This month’s Favoritez #38 – Oktober 2019

Kan jij geloven dat we alweer in november zitten? Ik niet. Ik heb er sinds onze vakantie sowieso moeite mee met geloven dat we alweer in de herfst zitten, maar dat terzijde. Oktober is voorbij gevlogen, want we zaten natuurlijk de helft van de maand nog in Zuid-Afrika. Daarna begon al snel (te snel eigenlijk) het normale leven, maar gelukkig hadden we ook een beetje tijd voor leuke dingen. Kijk je mee?

Begin oktober zaten we gewoon nog in Zuid-Afrika en dat zo onwerkelijk. Een van de mooiste hotels waar we zijn geweest was Grand Africa in Plettenbergbaai waar we sliepen in de honeymoon suite voor drie nachten. Mega fijn en mega luxe en helemaal tof, dit dubbele bad! Zoveel liefde voor deze kamer haha!

Een toffe plek in Kaapstad en en dikke aanrader vind ik de foodmarket op zaterdag in de Old Biscuit Mill in de wijk Woodstock. Superveel lekker eten en vooral voor heel weinig geld. Mocht je naar Zuid-Afrika gaan probeer dan in ieder geval op een zaterdag in Kaapstad te zijn! Uiteraard komen al mijn tips en ervaringen over deze stad nog online. Heb je het eerste artikel over onze reis al gelezen? Ik schreef een uitgebreid artikel over onze eerste dagen in Johannesburg en op de Panorama route!

Ik moest na 1,5 dag na thuiskomst alweer aan het werk (iets met te weinig vakantiedagen) en daar stond iets best wel tofs op mij te wachten. We hebben namelijk in ons eigen gebouw op het werk een pop up store met daarin een Starbucks automaat. Het doet natuurlijk onder aan het echte werk, maar zoveel beter dan het slootwater dat uit de automaat op de afdeling komt!

En jaa, Mango is ook weer thuis! In de periode dat wij in Zuid-Afrika waren heeft hij 4 weken gelogeerd bij mijn ouders en hij is goed verwend door ‘opa en oma’ . Hij kwam een stuk dikker terug haha! Nu speelt ie weer heerlijk buiten en af toen binnen en is ‘ie ook weer een beetje afgevallen haha. We hadden ‘m wel gemist hoor! Lieve Mango! ♥

Mama was jarig in oktober en dat vierde ze! Ze maakte deze prachtige en heerlijke tapasplankjes. Nom nom! Lekker én gezellig!

In Zuid-Afrika had ik minder gelezen dan ik had verwacht. Helemaal niet erg, maar ik had het toch een beetje gemist. Gelukkig waren daar een aantal heel fijne uitgeverijen, want ik heb een aantal hele toffe boeken in de tweede helft van oktober binnengekregen. Deze drie lagen op mij te wachten toen ik terugkwam en inmiddels heb ik ze alle drie gelezen en zijn de recensies al online verschenen. Mijn complete boekenbuit lees je aanstaande woensdag hier op de blog!

Geld op na de vakantie? Nee hoor, wij gingen lekker uiteten! Hoewel redelijk simpel, wel heel lekker! We gingen eerst een middagje winkelen in Enschede en daarna eten bij Punto Pasta. Wel een aanrader als je in Enschede bent en op zoek bent naar een simpele, maar lekkere plek om een hapje te eten.

Hoewel  ik best veel leuke dingen heb gedaan, was woensdag 23 oktober toch wel een superfijne dag (na Zuid-Afrika dan). Het was de eerste vrije dag in maanden die ik helemaal met mezelf had en daar was ik heel erg aan toe. Ik begon die dag met thee en een boek in bed. Daarna schreef ik een recensie, las nog een beetje meer en bakte blondies. Zo enorm fijn en ik heb aanstaande woensdag weer zo’n dag en daar kijk ik nu al naar uit, haha!

Zoals gezegd, witte chocolade blondies met frambozen. Deze keer waren ze heel erg goed gelukt, zo enorm lekker! Er ligt nog een portie in de vriezer, jum!

Ik heb familie in Canada die we begrijpelijkerwijs niet zo vaak zien, maar vorige maand waren mijn oom en nichtje een weekje in Nederland. Samen met mijn twee andere nichtjes gingen we met z’n vieren een middagje naar Amsterdam. Het was echt leuk om een keer op die manier met z’n vieren iets te doen. We lieten onze eigen donuts maken bij Dunkin Donuts, winkelden een beetje en sloten uiteindelijk ons dag bij een hamburgerrestaurant. Echt heel erg gezellig!

Normaal gesproken ben ik niet zo van het wandelen, maar al die gekleurde blaadjes haalde opeens de behoefte in mij naar boven om een boswandeling te maken. We begonnen ons rondje met een ontbijt in Schalkhaar (en klein plaatsje naast Deventer) en wandelden daarna een beetje in de buurt. Hoewel het prachtig was, was ik er ook al snel weer klaar mee haha. Niet voor niets dat we niet zo vaak wandelen 😉

In plaats van koffie gingen we een keer voor een oliebol in de pauze. Goede invulling van een pauze, vind je niet?

De laatste woensdag van de maand had ik met mama afgesproken om Deventer in te gaan en het was supergezellig. We gingen lunchen bij Happy Tosti, taart eten bij Chocolate Compagny en uiteindelijk uiteten bij La Cubanita. Tussendoor winkelden we een beetje en we sloten de dag af in de bioscoop. Heerlijk dagje hoor!

Ik werk voor de IND en ben speciaal aangenomen voor de Brexit. Misschien heb je het meegekregen, maar de Brexit is wederom uitgesteld. Wij mogen gelukken vooralsnog blijven, maar we hadden toch een feestje op 31 oktober (de oorspronkelijk Brexit datum). Nu werd het een soort Halloween feestje en iedereen nam was lekkers mee. Ik maakte cookie dough fudge, anderen maakten baklava en iemand anders nam donuts mee. Zoveel lekker eten!

We hadden onze Vue Movie pass aan laten staan tijdens ons vakantie, dus we besloten er na de vakantie gelijk weer gebruik van te maken. In totaal ben ik 5 keer naar de film geweest. Deze films heb ik/hebben we gezien: Bumperkleef (1*, Sneak preview), Maleficent (4****), Joker (2**), The Kill Team (3***, Sneak preview) en Wat is dan liefde (4****). Vooral die laatste vond ik verrassend leuk, want ik hou normaal gesproken niet zo van Nederlandse films. Bumperkleef vond ik wel een enorme aanfluiting, wat een slecht film.

Zo, dat was oktober alweer! Nog maar twee maandjes te gaan en dan is het jaar weer voorbij. November gaat behoorlijk druk worden (wel gezellig druk), met mijn verjaardag, een nachtje weg en dates met vrienden. Daarnaast probeer ik mee te doen met No Spend November (een maand waarin je geen geld uitgeeft, alleen aan de dingen die echt moeten) en probeer ik zoveel mogelijk woorden te schrijven voor NaNoWriMo. In het volgende maandoverzicht lees je uiteraard hoe beide challenges zijn gegaan!

Hoe was jouw oktober?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.