? Op Instagram deel ik dagelijks alles over onze fijne reis en je kunt alles terugkijken via de highlights in mijn bio! Zie ik je daar?

Hoe was jouw maand augustus?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.