Mijn plannen voor de zomer

Ik kijk altijd uit naar de zomer. Lekker weer, veel vrije tijd, dat soort dingen. Alleen toen realiseerde ik me dat onze (mijn) zomer er heel anders uit gaan zien dan voorgaande jaren. Dit is het eerste jaar dat ik fulltime aan het werk ben, dus een zomervakantie zit er eigenlijk niet in. Daarnaast staat onze grote reis ook pas in het najaar gepland, dus we zullen het moeten hebben van (hopelijk) mooie weekenden. Desondanks maakten wij een lijstje vol leuke dingen om de komende maanden te doen. Kijk je gezellig mee? 

Een stedentrip naar Wenen
Aangezien onze grote reis nog even op zich laat wachten, hebben we besloten om in juni ook nog even weg te gaan. Volgende week vertrekken we voor 5 dagen naar Wenen en ik heb er zoveel zin in! Deze stad staat al jaren op mijn lijstje en ik kan niet wachten om deze stad te ontdekken. Ik ben al druk op zoek naar leuke dingen om te doen en toffe hotspots, dus mocht je nog tips hebben, please share!

Enorm genieten van onze tuin
Dit is het eerste jaar dat wij een echte (en ook vet mooie) tuin tot onze beschikking hebben. Na heel wat weekenden hard werken door Vin en papa (dank, dank, DANK!) is onze tuin nu eigenlijk echt klaar en kunnen we genieten. We hebben een fijne loungeset en zijn nu nog een beetje bezig met de aankleding. Hopelijk hebben we heel veel mooie dagen waarin we lekker kunnen genieten in de tuin, Mango die veel buiten kan spelen en natuurlijk heel veel BBQ’s! Zin in!

Een Foodtruck festival bezoeken
O, hier heb ik ook zoveel zin in! Ik vind dit soort festivals altijd zo tof! Lekker veel keuze, gezelligheid en natuurlijk lekker eten! Er zijn best veel verschillende festivals de komende weken en maanden, dus we moeten nog maa even een goede keuze maken. Of we gaan naar meerdere, kan ook natuurlijk!

Dagje Amsterdam 
Ik vind onze hoofdstad echt een heerlijke stad. Er zijn nog zoveel plekken waar we nog niet zijn geweest en daar wil ik deze zomer graag een klein beetje verandering in brengen. Zo willen we graag een keertje gaan eten bij Loetje en een rondje maken door de Pijp. Heb jij nog tips?

Een nachtje naar Scheveningen
Scheveningen is onze favoriete plek in Nederland. We proberen er elk jaar in ieder geval één keer heen te gaan en het liefst inclusief overnachting. We hebben nog niets geboekt, maar ik verwacht in augustus toch een nachtje naar deze badplaats te gaan. Love it!

Een zomerse cheesecake maken
Een lijstje met zomerse plannen hoeven natuurlijk niet alleen maar grote plannen te zijn. Ook deze zomer hoop ik nog een beetje bakken, waaronder een zomerse cheesecake. In het fijne bakboek Cheesecake staan voldoende recepten, dus aan inspiratie geen gebrek! Wie weet als toetje bij een BBQ?

Heel veel films pakken in de bioscoop
Mijn vriend en ik hebben sinds kort een Vue Movie Pass en die willen we ook in de zomer goed gebruiken. Sowieso komen er al een aantal toffe films in de bioscoop, maar met deze pas kunnen we ook naar films waar we normaal gesproken niet zo snel heel zouden gaan. Ik kijk vooral erg uit naar Yesterday en The Lion King. 

Open lucht film
Als vervolg op het vorige puntje lijkt het me ook tof om een film in de open lucht te zien. Elke zomer zijn er verschillende evenementen bij ons in de buurt, waaronder op de Brink in Deventer en in Apeldoorn. Natuurlijk is het wel afhankelijk van het weer en de films, maar lijkt me leuk om een keertje mee te maken!

Deventer Boekenmarkt
Een van de dingen waar ik altijd heel heel erg naar uit kijk is de Deventer Boekenmarkt op de eerste zondag van augustus. Ook dit jaar zijn we uiteraard weer van de partij en ik heb er zoveel zin in! Binnenkort zal ik een lijstje delen hier op de blog met boeken die op mijn speciale boekenmarktverlanglijstje staan!

En verder moet ik gewoon werken
En ja, er moet gewoon gewerkt worden. Ik werk 4 dagen per week, dus hopelijk kan ik wel genieten van het mooie weer op mijn roostervrije dag. Ook ga ik misschien wel een aantal keren wat eerder beginnen zodat ik ook eerder weer thuis ben. In ieder geval kunnen we in de pauze wel regelmatig een lekker ijsje halen!

Een heel fijn lijstje waarmee de zomer alleen maar een feestje kan worden, toch? Heb jij plannen voor de komende maanden?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een heerlijk lijstje, veel leuke plannen om naar uit te kijken! 💕 Ik ben tot begin augustus nog 5 dagen aan het werk, verder ga ik (hopelijk) genieten van het zonnetje, veel leuke sociale dingen doen en lekker lezen!

  2. Weer een erg mooi stukje Leen, plannen genoeg hoop dat het weer ook voor jullie meewerkt☀️☀️Geniet er van💋💋

  3. Wat een heerlijk lijstje! Ik krijg helemaal zin in de zomer nu. Ik hoop in de eerste week van juli mijn bachelor af te ronden en daarna heb ik vakantie tot begin september. Er staat een vakantie naar het zuiden van Engeland op de planning en verder nog een paar kleine uitstapjes. Vooral lekker veel relaxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.