Reading Challenges 2019 – Het resultaat

Wat betreft lezen is 2019 voorbijgevlogen. Ik heb nog nooit zoveel gelezen in een jaar en heb van zoveel boeken genoten. In de loop van het jaar deelde ik al updates hoe mijn leesjaar ging en als je dat een beetje hebt gevolgd, weet je dat ik mijn reading challenge al ruimschoot heb behaald. Vandaag vertel ik over hoeveel boeken ik uiteindelijk heb gelezen en welke challenges ik heb gedaan. Lees je mee?

Mijn reading challenge van 130
Begin dit jaar stelde ik de challenge vast van 130 op Goodreads, hetzelfde aantal als vorig jaar. In 2019 zou ik voor het eerst (zo goed als) fulltime gaan werken en dan is maar de vraag hoeveel je gaat lezen. Echter begon ik in maart bij de IND in Almere voor 32 uur in de week, dus dat betekende ruim 2 uur reistijd per dag voor vier dagen per week. En 2 uur in de trein betekent heel veel lezen. In de eerste drie maanden las ik al vrij veel, maar daarna las ik steeds meer en meer. Heel erg fijn voor mijn TBR kan ik je zeggen.

Uiteindelijk haalde ik mijn reading challenge van 130 op 27 augustus. Vanaf dat moment was de vraag of ik de 200 nog ging halen. Halverwege november werd ik overgeplaatst van Almere naar Zwolle waardoor mijn reistijd meer dan gehalveerd werd, dus ook mijn leestijd ging flink achteruit. Ik heb het heel erg spannend gemaakt, maar uiteindelijk heb ik in 2019 net geen 200 boeken gelezen. Ik ben (waarschijnlijk) gestrand op 197* en dat vind ik eigenlijk wel dikke prima. Natuurlijk was het leuk geweest als ik 200 boeken zou kunnen halen, maar 197 vind ik ook al een heel mooi aantal!

En verder
Begin dit jaar nam ik me – anders dan voorgaande jaren – niet zoveel challenges voor. Hebban deed weer een leuke challenges, maar daar heb ik eigenlijk vanaf het begin van het jaar niet naar omgekeken.

Onofficieel wilde ik graag wat meer boeken van Jojo Moyes (her)lezen, De glazen troon-serie van Sarah J. Maas helemaal lezen en Outlander-serie lezen. Ik heb inmiddels bijna al mijn boeken van Moyes gelezen, maar nog niet alles is gerecenseerd. Er is overigens dit jaar wel een favoriet bij gekomen van deze vrouw, namelijk, De sterrengever die dit najaar verscheen. Van De glazen troon heb ik alleen de eerste twee delen gelezen, maar de rest staat wel klaar om gelezen te worden op mijn e-reader. Outlander heb ik een beetje opgegeven, hoewel ik de tv-serie wel weer heb verslonden.

Daarnaast probeerde ik ook iets meer uit eigen kast te lezen. Dat is ook iets meer gelukt dan voorgaande jaren, maar er zijn dit jaar ook zoveel boeken bijgekomen. Eigenlijk was mijn doel om aan het eind van dit jaar op 140 ongelezen boeken te zitten, maar dat is behoorlijk mislukt. Ik vertel je er hieronder wat meer over!

Mijn jaar in cijfers
Ik vind het ook altijd wel leuk om wat cijfertjes te zien. Zoals de verhouding tussen Engelse en Nederlandse boeken en hoeveel boeken ik van de gelezen titels heb gerecenseerd. Komen de cijfertjes:

♥ In totaal heb ik dus 197 boeken gelezen waarvan 60 boeken (30%) in het Engels en de rest in het Nederlands (137, 70%).

♥ Van die 197 boeken las ik er 88 op mijn e-reader (nog altijd zo enorm blij met mijn Kobo!) en 92 als fysieke boeken die ook daadwerkelijk in de kast staan. 15 boeken las ik van de bibliotheek en daarnaast heb ik ook nog twee boeken geleend!

♥ Volgens Goodreads heb ik een gemiddeld van 3,8 sterren gegeven aan de boeken die ik las. Het dunste boek dat ik las was Een verre kust van Jenny Colgan (109 pagina’s) en het dikste boek was Wait for it van Mariana Zapata (670 pagina’s).

♥ Die 197 boeken zijn goed voor meer dan 58.000 bladzijdes gezamenlijk, wauw!

♥ Wat betreft die ongelezen boeken… Begin januari zat ik op 162 ongelezen boeken van de in totaal 445 boeken die op dat moment in mijn kast stonden (dat is 36%). In 2019 heb ik bijna 100 boeken toegevoegd aan mijn kast en sta ik nu op 183 ongelezen boeken van de in totaal 543 boeken in mijn kast. Omgerekend is dat 33% dus wat dat betreft ben ik wel vooruit gegaan? Geloven we dat? :p

♥ Van de 197 boeken heb ik er reeds 89 gerecenseerd en van 7 boeken komen de recensies nog online (iets met teveel gelezen boeken en te weinig plek, haha #luxeprobleem). Van 5 boeken heb ik al wel recensies geschreven, maar daarvan twijfel ik nog een beetje of ik die online ga gooien, dus wie weet! Engelse boeken recenseer ik hier sowieso niet en als het geen recensie-exemplaren zijn recenseer ik ze ook niet altijd!

Zo, een fantastisch leesjaar met zoveel, mooie gelezen boeken! Ik ben heel benieuwd wat 2020 gaat brengen!

Hoe is jouw leesjaar gegaan?

Liefs,
Marleen

Ik heb dit artikel geschreven voordat we naar London vertrokken. Ik weet niet precies of het er 197 gaan zijn, maar ik denk dat dit een goede schatting is, haha! 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een mega aantal!
    En super fijne tips van je gehad door je recensies.
    Uit jou beste 19 lijst heb ik er een paar gelezen. En een paar staan op mijn TBR. Ik ga er dus nog een paar toevoegen haha.
    Mij hebben reading challenge stond op 50 en heb er nu 53 gelezen, boek 54 wil niet zo vlotten haha.
    Op naar weer een mooi leesbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.