Mijn favoriete hotspots in Porto

Jeetje, het is alweer twee maanden geleden dat we voor een hele fijne week in Portugal zaten. Inmiddels ben ik alweer twee maanden aan het werk en hoewel het zeker bevalt is een reisje ook niet verkeerd. Hoewel onze grote reis gepland is (dit najaar) kan ik altijd uitkijken naar korte uitstapjes tussendoor. Maar voor zover dat nog niet het geval is blijf ik lekker terugkijken op Lissabon en Porto. Van Lissabon verscheen er al een guide vol met toffe hotspots online en die van Porto hadden jullie nog tegoed! Bij deze! 

Esquire Coffee
Mijn ultieme tip en by farmijn favoriete plekje is Esquire Coffee. Deze hotspot zat om de hoek van ons hotel, dus dat was al heel fijn, maar ik had er met liefde een paar kilometer voor willen lopen. Van een toffe inrichting en lekkere koffie, tot nog lekkere gerechten en een supervriendelijke eigenaar. Wij hebben er in totaal drie keer gezeten (en we ontdekten ‘m pas op de ene laatste dag, kun je nagaan), dus dat zegt natuurlijk al veel. Ga bijvoorbeeld voor de (versgemaakte!) wafels of de clubsandwich. Ben je iets langer in Porto en wil je af en toe je laptop open doen? Daar is Esquire ook uitstekend geschikt voor!

Bop
Deze hotspot haalden we uit het time to momo boekje en staat op 2 in mijn lijstje van favo hotspots. Hier zijn we twee keer geweest en de sfeer was er zo fijn dat ik er zo nog een keer heen was gegaan (maar ja, te weinig tijd). Bop is een klein plekje met maar een paar tafels, maar absoluut waard om naar binnen te gaan. Het leukste aan deze plek? Ze hebben een mega platenverzameling waarbij je ook een plaat kun vragen en aan tafel kunt luisteren. Daarnaast is het eten ook echt vet lekker, dus deze mag je niet overslaan tijdens je trip.

Zenith
O, jongens, nog zo’n fijne plek! Zenith is een plek waar je echt verrukkelijk kunt ontbijten en brunchen. De aankleding is top, de bediening is vriendelijk en de keuze is reuze. Wat wil je nog meer? Ik bestelde daar de eggs benedict en hoewel ik bijna de hele dag niets meer hoefde te eten (zonde, want Porto kent zoveel leuke spots), was het zo lekker! Yes, aanrader!
PS. In Porto hoef je absoluut geen ontbijt je hotel te nemen, want zoals je kunt zien zijn er voldoene plekjes waar je lekker kunt ontbijten.

Shake ‘N Steak
Misschien niet perse eentje die je echt perse moet hebben bezocht, maar hij was leuk, dus vandaar de plek in deze lijst. Je moet hier vooral heen voor de prachtige kleuren op de muren binnen én buiten. Verder lijkt het een beetje een MacDonalds, hoewel je hier wel echt lekker kunt eten. Denk aan een soort van jaren ’50 Amerikaanse diner. Nogmaals, leuk, maar geen wereldramp als je er niet heengaat.

MacDonalds (haha)
Deze had je niet verwacht in een lijstje met toffe hotspots in Porto, of wel? Echter vind ik dat ‘ie toch wel een plekje verdiend. Porto heeft namelijk een vestiging om de hoek van het station op Praça da Liberdade zit een van de mooiste Macs ter wereld en dat hebben wij bekeken. Ja, hij is mooi, maar de mooiste? Mwa. Nu ga je waarschijnlik niet zo snel tijdens een stedentrippie naar de grote gele M, maar een ijsje of een late night snack is nooit verkeerd, toch?

Porto Cruz
Porto Cruz is een proeflokaal/restaurant aan de andere kant van de rivier. In een gebouw van vier verdiepingen kun je Port kopen, proeven en dineren. Ik tip hierbij vooral het dakterras, hoewel we daar zelf – helaas – niet zijn geweest. Echter zagen we wel vanaf de kabelbaan (ook een tip!) hoe tof het dakterras eruit zag. Prima vertoeven in de zon met een port, of zoals de locals doen: port tonic!

Portproeverij bij Quinta dos Corvos
Je mag Porto uiteraard niet verlaten zonder een portproeverij te doen. In Porto heb je echt heel veel verschillende mogelijkheden om kennis te maken met dit drankje. De keuze is reuze tussen grote en kleine huizen en wij kozen voor een relatief, klein porthuis waar je voor een leuke prijs een proeverijtje en rondleiding krijgt. Voor slechts €7,- krijg je door een leuke gids een rondleiding door de kelder, uitleg over hoe Port gemaakt wordt en mag je ook nog glaasjes proeven! Zeker een aanrader om te doen!
Tip: De tours bij Quinto dos Corvos worden in veel verschillende talen gegeven, maar niet op elk moment. Ik raad je aan om van te voren even te informeren bij het porthuis of contact op te nemen via de site.

Fabrica da Nata
Ik tipte in het artikel van Lissabon als Pasteis de Bèlem, maar als je in Porto bent mag je Fabrica de Nata absoluut niet overslaan voor een verrukkelijk Portugese traktatie. Wij hebben bij verschillende plekken in Portugal een Pasteis de Nata gehad, maar hiervan waren ze echt favoriet. We hebben zelfs een doosje meegenomen naar huis om ’s avonds nog op te eten.

Sportino
Misschien een beetje een gekke en vat ‘m vooral op met een grote knipoog, maar ik wilde je deze toffe sneakerszaak niet onthouden. De winkel is ingedeeld als een soort tunnel, gevuld met heel, heel veel sneakers. En ook absoluut niet door. Mocht je dus op zoek naar nieuwe schoenen, aanschouw dan hier de hemel.

Leitaria da Quinta do Paço
Hou je van soesjes en eclairs? Dan is deze plek juist jouw hemel. Een aantal deuren naar Shake ’n Steak zit Leitaria da Quinta do Paço en daar verkopen ze echt allerlei lekkere eclairs in verschillende smaken en maten. Helaas hadden ze niet heel veel keuze toen wij er waren, maar die twee we hadden waren echt zo lekker! Let wel op dat je een kleintje besteld als je er meerdere wilt bestellen, want de grotere zijn echt groot, haha!

Ben jij al eens in Porto geweest?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.