2019 was een fantastisch reisjaar!

Wauw, wederom hebben wij een fantastisch reisjaar gehad. We stapten 4x keer op het vliegtuig, bezochten zes verschillende landen en hebben zo enorm genoten! We hebben prachtige dingen gezien en gedaan en kijken terug op heel veel mooie avonturen. Natuurlijk zijn er in de loop van het afgelopen jaar al verschillende artikelen online verschenen over onze tripjes en reizen, maar vandaag blikken we terug op het hele reisjaar! Reis – eh kijk – je mee?

Lissabon en Porto in maart
Vorig jaar kochten wij in augustus een huis. Eerder dat jaar waren in april voor bijna drie weken naar Mexico geweest, maar sinds dat moment waren we – afgezien van wat kortere tripjes – niet meer weggeweest. We waren er best wel aan toe en boekten een trip naar Portugal. We vlogen naar Lissabon waar we vier dagen verbleven en reisden vervolgens verder naar Porto met de trein. We hebben echt enorm genoten van deze twee stedentripjes in één en ik kan je ‘m van harte aanbevelen. Ondanks dat het beide Portugese steden zijn, merk je tijdens zo’n trip toch duidelijk verschil. Wij hebben in ieder geval genoten en willen heel graag nog een keertje terug!
Ik schreef over deze trip drie artikelen, namelijk een lijstje vol hotspots in Lissabon, een lijstje met hotspots in Porto en alles wat je wilt weten over een bezoek aan het sprookjesachtige Sintra!

Een spontane stedentrip naar Wenen in juli
Begin dit jaar hadden we onze verre reis naar Zuid-Afrika in september al geboekt. Maar in de zomer hadden we zin om er eventjes tussenuit te gaan, dus besloten we een paar dagen naar Wenen te gaan. Deze stad stond – mede door Sissi – al jaren op mijn verlanglijstje en nu gingen we eindelijk! Helaas vond ik de stad overall een beetje tegenvallen. Don’t get me wrong, de stad is prachtig, maar ik had bepaalde verwachtingen die niet helemaal uit zijn gekomen. Wenen is een enorme aanrader als je houdt van grote, statige gebouwen en geschiedenis. De stad is ook niet zo heel erg modern en dat ik wel verwacht.
Ik schreef  een artikel over leuke hotspots in Wenen en een artikel vol handige tips voor een stedentrip naar deze stad.

Voor de tweede keer naar Champagne in Frankrijk
Ook dit was een spontane trip, want we boekten slechts twee weken van te voren ons hotel. Het hotel waar we vorige jaar tijdens onze eerste tripje hadden geslapen had leuke aanbiedingen dus we besloten er voor drie dagen heen te rijden. Het was wederom heerlijk en we zijn zo verliefd op deze plek. We proefden heel veel champagne bij verschillende – grote en kleine – huizen en kwamen thuis met een aantal flessen. Ons volgende tripje is alweer geboekt voor juni 2020!
Heb je mijn artikel over onze tweede trip naar het mooiste Champagne gebied al gelezen?

Een prachtige rondreis door Zuid-Afrika (en Swaziland)
Zuid-Afrika stond al jaren op het lijstje van Vin en ik was eigenlijk ook wel heel benieuwd. We vlogen op Johannesburg, reden via de Panorama Route naar het Krugerpark waar we twee keer een fantastische safari hebben gedaan. We reden verder door Swaziland, langs St. Lucia naar Durban, waar we verder vlogen naar Port Elizabeth. Vanaf daar reden we met een nieuwe huurauto langs de prachtige Garden Route waar we vervolgens eindigden in Kaapstad. De reis was zo intens mooi, nog mooier dan we hadden verwacht en hadden gehoopt. Tot nu toe de mooiste reis de we ooit hebben gemaakt.
Inmiddels staan er een aantal artikelen over onze reis online. Ik schreef al over Johannesburg en de Panorama Route, over het Krugerpark en Swaziland en over St. Lucia, Durban & Port Elizabeth

De jaarwisseling in London
Daar kan ik nog niet heel veel over schrijven aangezien we daar nu zitten/nog niet zijn, maar ook dat belooft een hele fijne stedentrip te worden. Voor mij is het de vierde keer in deze stad en ik heb een fijn lijstje gemaakt met wat bekendere hotspots en wat onbekendere plekjes die we graag willen bezoeken. Heel veel zin in en we zijn heel benieuwd hoe de Londenaren het nieuwe jaar inluiden! Uiteraard komen er binnenkort één of meerdere artikelen over onze stedentrip hier online! 

Wat een heerlijk reisjaar en 2020 belooft al net zo fijn te worden! De eerste twee reisjes zijn al geboekt (Barcelona, Valencia en Madrid in april en Champagne in juni) en we zijn al druk aan het plannen voor de verre reis in september. Laat 2020 maar beginnen (maar eerst nog naar London! ;)).

Ben jij op reis geweest dit jaar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Wat een heerlijk reisjaar hebben jullie gehad! Ik ben dit jaar naar Dorset en Londen geweest. Beide echt geweldig. Dorset is qua kust echt prachtig en Londen is zo levendig. Nog bedankt voor al je tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.