2021 – Dit was ons reisjaar

Begin 2021 had ik gehoopt dat het qua reizen wat beter zou worden dan 2020. Maar helaas was dat iets te veel gevraagd (hoewel we absoluut niet mogen klagen hoor). Gelukkig is het ons toch nog gelukt om een aantal keren op pad te gaan én hebben we een aantal nieuwe plekken ontdekt. Lees je gezellig mee?

Vier dagen Delft
Begin 2021 zaten we natuurlijk in een behoorlijk heftige lockdown. Met gesloten winkels en restaurants was het leven ronduit saai te noemen. Met al dat thuiswerken waren we ons huis best wel zat, dus besloten een lang weekend naar Delft te gaan. We boekten een heerlijke Airbnb in Delft en hebben een aantal stadswandelingen gedaan in Delft, Den Haag en Scheveningen. Jammer natuurlijk dat de winkels dicht waren, maar we hebben bij een aantal fijne hotspots iets te eten en drinken gescoord én op de laatste dag in Scheveningen was het heerlijk weer, dus hartstikke fijn.

Een nachtje Amsterdam
Eventjes ons eigen huis uit was ons goed bevallen, dus we besloten met Pasen ook een nachtje Amsterdam te pakken. We deden een stadswandeling door – een vrij verlaten – Amsterdam, pakten onderweg een lunch en koffie to go mee, helemaal prima!

Eem combi-citytrip naar Spanje
En toen was het eindelijk tijd om na 1,5 jaar weer te vliegen. Ik hou echt van vliegen en vliegvelden, dus alleen dat was al een feestje. We vlogen naar Madrid, waar we eerst vier heerlijke dagen hebben gehad. Vervolgens gingen we met de trein door naar Valencia. Wat een heerlijke stad, joh! Na een paar dagen Valencia, met o.a. strand en een heerlijke stad, eindigden we onze trip in Barcelona. Door Corona was het overal nog redelijk rustig, dus helemaal prima! Zo fijn dat dit weer kon afgelopen zomer!

In mijn eentje een nachtje naar Den Haag
En toen ging ik voor het eerst een nachtje weg met mezelf. Ik ging naar Den Haag waar ik mijn allereerste manuscript zo goed als af heb geschreven. Het was heerlijk om met mezelf weg te gaan, ik denk dat ik dit echt nog wel vaker ga doen!

Een weekje niets doen op Tenerife
We besloten vrij last minute dat we er echt even tussenuit wilden en het liefst naar een plek waar het mooi weer was én waar we niet heel veel zouden gaan doen. Het werd Tenerife en dat was perfect. We huurden een auto waarmee we het eiland een paar keer hebben ontdekt, maar verder was het vooral lekker bij het zwembad lezen. Ook wel weer eens lekker hoor!

Een nachtje naar Keulen
Keulen stond al een tijdje op mijn to visit lijstje en in november hebben we daar verandering in gebracht. Prima te doen, want met iets meer dan 2 uur rijden stonden we minder in het centrum. We sliepen in het leuke 25Hours hotel, hebben een beetje gewinkeld en door de stad gelopen. Helaas was het de tweede dag echt verschrikkelijk weer, maar alsnog een leuke stad als je op zoek bent naar een stad waar je goed kunt winkelen en ook nog wat bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Kerst en de jaarwisseling in Mexico
En dan zitten we nu in MEXICO! Voor de eerste keer in 2,5 jaar weer buiten Europa en dan ook nog minder in de winter in het fijne Mexico. We zijn hier natuurlijk al eens geweest (2018), maar wilden sindsdien altijd al eens terug. Nu vieren we kerst in Merida en de jaarwisseling op Isla Holbox. Hoe fijn is deze afsluiter van dit jaar?

Zoals ik hierboven al schreef, we mogen absoluut niet klagen. Had ik liever andere bestemmingen bezocht? Misschien. Maar we hebben gelukkig genoeg plekken in 2021 kunnen bezoeken, ondanks alle gekke dingen rondom de pandemie. Ik ben heel benieuwd naar 2022!

Ben jij nog op reis geweest dit jaar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.