Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

De boekwinkel is een van mijn favoriete plekjes en ik moet ook altijd eventjes naar binnen als ik een boekhandel tegenkom. Toen ik er ook achter kwam dat mijn favoriete feelgooduitgeverij een boek zou vertalen die zich grotendeels afspeelde in een fijne boekwinkel moest ik dit boek dan ook lezen. Ik leende het boek als een van de eerste bij de bibliotheek en begon al snel met lezen! Je leest nu of het boek net zo fijn is als een echte boekwinkel!

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht…

Echte liefde vind je in de boekhandel begint erg sterk en ik had bij de eerste bladzijdes al een brok in mijn keel. Helaas brokkelt het verhaal langzaam af en werd de vaart er een beetje uitgehaald. Door de vele verschillende personages lees je mee met teveel verschillende verhalen en dit kan soms voor verwarring leiden.

De hoeveelheid verschillende personages kon soms voor onduidelijkheid zorgen, maar de personages zelf waren erg makkelijk uit elkaar te houden. Ze zijn vooral oppervlakkig en vaak ook behoorlijk stereotype. Op die manier was het wel makkelijk om iedereen uit elkaar te houden en wist je al vrij snel wie iedereen was. Hierdoor ‘leerde’ je de inwoners van het stadje niet echt kennen en dat is erg jammer.

Het grootste pluspunt aan dit boek is de romantische sfeer en natuurlijk de perfecte setting. Nightingale Books is een boekwinkel die je het liefst in elke stad zou willen hebben en waar je uren wil ronddwalen. Tel daar de vriendelijke werknemers bij en je hebt een klein hemeltje op aarde. Veronica Henry moet vaak in de boekwinkel te vinden zijn want ze heeft de authentieke sfeer die in veel winkels had perfect gevangen en op papier gezet.

Het einde is perfect voor een roman, maar wel erg snel. In de laatste 30 bladzijdes moeten alle personages nog opeens hun happy ending krijgen. Dit maakt het allereerst een beetje ongeloofwaardig, maar ook niet nodig. Veronica had al eerder met wat afsluiting kunnen beginnen en eventueel nog wat extra bladzijdes kunnen schrijven. Jammer!

Echte liefde vind je in de boekhandel is een lief en romantisch verhaal met wat stereotype personages in een perfecte setting. Iedere boekenwurm is natuurlijk gek op de boekwinkel, dus dit boek je zeker niet overslaan!

Hoe zit jouw perfecte boekwinkel eruit?

Liefs,
Marleen

Titel: Echte liefde vind je in de boekhandel ♥ Auteur: Veronica Henry ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789402307757 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.