Mijn 19 favoriete boeken van 2019

Nu ik in 2019 zo enorm veel boeken heb gelezen (de eindstand komt morgen online), heb ik ook een behoorlijke lijst met favoriete boeken. Ik besloot mijn archief van 2019 in te duiken en ging op zoek naar mijn 19 favoriete boeken van het afgelopen jaar. Een aantal (lees: een stuk of 10) kon ik zo uit mijn hoofd opnoemen, maar die overige boeken was toch even zoeken en keuzes maken. Dit is mijn uiteindelijke lijst!

De lijst staat in willekeurige volgorde. Het was mijn doel om een lijst met daadwerkelijk een boek op nummer 1  te hebben staan, maar ik kon gewoon geen keuze en onderscheid maken. Maar mooi zijn ze in ieder geval!

De laatste brief – Rebecca Yarros ♥ Wat een heftig, emotioneel pareltje! Pak de tissues er maar vast bij.
Leven met een leugen – Wendy Brokers ♥ Ook al zo’n heftig verhaal, maar nog steeds een enorme fijne feelgood, wanneer verschijnt het volgende deel?
De sterrengever – Jojo Moyes ♥ Jojo is terug met een enorme mustread. Niet zo fijn als Voor jou, maar alsnog een aanrader!
Zonder mij – Dani Aktins ♥ Heb je nog wat tissues over? Dan kun je die bij deze tranentrekker goed gebruiken!
Ik niet op jou – Sally Thorne ♥ Ik heb gezegd dat ik geen onderscheid kon maken, maar dit boek hoort sowieso thuis in mijn top 3. Ik heb ‘m dit jaar in zowel het Engels als Nederlands gelezen en zoveel liefde!
Het schaduwjaar – Kim Liggett ♥ Ook een YA heeft deze lijst gehaald en wel deze krachtige young adult, zo sterk en actueel!
Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout ♥ Dit is een boek tussen YA en NA in, maar bij welke genre je het ook schaart, lezen die hap!
Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover ♥ Ik geef toe, ik hou van jankboeken en daarom past dit emotionele en heftige boek perfect in het straatje. Je bent gegarandeerd gebroken na die tijd.
De ongetrouwde hertog – Julia Quinn ♥
Oké, we gaan even over naar iets luchtigers, maar wat voor eentje! Ook het vervolg is echt een aanrader! In de sfeer van Jane Austen, maar dan een goede dosis steamyness. Love it!
Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh ♥ Ook dit boek staat in mijn top 3, want wat een emotionele rollercoaster. Het is ruim een maand geleden dat ik deze uitlas, maar hij spookt nog steeds door mijn hoofd.
Top secret – Elle Kennedy & Sarina Bowen ♥ Ook een Engels boek heeft mijn favorietenlijstje gehaald. Ik hou van M/M romance en dit boek is een van de toppers in dit genre.
Echte vrouwen krijgen een kind – Liesbeth Smit ♥ En zelfs een non-fictie haalde de lijst. Ik heb het boek niet gerecenseerd, maar een must read voor alle vrouwen. Zo’n fijne bevestiging!
Verovering – Kristen Callihan ♥ Ik hou van de chemie in dit boek, zo enorm fijn! Ik wil nog veel meer boeken van deze auteur!
Ik durf je niet te zeggen – Christina Lauren ♥ Een überschattig en lief boek is dit. Ik wil ‘m nu alweer opnieuw lezen.
Verknocht – Lisette Jonkman ♥ Wauw, Lisette deed het gewoon opnieuw! Zo’n mooi, derde deel en we hopen nu natuurlijk gelijk op een deel 4!
Net als in de film – Rachel Winters ♥ Misschien niet het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen, maar wel een hele fijne, verrassende! Lees ‘m nog snel deze wintermaanden, you’ll love it!
10 blind dates – Ashley Elston ♥ O, mensen, dit boek is zo enorm schattig! Weliswaar wel een ultiem kerstboek, maar wat mij betreft kun je die ook het wel hele jaar wel lezen! 😉
From Lukov, with love – Mariana Zapata ♥ Yes, nog een Engelse titel! Ik ben echt fan van de boeken van Mariana Zapata en het boek over Lukov is mijn 5e boek van deze dame en ik hou ervan! Aanrader als je graag (Engelse) slowburn romances leest!
Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi ♥ De laatste in deze lijst is een YA en wat voor eentje! Zo heftig! Dit boek is een must read voor iedereen, echt, lees dit boek!

Zo, wat een fijne lijst! Het liefst begin ik nu alweer met het herlezen van een aantal! Hieronder lees je de recensies van de hier bovengenoemde boeken als ik die geschreven heb. Mocht je extra overtuiging nodig hebben om ze te lezen… 😉

Wat zijn jouw favoriete boeken van 2019?

Liefs,
Marleen

De laatste brief ♥ Leven met een leugen  De sterrengever ♥ Zonder mijIk niet op jouHet schaduwjaarAls morgen niet bestaatMijn belofte aan jou
Een onmogelijke keuzeVeroveringIk durf je niet te zeggenVerknocht
Net als in de film10 blind datesEen bijna eindeloze afstand

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Wat een fijne lijst! Bijna alle boeken stonden al op mijn nog te lezen-lijstje of heb ik al gelezen, maar ik heb 10 blind dates toegevoegd. Heel leuk! <3

  2. Ik vond From Lukov with Love ook zooooo goed! Die staat ook zeker bij mijn favoriete boeken van 2019. Net als Nee heb je, In mijn hoofd, Zonder mij, Ingesloten en Open Road Summer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.