De Kids of Appetite – David Arnold

Er zijn van die boeken die enorm gehyped worden. Uitgeverij Blossom Books is erg goed in haar boeken enorm hypen en dit zorgt er soms voor dat ik een beetje huiverig ben om in een bepaald boek te beginnen. Vaak is dit onder het mom van dat ze toch niet allemaal zo ongelofelijk goed kunnen zijn. De Kids of Appetite is zo’n boek die uitgeefster Myrthe volgens mij bij iedereen in de handen zou willen drukken en ook andere mensen waren erg enthousiast. David Arnold was aanwezig op YALFEST 2017 dus ik besloot het boek ook aan te schaffen en te lezen. Benieuwd of het boek enorm overhyped is? Lees snel verder!

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.

Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

Om gelijk de bovenstaande vraag te beantwoorden: Dit boek is absoluut niet overhyped (is dat eigenlijk wel een woord?)! Het boek is echt daadwerkelijk zo goed en zo mooi als iedereen beweert en ook absoluut een must read. Ik zou zo graag willen dat ik mijn recensie net zo mooi zou kunnen schrijven, net zulke mooie zinnen en woorden kan gebruiken als David Arnold in zijn boek heeft gedaan. Iets anders kan dit boek gewoon geen recht doen.

Het was koud, het soort ku dat je kunt zien, waarbij je adem als een drijvende lotus voor je gezicht tot bloei komt. Het was het soort koud waarbij je niet kon zeggen of het bewolkt was, of dat de hemel gewoon een wolkenkleur had. De kou sprak in zinnen, en dit was ze zei: ‘Jongens, er is sneeuw op komst. Maak uw dwaze, nietige zelf gereed.’

De Kids of Appetite is geen spannend boek waarbij je perse wilt weten wat er is gebeurd, maar je leest juist verder omdat je nog meer prachtige woorden en fantastische zinnen in een geweldig verhaal wilt ontdekken. Je moet dit boek ook absoluut niet zonder post-its lezen, want je komt echt mooie quotes tegen die je voor altijd wilt onthouden (het liefst had ik mijn hele recensie vol willen zetten met toffe quotes).

Verdwijnen in fictie: de kon-ik-maar der kon-ik-maars.

De zinnen en de woorden zorgen ervoor dat je dit boek nooit uit wilt lezen, maar de personages zorgen er misschien nog wel meer voor dat je nooit afscheid wilt nemen. Stuk voor stuk hebben de personages een plek in je hart gekregen en ze zullen die ook nooit meer afstaan. Vic en Coco zijn je kleine broertje en zusje die je een enorme knuffel wil geven, Mad je grote zus waar je stiekem enorm tegen op kijkt en Baz een fijne vriend met je wie je altijd wel kunt praten. Ja, de personages zijn tijdens het lezen echt vrienden voor het leven geworden.

Deze groep was meer dan een vlucht ganzen. Ze waren puzzelstukjes, een goed ingepakte koffer, net zo onwaarschijnlijk geordend als de onwaarschijnlijke planken in hun onwaarschijnlijke woning.

Als je het boek hebt dichtgeslagen blijf je met wat vragen achter. Maar dat is juist de charme van het hele boek. Ik zou graag willen weten wat er hierna gebeurt met Vic, Coca, Mad, Baz en Zuz maar dat zul je altijd blijven houden. Je kunt het verhaal zelf invullen en alle mooie verhalen verder bedenken.

De Kids of Appetite is een boek dat weliswaar erg gehyped is, maar waarbij het ook echt terecht is. Ook al ben je geen fan van contemporary YA moet je alsnog dit boek lezen. Je krijgt er absoluut geen spijt van!

Lees jij snel een boek dat erg gehyped wordt?

Liefs,
Marleen

Titel: De kids of Appetite ♥ Auteur: David Arnold ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 328 ♥ ISBN: 9789020678932 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.