Big news: Ik heb een tweede blog!

Yes, je leest het goed, ik ben een tweede blog begonnen. Vandaag lanceer ik een gloednieuwe reisblog met de naam Who’s watching Mango?. Vanaf vandaag zal ik daarom mijn reistips, lijstjes met hotspots en andere reisgerelateerde tips delen op deze blog en niet meer op Favoritez. Vandaag vertel ik je meer over deze nieuwe blog, maar ook wat dat inhoudt voor Favoritez. Lees je gezellig mee?

De afgelopen maanden en weken ben ik enorm druk geweest met een tweede website. Naast de artikelen op Favoritez, ben ik ook veel aan de slag geweest met het aanpassen en herschrijven van reisartikelen. Foto’s zijn opnieuw bewerkt, ik heb me bezig gehouden met SEO en compleet nieuwe ideeën zijn uitgewerkt. En na drie maanden werken aan Who’s watching Mango? staat de blog vandaag online.

Hoe ontstond het idee?
Ergens in oktober afgelopen jaar ontstond het idee om de reisartikelen te scheiden van de boekenblog. Het zijn natuurlijk twee compleet verschillende hobby’s en hoewel ze beiden een heel groot onderdeel van mijn leven zijn, is dat natuurlijk niet voor iedereen zo. Een echte reiziger hoeft niet perse veel van lezen te houden en een fervent lezer reist niet perse veel. Ik vermoed dat ik met een splitsing op beide gebieden meer lezers kan aantrekken en we gaan nu zien of het werkt.

Daarnaast heb ik regelmatig ideetjes voor (reis)artikelen die niet perse bij Favoritez passen en waar ik nu op Who’s watching Mango? wel ruimte en mogelijkheden voor heb. Favoritez is natuurlijk in eerste instantie gewoon een boekenblog en ik wil dan niet teveel reisinspiratie hier delen, hoe leuk ik dat zelf ook vind. Vandaar een aparte reisblog!

En de naam?
Yes, de reisblog heet dus Who’s watching Mango? en is uiteraard afkomstig van ons gezellige konijntje Mango. Als wij op reis gaan, moet er natuurlijk iemand op Mango passen! Dus wie past er op Mango als wij nieuwe plekken, hotspots en bestemmingen ontdekken. En hoe graag we ook op reis gaan, we komen altijd weer graag terug bij deze deugniet.

Wat is er te vinden op Who’s watching Mango?
Bijna alle reisartikelen die je eerst op Favoritez kon lezen zijn (aangepast) overgezet naar de nieuwe blog. Dat houdt in dat een aantal artikelen vanaf vandaag niet meer te lezen zijn op Favoritez, maar dus nog wel op Who’s watching Mango?. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de leukste hotspots in Porto, Lissabon of London? Dan verwijs ik je graag door naar de nieuwe site. Vanaf nu zal daar ook regelmatig nieuwe reisinspiratie te vinden zijn. Vind je het dus leuk om nieuwe bestemmingen te leren kennen, reis je graag of kijk je graag naar toffe reisfoto’s? Volg mij dan op Instagram, Facebook en/of Pinterest en zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe reiscontent. Uiteraard is het daar ook mogelijk om je in te schrijven voor het mailabonnement. Zo ontvang je elk nieuw artikel gelijk in je mailbox.

En wat gebeurt er met Favoritez?
Vooralsnog niets. Ik ben van plan om in eerste instantie op dezelfde voet verder te gaan, dus dat betekent 4 artikelen per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, waarvan elke week twee recensies. Het enige verschil is natuurlijk dat hier geen reisgerelateerde artikelen zullen verschijnen en de reeds gepubliceerde reisartikelen zullen op Favoritez verdwijnen.

Het kan zijn dat in de loop van de tijd de frequentie van de artikelen zal teruggeschroefd worden naar 3 artikelen per week. Dit hangt een beetje af van de inspiratie en tijd die ik over houd voor 4 artikelen en de nog de artikelen voor Who’s watching Mango?. Uiteraard zal ik jullie ervan op de hoogte houden.

Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie mijn reisavonturen blijven volgen via Who’s watching Mango?. Dat kan via Instagram, Facebook en Pinterest, maar ook via de site zelf. Blijf vooral gezellig terugkomen voor regelmatige boekeninspiratie hier op Favoritez!

Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze met liefde hieronder in de comments of in een mailtje. En hopelijk tot snel op Favoritez én Who’s watching Mango?.

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.