Ik durf je niet te zeggen – Christina Lauren

Als er één auteur is waarvan ik di-rect alles van lees dan is het wel Christina Lauren. Dit duo staat echt bovenaan in mijn lijstje van favoriete auteurs en met elk boek maken ze dat weer waar. Vorige maand verscheen hun nieuwste vertaling, namelijk Ik durf je niet te zeggen. Als onderdeel van de blogtour lees je vandaag mijn recensie!

Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenoverstelde. Toch klikt het heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Maar meer dan best friends forever zullen ze nooit worden, toch?

Christina Lauren laten elke keer weer opnieuw zien hoe knap ze de chemie tussen twee hoofdpersonen weten neer te zetten. Ik schreef al eerder in andere recensies van een van hun boeken dat ze een kei zijn in het schrijven van erotische scènes, maar ook alle andere scènes tussen Hazel en Josh zitten zo goed en vooral levensecht in elkaar, echt een feestje om te lezen. Ondanks dat ze zo van elkaar verschillen zijn ze perfect op elkaar ingespeeld en wordt het nooit geforceerd. Ik vond het zo fantastisch om te lezen hoe goed die twee samen zijn, als beste vrienden of als meer.

Tegelijkertijd had juist die verschillen tussen die twee een enorme valkuil kunnen zijn. Hazel is best een bijzonder en apart typje en dat kan er soms voor zorgen dat iemand vooral een simpel, stereotype wordt. En ondanks alle aparte fratsen van de leuke Hazel wordt ze op geen enkel moment irritant, nep of overdreven. Ze blijft levensecht en dat zorgt ervoor dat je zelf een Hazel als beste vriendin wilt hebben. En dan Josh, mijn god wat een leukerd, haha! Ook fijn, op een hele subtiele manier hebben de auteurs er een klein beetje diversiteit doorheen gefietst. Niet opvallend, maar zeker een goede toevoeging.

Ik zweer dat mijn mond en hersenen broer en zus zijn die een bloedhekel aan elkaar hebben en elkaar pesten in de vorm van dit soort tenenkrommende momenten.

Ik heb er een hele tijd over nagedacht, maar ik heb dus geen enkel minpuntje ontdekt aan dit boek. Ik vond ‘m zo ontzettend fijn, zo lief en schattig dat ik ‘m eigenlijk niet anders dan vijf sterren kon geven. Het verhaal van Hazel en Josh is echt hilarisch, maar tegelijk ook zo lief en klein! Maar dat grappige van twee beste vrienden die eigenlijk niet meer van elkaar verschillen wordt mooi afgewisseld tussen een aantal hele sterke steamy scenes. En tja, voor mij zijn ze daar toch echt, echt het beste in.

Nou, het zal je niet verbazen dat dit boek wat mij betreft een dikke vette aanrader. Wederom heeft het duo een heerlijk verhaal neergezet en ik ben helemaal verliefd geworden op Hazel (en ja, oké, ook op Josh). Een heel erg fijn verhaal, perfect voor de komende koude winter!

Heb jij al eens een boek van Christina Lauren gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik durf je niet te zeggen ♥ Auteur: Christina Lauren ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN:9789401611428 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.